Tilmeld nyhedsbrev

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en rigtig Panang Curry, som dem man får i Thailand. En lækker karryret, som serveres med kogte ris. Den er så god til aftensmad og også god, hvis du får gæster og gerne vil invitere på rigtig thai mad.

Ingrediensliste

  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 10 kafir limeblade
  • 2 spsk. kokosolie
  • 400 g. kyllingebryst
  • 3 spsk. panang karrypasta
  • 800 ml. kokosmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. fiskesauce
  • 200 g. friske grønne bønner
  • 2 røde peberfrugter
  • Salt
  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Skær kylling i tynde strimler.
  2. Opvarm en wok med olie og tilsæt ingefær, hvidløg, chili og karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt nu kylling og limeblade og steg det.
  4. Hak bønner og peberfrugt – tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde. Tilsæt sukker og fiskesauce.
  5. Sluk nu for blusset og tilsæt kokosmælken – vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille.
  6. Server nu retten med ris, nødder, chili sauce og/eller koriander.

Bedøm denne ret

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Det er lige præcis hvad du får opskriften på her. En af vores absolut favoritter inden for thai mad. Det er en skøn aftensmad med masser af smag. Server med kogte ris og lidt frisk chili på toppen. Så har du et ægte, autentisk thailandsk måltid. 

Vi bruger ofte grønne bønner og peberfrugt i vores panang karry. Men man kan også sagtens bruge sukkerærter, minimajs eller bambusskud. Med hensyn til valget af grøntsager, så er det kun fantasien, som sætter grænser.

LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Hvor køber jeg Panang karrypasta og kafir limeblade?

Vi anbefaler, at du går på jagt i et asiatisk supermarked. Her i Aalborg, der har vi et par stykker. Og her handler vi et par gange om måneden og fylder lageret op. Man kan nemlig ikke støve kafir limeblade op andre steder og de sælger også ofte en fantastisk karrypasta. Selvom det måske lyder besværligt, at man skal til at handle sådanne steder, så er det dét værd. Det er en helt anden smagsoplevelse man får.

Men hvis man ikke har lyst til det, så kan man også godt bruge en almindelig rød karrypasta og undlade limebladene. Den her Panang er med kylling, men man kan også lave den med svinekød eller oksekødsstrimler.

Har det betydning hvilken kokosmælk jeg bruger?

Vi anbefaler, at bruge en god fed kokosmælk til den her opskrift. Den kan godt laves med en light udgave, men den bliver nu aller bedst med en fuldfed kokosmælk. Her kan man også købe en god én i et asiatisk supermarked. Men ellers er dem fra de almindelige supermarkeder også super fine til retten.

På vores Instagramprofil lægger vi også dagligt autentisk madinspiration op. Så følg gerne med der eller smid os en kommentar, hvis du har ønsker til fremtidige opskrifter.

Kommentarer

    1. Hej Stine,

      Vi bruger tørrede. Købt i asiatisk supermarked, hvor de ligger på frost. Vi synes det er så nemt, når de bare ligger i fryseren 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven