Linsesuppe med rugbrødscroutoner

Linsesuppe med rugbrødscroutoner
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en lækker og nem linsesuppe med sprøde rugbrødscroutoner og frisk persille. En sund og mættende suppe med linser.

Ingrediensliste

  • Linsesuppe

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. gulerod
  • 8 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl. røde linser
  • 4 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 dl. kokosmælk
  • salt/peber
  • Andet

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • 40 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær rugbrød i tern.
  3. Vend dem i olie og salt.
  4. Kom dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Spred dem ud, så de ikke lægger ovenpå hinanden.
  5. Bag rugbrødscroutonerne i ovnen i ca. 15 minutter. Vend rundt i dem undervejs. Hold øje med dem efter 10 minutter, da der kan være forskel på hvor hurtigt de bliver bagt sprøde. Tag dem herefter ud af ovnen og lad dem køle af.
  6. Skræl grøntsagerne med skræl og skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
  7. Varm en gryde op med olie eller smør.
  8. Tilsæt alle grøntsagerne. Lad dem svitse godt af.
  9. Tilsæt herefter karry, spidskommen og tomatpure. Vend det hele godt rundt, så krydderierne bliver godt svitset af.
  10. Tilsæt tørrede røde linser, vand og smuldret bouillonterning (hvis vandet ikke dækker grøntsagerne, så tilsæt lidt ekstra vand). Skru ned for varmen og lad herefter det hele stå og simre i ca. 15-20 minutter ved middel varme til alle grøntsager er bløde.
  11. Tag lidt af vandet fra (det er nemmere at tilsætte lidt ekstra vand senere end hvis den er for tynd).
  12. Blend suppen sammen i en blender eller med en stavblender til den er cremet og der ingen klumper er.
  13. Tilsæt kokosmælk. Smag til med salt og peber. Hvis suppen er for tyk, så tilsætter du bare noget af det vand, som du tog fra tidligere.
  14. Hak persille fint.
  15. Server din linsesuppe med creme fraiche, rugbrødscroutoner og frisk persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på linsesuppe med rugbrødscroutoner

En virkelig nem, lækker og sund linsesuppe med sprøde rugbrødscroutoner, som mætter godt og som passer perfekt til årstiden. Den her linsesuppe er blevet en favorit hos os! Den er fyldt med grøntsager og fordi den indeholder linser, så mætter den også godt. Den er lavet med løg, gulerødder, blomkål og røde linser. Vi har desuden toppet den med lidt creme fraiche, sprøde rugbrødscroutoner og frisk persille. En virkelig god vegetarsuppe, som er fyldt med smag.

Her i vintertiden elsker vi en varm suppe at varme os på. Samtidig er supper en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen på, da man jo stort set kan tilføje alle slags grøntsager. Som sagt, så er der i denne opskrift brugt løg, blomkål og gulerødder. Det ville også være lækkert med kartofler, porrer, jordskokker eller hvad du ellers lige har.

LÆS OGSÅ: Find alle vores aftensmadsopskrifter her

Linsesuppe med rugbrødscroutoner

Suppe med røde linser

Måske du synes det lyder mærkeligt at lave en suppe med linser, men vi kan virkelig varmt anbefale det. Vi bruger tørrede røde linser og man kan på ingen måde smage dem. Det gode ved at bruge linser i supper er, at de tilføjer protein, som gør, at suppen mætter godt. Desuden er rugbrødscroutonerne også med til, at du får en dejlig, mættende suppe.

Du kan også servere suppen med noget godt surdejsbrød eller lækkert flute til. Du kan også lave en omgang hjemmelavede hvidløgsbrød og servere til. Det vil uden tvivl også være super lækkert! Du finder en god opskrift på et hurtigt hvidløgsbrød her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar