Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Opskrift til personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en rigtig Panang Curry, som dem man får i Thailand. En lækker karryret, som serveres med kogte ris. Den er så god til aftensmad og også god, hvis du får gæster og gerne vil invitere på rigtig thai mad.

Ingrediensliste

  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 10 kafir limeblade
  • 2 spsk. kokosolie
  • 400 g. kyllingebryst
  • 3 spsk. panang karrypasta
  • 800 ml. kokosmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. fiskesauce
  • 200 g. friske grønne bønner
  • 2 røde peberfrugter
  • Salt
  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Skær kylling i tynde strimler. Skræl ingefær og hak i meget fine stykker. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og snit chili fint.
  2. Opvarm en wok med olie og tilsæt ingefær, hvidløg, chili og karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt kylling og limeblade og steg det.
  4. Hak bønner og peberfrugt – tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde. Tilsæt sukker og fiskesauce.
  5. Sluk for blusset og tilsæt kokosmælken – vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille.
  6. Server retten med ris og evt. frisk koriander.

Bedøm denne ret

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Det er lige præcis hvad du får opskriften på her. En af vores absolut favoritter inden for thai mad. Det er en skøn aftensmad med masser af smag. Server med kogte ris og lidt frisk chili på toppen. Så har du et ægte, autentisk thailandsk måltid. 

Vi bruger ofte grønne bønner og peberfrugt i vores panang karry. Men man kan også sagtens bruge sukkerærter, minimajs eller bambusskud. Med hensyn til valget af grøntsager, så er det kun fantasien, som sætter grænser.

LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Hvor køber jeg Panang karrypasta og kafir limeblade?

Vi anbefaler, at du går på jagt i et asiatisk supermarked. Her i Aalborg, der har vi et par stykker. Og her handler vi et par gange om måneden og fylder lageret op. Man kan nemlig ikke støve kafir limeblade op andre steder og de sælger også ofte en fantastisk karrypasta. Selvom det måske lyder besværligt, at man skal til at handle sådanne steder, så er det dét værd. Det er en helt anden smagsoplevelse man får.

Men hvis man ikke har lyst til det, så kan man også godt bruge en almindelig rød karrypasta og undlade limebladene. Den her Panang er med kylling, men man kan også lave den med svinekød eller oksekødsstrimler.

Har det betydning hvilken kokosmælk jeg bruger?

Vi anbefaler, at bruge en god fed kokosmælk til den her opskrift. Den kan godt laves med en light udgave, men den bliver nu aller bedst med en fuldfed kokosmælk. Her kan man også købe en god én i et asiatisk supermarked. Men ellers er dem fra de almindelige supermarkeder også super fine til retten.

På vores Instagramprofil lægger vi også dagligt autentisk madinspiration op. Så følg gerne med der eller smid os en kommentar, hvis du har ønsker til fremtidige opskrifter.

Kommentarer

    1. Hej Stine,

      Vi bruger tørrede. Købt i asiatisk supermarked, hvor de ligger på frost. Vi synes det er så nemt, når de bare ligger i fryseren 🙂

      Knus

  1. Det er nok bare mig der overtænker opskriften… Men der står ikke rigtig hvordan tingene skal skæres – jeg tænker især på hvidløg, ingefær, chili, kaffir lime blade. Jeg tænker umiddelbart at hvidløg=presses, ingefær=rives, chili=hakkes fint (eller er det chili krydderi?), kaffir lime blade=tynde strimler (måske?). Jeg håber du kan klargøre det lidt for mig! 🙂 . Vil virkelig gerne lave den, jeg vil bare også gerne lave den korrekt! 😀 .

    1. Hej Camilla,

      Nej du har ret. Det fremgår ikke tydeligt af opskriften. Jeg har skrevet det til nu, så der ikke er nogen tvivl 🙂
      Lime blade kommer i hele 🙂 Håber det bliver en succes – det er en af vores yndlings retter!

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag