Kyllingesouffle med chilimayo

kyllingesouffle med chilimayo
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kyllingesouffle med chilimayo og serranoskinke. En nem idé til en forret eller tapas med kylling.

Ingrediensliste

  • Kyllingesouffle

  • 430 g. kyllingebryst
  • 1 tsk. salt
  • 40 g. æggehvide
  • 100 g. piskefløde
  • 0,5 tsk. peber
  • 0,50 bundt frisk persille
  • 120 g. serranoskinke
  • Chilimayo

  • 50 g. mayonnaise
  • 1 tsk. paprika
  • salt
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 tsk. sweet chilisauce

Fremgangsmåde

  1. Rens kylling og skær i grove stykker. Blend det sammen med salt, æggehvider, peber og fløde i en foodprocessor eller brug en stavblender.
  2. Hak persille fint og vend det i farsen.
  3. Tag et stykke staniol og læg 4 skiver serranoskinke herpå, de skal gerne overlappe hinanden. Fordel halvdelen af farsen på midten, brug herefter staniolen til at rulle serranoskiverne stramt omkring farsen. Stram staniolet godt til og drej det i enderne, så du får en stram pølse.
  4. Gentag igen med de sidste 4 skiver serranoskinke og et nyt stykke staniol.
  5. Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn.
  6. Bag rullerne på en bageplade med bagepapir i 30 minutter i den forvarmet ovn.
  7. Når de er færdige pakkes rullerne forsigtigt ud, hvorefter de stilles til afkøling.
  8. Imens røres chilimayo sammen. Bland alle ingredienserne i en lille skål og kom det i en sprøjtepose eller alm. pose.
  9. Varm en pande op med lidt olie eller smør.
  10. Steg hurtigt rullerne af på en pande, så skinken lige får en flot overflade. Tag rullerne af panden. Lad dem køle af en smule.
  11. Skær ud i mindre stykker, pynt med chilimayo og evt. lidt persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på kyllingesouffle med chilimayo

De her ruller med kyllingesouffle, serranoskinke og chilimayo er simpelthen så lækre! De er perfekte som forret eller som en del af en tapasbuffet. De er samtidig super nemme at lave, selvom de måske ser lidt besværlige ud. Selve kyllingefarsen laves på kyllingebryst som blendes med æg, fløde og persille. Selve farsen rulles så i staniol med serranoskinke. Til sidst strammes rullerne i sølvpapiret i enderne, så de får en helt perfekt form.

Rullerne skal bages i ovnen. Herefter pakkes de ud og så steger vi dem hurtigt af på en pande, så selve serranoskinken får en flot farve. Så skæres de ud i små stykker og toppes med den hjemmelavet chilimayo. Server kyllingesouffleen med noget godt brød til og så har du altså en virkelig god og nem forret med kylling.

LÆS OGSÅ: Kyllingesalat med karry på ananasring

kyllingesouffle med chilimayo

Kyllingeruller med serranoskinke

Vi har lavet en rigtig simpel kyllingefars. Det er en god grundopskrift, hvor du sagtens kan tilføje krydderier eller andet smag. Det kunne eksempelvis være lækkert at tilføje små stykker af soltørrede tomater eller lidt pesto. I stedet for chilimayo, så kan du lave en estragonmayo, hvidløgsmayo eller en karrymayo. Du kan også blot købe en færdiglavet variant, hvis du synes det er nemmere.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan den laves klar og fryses ned, tages op og så bages i ovnen? Eller er det bedre at bage den og så fryse ned indtil den skal bruges? Skal bruges til nytår og jeg er presset på tid😅

Skriv en kommentar