Mælkechokolademousse i glas

Mælkechokolademousse i glas
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet mælkechokolademousse i glas. En fløjlsblød chokolademousse lavet på lys mælkechokolade.

Ingrediensliste

  • Mælkechokolademousse

  • 2 stk. husblas
  • 200 g. lys chokolade
  • 3 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 40 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. pasteuriseret æggehvide
  • 3 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Kom husblas i en skål med koldt vand.
  2. Hak chokolade groft. Smelt det over vandbad i en skål, som kan tåle varmen.
  3. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker med en elpisker til du har en luftig og lys æggesnaps.
  4. Pisk æggehvider stive med en elpisker i en anden skål.
  5. Pisk piskefløde til en blød flødeskum i en tredje skål.
  6. Kom udblødt husblas op i en lille gryde og lad lidt vand hænge ved.
  7. Smelt ved lav varme og tag gryden af varmen, så snart husblassen er smeltet.
  8. Kom lidt af æggesnapsen over i den smeltede husblas og rør godt ud. Tilsæt så den resterende del af æggesnapsen og rør godt ud. Kom det hele over i den skål, som æggesnapsen var i.
  9. Rør herefter den smeltede chokolade i lidt efter lidt, imens der vendes.
  10. Vend flødeskum i lidt efter lidt. Pas på ikke at slå alt luften ud af moussen.
  11. Til sidst vendes pisket æggehvide i. Igen, pas på ikke at slå luften ud af moussen. Vend det sammen til en ensartet, luftig mousse.
  12. Herefter skal moussen i glas. Vi synes det er nemt at komme den op i en sprøjtepose, så den kan sprøjtes ud. Men du kan også bare fordele med en ske.
  13. Fordel moussen i små glas.
  14. Sæt på køl i minimum 2-3 timer, men gerne natten over.
  15. Inden servering piskes piskefløde til flødeskum. Kom den op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt et par dutter på moussen og pynt med finthakket chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på mælkechokolademousse i glas

Her får du vores bedste opskrift på en fløjlsblød mælkechokolademousse i glas med flødeskum og hakket chokolade ovenpå. En lækker og nem dessert i glas, som helst skal laves dagen før. Det her er så nem en dessert og er også så god, hvis man gerne vil forkæle sine gæster, men undgå stress i køkkenet. De laves nemlig dagen før eller om morgenen, inden de skal serveres, så de kan nå at sætte sig. Det er sådan en dessert for chokolade-elskere! Nu har vi holdt den simpel, men man kan også pynte med lidt friske bær. Det er også godt med det syrlige fra bærrene sammen med den søde chokolademousse.

Mousse af chokolade er en klassiker og sådan en dessert, som de fleste kan lide. Den består af få ingredienser og er ret ligetil at lave. Vi har kommet moussen i små glas fra Weck, men man kan også bruge små vandglas eller lave det i én stor skål. I Paris er der et sted, hvor chokolademoussen anrettes direkte fra én stor skål. Dét kan altså også noget og giver et lidt mere rustikt look.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på desserter i glas her

Mælkechokolademousse i glas

Chokolademousse af mælkechokolade

Det her er en opskrift på chokolademousse af mælkechokolade. Vi har også en opskrift på mousse af mørk chokolade. Det er lidt en smagssag hvad man mest er til. Den lyse er mere mild i smagen, hvor den mørke har en mere intens smag af chokolade. Vi kan godt lide begge dele. Vi kan også anbefale dig at bruge en god chokolade til din mousse. Når hovedelementet i desserten er chokoladen, så er det også vigtigt, at det er en god chokolade. Dermed ikke sagt, at man ikke bare kan bruge en billig chokolade. Det kan man sagtens! Men vil man kræse lidt ekstra, så brug gerne lidt ekstra kroner på en chokolade af god kvalitet. Det kan smages.

Mælkechokolademousse i glas

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar