Kyllingelår med ris i ovn

Kyllingelår med ris i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kyllingelår med ris i ovn. En nem hverdagsret med bagte ris, marinerede kyllingelår og grønt.

Ingrediensliste

  • Marinerede kyllingelår

  • 400 g. kyllingelår
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 stk. citron
  • 2 tsk. sød sennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt/peber
  • Ris

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret timian
  • 160 g. ris
  • 3,5 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 150 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk persille
  • Dressing

  • 150 g. creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre kyllingelårene. Kom kyllingelårene op i en pose, hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser, pres citron for saft og tilsæt alle de resterende ingredienser. Masser det hele godt sammen, så marinaden bliver fordelt godt på lårene.
  2. Hak løg og hvidløg fint til risene.
  3. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Find et ildfast fad frem. Smør det med lidt olie eller smør.
  4. Varm en pande op med lidt olie.
  5. Kom kyllingelårene på og lad dem blot hurtigt få stegeskorpe. Tag dem herefter af.
  6. Sæt panden tilbage på blusset.
  7. Tilsæt løg og hvidløg (og evt. lidt ekstra fedtstof). Rør godt rundt.
  8. Tilsæt så tørret timian og ris og vend det godt rundt.
  9. Tilsæt så vand og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand først).
  10. Rør det godt sammen, så bouillonterningen bliver opløst.
  11. Kom så herefter det hele over i det ildfaste fad.
  12. Kom kyllingelårene ovenpå. Dæk fadet med stanniol.
  13. Sæt det hele i ovnen i 25 minutter.
  14. Imens det er i ovnen, så klargøres dressingen.
  15. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Hak persille fint. Hak også noget, som du kan drysse over retten til sidst.
  16. Rør creme fraiche, hvidløg og persille sammen. Smag til med salt/peber og sæt til side.
  17. Efter de 25 minutter tages fadet ud. Fjern stanniol. Tag kyllingelår op. Kom frosne edamamebønner oveni risene og rør dem godt rundt.
  18. Kom kyllingelårene tilbage og giv det hele yderligere 5-10 minutter, så bønnerne er tøet op og risene er færdigkogte.
  19. Tag fadet ud. Drys med persille og server med din dressing til.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på kyllingelår med ris i ovn

En sund, mættende og lækker omgang kyllingelår med ris i ovn. Vi har fået efterspørgsler på flere opskrifter ala vores one pot ris opskrifter. Sådan nogle opskrifter, som tilberedes i et fad og som stort set passer sig selv. Så det har vi selvfølgelig tænkt os at imødekomme! Vi har også givet os selv den udfordring at lave flere opskrifter med kyllingelår, da det jo faktisk er et undervurderet stykke kød. Man får nemlig det saftigste og møreste kyllingekød på et kyllingelår. Og så er det også en børnevenlig ret. Min dreng på 2 år var i hvert fald ellevild med den og kørte både ris, bønner og kylling ned. Så det må siges at have været en kæmpe succes.

Det er en slags bagt ris, som koges i bouillon og hvor kyllingelårene tilberedes oveni fadet. Det kræver minimal tilberedning og når først det er sat i ovnen, så passer det stort set sig selv. For at gøre det lidt ekstra grønt, så har vi tilføjet en gang edamamebønner, men det kunne lige så godt have været ærter, majs, bønner eller bælgfrugter i form af kidneybønner eller sorte bønner. Bare lige for at gøre retten ekstra mættende.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med kyllingelår her

Kyllingelår med ris i ovn

Bagt ris med kylling

Det er virkelig en lækker omgang bagt ris med kylling. Risene tilberedes jo i bouillonvand og skal ikke koges på forhånd. De bliver tilberedt i fadet og suger bouillonvandet til sig. De får derfor masser af smag og er på ingen måde kedelige. Vi valgte dog alligevel at servere en omgang creme fraiche dressing til for lige at binde retten sammen, men det kan man sagtens udelade, hvis man ikke er til det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar