Laks i cremet sauce med tomater og spinat

Laks i cremet sauce med tomater og spinat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sprød laks i en cremet flødesauce med tomater og frisk spinat. Lækker aftensmad med fisk, som kan laves på under 30 minutter og som indeholder få ingredienser. Hvis du ikke er glad for tomater og spinat, så kan det sagtens udelades. Ellers kan tomater f.eks. erstattes med asparges. Retten kan servers med både bagte kartofler og frisk pasta. 

Ingrediensliste

  • 2 stk. laksefilet
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 0,75 dl. hvidvin
  • 150 g. cherrytomater
  • 60 g. frisk spinat
  • salt/peber
  • 200 g. pasta

Fremgangsmåde

  1. Bring vand i kog og kog pasta efter anvisningen på pakken.  Skræl løg og hvidløg. Hak begge dele meget fint.
  2. Halver cherrytomater. Skyl spinat og hak groft.
  3. Drys dine laksefileter godt med salt og peber.
  4. En pande varmes op med olie eller smør.
  5. Herefter steges laksefileterne med skindsiden nedad først. Steg i ca. 3 min. og vend herefter fileten. Steg yderligere ca. 3 min. Tag fileterne af panden og læg dem på en tallerken eller på et stykke staniol.
  6. Til den varme pande tilsættes løg og hvidløg. Rør det hele godt rundt.
  7. Tilsæt herefter cherrytomater og steg indtil de bliver en anelse bløde.
  8. Tilsæt hvidvin og lad det koge i 1 min.
  9. Tilsæt herefter madlavningsfløde og spinat. Rør det hele godt rundt.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Læg til sidst dine laksefileter ned i saucen og lad dem ligge og simre i 5-6 min.
  12. Server med den kogte pasta.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Laks i cremet sauce med tomater og spinat

En lækker og nem hverdagsret med laks i cremet sauce med cherrytomater og spinat. Måske du er vant til at lave laks i ovn eller laks i fad, men denne variant er du nødt til at prøve. Du får så smagfuld en laks med den lækreste sovs. Vi plejer at servere med små kartofler eller pasta, da laks og pasta går super godt sammen. Det er nem aftensmad, når det er bedst. Og du kan servere det på enten en almindelig hverdag eller som fredagsmad eller som lækker weekendmad. Hvis du ikke har lyst til laks på denne måde, så kan du også lave det til en lækker laksetærte, sådan en har vi også en opskrift på, som du finder lige her.

LÆS OGSÅ: Fiskelagkage

Pasta med laks

Vi har valgt at bruge til saucen. Pasta med laks er bare virkelig lækkert og det er en af vores favorit måder at få laks på. Du kan bruge lige præcis de pasta du foretrækker. Til denne brugte vi spaghetti, men det er også super lækkert med fettuccine eller frisk pasta. Af grøntsager har vi brugt cherrytomater og frisk spinat. Vi topper gerne med lidt frisk persille. Du kan selvfølgelig også tilføje andre grøntsager, hvis det er. Så hvis du mangler en idé til aftensmad med laks, så skal du helt sikkert prøve vores populære lakseretter. Det er i hvert fald én af de lækreste måder at lave laks på, hvis du spørger os. Hvis du har lyst til andre pastaretter med laks, så har vi samlet dem alle her.

Laks i cremet sauce med tomater og spinat

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Det lyder super lækkert! Hvis man ikke lige har hvidvin, hvad anbefaler I så at bruge i stedet for?
    Glæder mig til at smage det! ?

    1. Hej Emma

      Så vil vi bare udelade det, men det smager så lækkert med det i! Det behøves slet ikke være en dyr hvidvin. Vi køber bare en billig papvin 🙂

      Knus

  2. Rigtig lækker ret. Jeg valgte dog at lægge laks i et ovnfast fad efter det havde været på panden, og hældte spinatblandingen over og gav det 10 min i ovnen. Fisken nærmest faldt fra hinanden, det var fantastisk lækkert. Jeg brugte en rest frossen spinat, og det tror jeg var ligeså fint som med frisk spinat.

    1. Hej Helle

      Det lyder bare så lækkert! Og ja, frossen spinat kan bruges lige så vel som frisk spinat. Skønt at høre, at det blev en succes 🙂

      Knus

  3. Hej
    Hvis man ikke er vild med spinat, hvad kan man så bruge i stedet for? Og kan man putte andre ting i også, der vil passe til?
    Hilsen Heidi

  4. Hejsa 🙂
    Kan man lave retten med en anden fisk en laks ? Feks torsk og hvordan vil i så anbefale at lave retten?

    1. Hej Michelle,

      Du kan godt lave den med torsk. Du følger blot fremgangsmåden og bruger torskefileter i stedet 🙂

      KH

    1. Hej,

      Nej umiddelbart ikke. Så skal du bare servere laksen ved siden af saucen. Varmrøget laks spises jo koldt 🙂

      Kh

  5. Hej. Det lyder til at være en lækker ret. Skal man pille skindet af lansen inden man ligger det i sovsen?

    1. Hej Katarina,
      Ja, du kan godt pille skindet af før. Du kan også bare pille det af inden du spiser – det er alt efter hvad du er til 🙂
      Kh

  6. I har en forkærlighed for tynd sauce. Næste gang må jeg jævne den. Og så kom jeg lidt mere krydderi i fordi den ikke smagte af så meget. Men så var den altså også super god. Rigtig nem at lave og der blev spist op ☺️

    1. Hej Mie,

      Vi oplever, at det afhænger af den madlavningsfløde man bruger. Vi bruger nemlig ofte cremefine og vores sauce bliver aldrig tynd-tynd 🙂

      Kh

  7. Hejsa
    Har I et sted hvor man kan se hvor man kcal der er i en potion? Ved godt at det afhænger af størrelsen 🙂

  8. Nu ha jeg lavet den ret et par gange, og hver gang synes jeg, at der mangler noget smag i. Både sødme og lidt kraftig smag.
    Hvad kan dét skyldes?

    1. Hej Heidi,

      Du kan prøve at tilsætte nogle flere krydderier eller lidt tomatpure, men det giver jo så en anden smag. Det er en meget mild hvidvinssauce, som fisken ligger i. Undlader du nogle ting i?

      Kh

Skriv en kommentar