Lakselasagne

lakselasagne
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En lækker opskrift på lakselasagne med spinat. En nem opskrift på lasagne med laks og spinat, som er nem aftensmad til hele familien.

Ingrediensliste

  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 300 g. frossen spinat
  • 3 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 400 g. laksefilet
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 12 stk. lasagneplader
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Hak hvidløg og løg i tern.
  3. Skær peberfrugt i tynde strimler.
  4. Opvarm en gryde med olie eller smør.
  5. Tilsæt løg og hvidløg og steg til de er bløde.
  6. Smuldr boullionterningen heri og tilsæt vand.
  7.  Tilsæt nu spinat og peberfrugt og lad det koge under låg i et par minutter. Fjern låget og lad det simre yderligere et par minutter.
  8. Hæld nu madlavningsfløde i. Hak persille fint og tilsæt det. Smag til med salt/peber.
  9. Skær skindet af saksen og skær i tern.
  10. Tag et ildfast fad (vi brugte et fad, som var cirka 26×15 cm) og smør det med lidt olie eller smør.
  11. Læg nu et lag af saucen med grøntsagerne i bunden. Fordel lidt af laksen (rå) og slut af med lasagne plader. Sådan gentager du til du har 3 lag. Slut af med sauce på toppen.
  12. Dæk fadet med sølvpapir og bag det i den forvarmede ovn på 200 grader i cirka 40 minutter. Efter 20 minutter tages sølvpapiret af.
  13. Riv osten fra hinanden og fordel ovenpå.
  14. Sæt fadet tilbage i ovnen i den resterende tid.
  15. Tag lasagnen ud af ovnen. Lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på lakselasagne

Nem opskrift på den bedste lakselasagne med spinat. Den er perfekt som en sund og lækker aftensmad. Det er en let måde at få mere fisk ind i hverdagen. Vi elsker laks og i og med at det er er vores yndlings fisk, så elsker vi denne opskrift.

Det er den absolut skønneste lakselasagne med spinat. Og når vi henter frisk fisk nede på grønttorvet, så står valget altid imellem denne lasagne og vores lækre laks i cremet flødesauce.

lakselasagne

Lasagne med laks og spinat

Det her er en super lækker opskrift på lasagne med laks og spinat. Det er en helt fantastisk måde at bruge laks på, hvis du spørger os. Så hvis du også mangler inspiration til lækre retter med laks, så kan vi virkelig varmt anbefale den her.

Samtidig er det også en super mulighed for at få noget ekstra grønt ind. I denne opskrift har vi brugt spinat og peberfrugt, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager. Det ville også være lækkert med lidt revet gulerod eller blomkål i lasagnen. Vi bruger sommetider grøntsager som squash, porrer, gulerødder osv. Det gør bestemt ikke retten dårligere, at man varierer lidt i ingredienserne. Vær ikke bange for at prøve nyt – du vil måske opdage endnu bedre kombinationer af smage.

lakselasagne

Server lasagne til gæster

Denne opskrift vil med garanti falde i god jord hos familien eller vennerne. Det er en god opskrift på nem aftensmad, fordi du kan tilføje lige præcis de grøntsager du har hjemme i køleskabet, og gerne vil have brugt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Mette
      Vi putter persillen i saucen til sidst. Tak fordi du er opmærksom, vi har lige tilføjet det i fremgangsmåden 😉
      God aften til dig!

  1. Elsker jeres opskrifter ? den her har jeg lavet flere gange. Tror i man kan lave den klar i fadet om formiddagen og så bare sætte den i ovnen om aften ? Jeg bruger altid friske lasagne plader, hvis det betyder noget.

  2. Skal prøve denne opskrift 😋
    Lige et spørgsmål om spinaten;
    Skal den bare frossen i eller optøet først ??
    Kan man bruge frisk ? Hvad mængde mener du så, hvis ja ??

    1. Hej Helle,
      Vi bruger frossen spinat, som vi optør inden.
      Du kan også bruge frisk, der vil vi bruge 150 g.
      Kh

Skriv en kommentar