Lakselasagne

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på en skøn lakselasagne med spinat. Nem og sund aftensmad, som mætter godt. Den er nem at lave og resterne er også gode dagen efter. Ellers kan de fryses ned og spises en anden dag, hvor man ikke har ideer til aftensmaden.

Ingrediensliste

 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 4 fed hvidløg
 • 2 stk. løg
 • 2 stk. rød peberfrugt
 • 300 g. frossen spinat
 • 3 dl. vand
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 400 g. laksefilet
 • 5 dl. madlavningsfløde
 • 12 stk. lasagneplader
 • salt/peber
 • 0,25 bundt frisk persille
 • 50 g. fetaost

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak hvidløg og løg i tern. Skær peberfrugt i strimler.
 2. Opvarm en lille gryde med olie og steg hvidløg og løg bløde.
 3. Smuldér boullionterningen heri og tilsæt vand.
 4.  Tilsæt nu spinat og peberfrugt og lad det koge under låg i et par minutter. Fjern låget og lad det simre yderligere et par minutter. Hæld nu madlavningsfløde i, tilsæt hakket persille og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. chiliflager.
 5. Skær laks i tern og lad det ligge klar.
 6. Tag nu et lille ildfast fad (jeg brugte cirka 26×15 cm) og smør med lidt olie. Læg nu et lag grøntsagsfyld og sauce i bunden, herefter lidt laks (rå), smuldret fetaost,  2-3 lasagne plader og gentag nu med endnu et lag. Slut altid med sauce.
 7. Dæk fadet med sølvpapir og bag det i den forvarmede ovn på 200 grader i cirka 40 minutter. Efter 25 minutter tages sølvpapiret af.
Bedøm denne ret

Opskrift på lakselasagne

Nem opskrift på den bedste lakselasagne med spinat. Den er perfekt som en sund og lækker aftensmad. Det er en let måde at få mere fisk ind i hverdagen. Vi elsker laks og i og med at det er er vores yndlings fisk, så elsker vi denne opskrift.

Det er den absolut skønneste lakselasagne med spinat. Og når vi henter frisk fisk nede på grønttorvet, så står valget altid imellem denne lasagne og vores lækre laks i cremet flødesauce.

Lakselasagne

Lasagne med laks og spinat

Det her er en super lækker opskrift på lasagne med laks og spinat. Det er en helt fantastisk måde at bruge laks på, hvis du spørger os. Så hvis du også mangler inspiration til lækre retter med laks, så kan vi virkelig varmt anbefale den her.

Samtidig er det også en super mulighed for at få noget ekstra grønt ind. I denne opskrift har vi brugt spinat og peberfrugt, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager. Det ville også være lækkert med lidt revet gulerod eller blomkål i lasagnen. Vi bruger sommetider grøntsager som squash, porrer, gulerødder osv. Det gør bestemt ikke retten dårligere, at man varierer lidt i ingredienserne. Vær ikke bange for at prøve nyt – du vil måske opdage endnu bedre kombinationer af smage.

Server lasagne til gæster

Denne opskrift vil med garanti falde i god jord hos familien eller vennerne. Det er en god opskrift på nem aftensmad, fordi du kan tilføje lige præcis de grøntsager du har hjemme i køleskabet, og gerne vil have brugt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Mette
   Vi putter persillen i saucen til sidst. Tak fordi du er opmærksom, vi har lige tilføjet det i fremgangsmåden 😉
   God aften til dig!

 1. Elsker jeres opskrifter ? den her har jeg lavet flere gange. Tror i man kan lave den klar i fadet om formiddagen og så bare sætte den i ovnen om aften ? Jeg bruger altid friske lasagne plader, hvis det betyder noget.

Skriv en kommentar