Tilmeld nyhedsbrev

Chokolademousse i portionsglas

Chokolademousse i portionsglas

Chokolademousse i portionsglas

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på nem chokolademousse med fløde. Den er fløjlsblød og smelter på tungen, den perfekte dessert og afslutning på en god aften. Brug gerne en god chokolade, så får du nemlig det bedste resultat.

Ingrediensliste

  • 5 dl. piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Pisk fløde i en skål.
2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker stift i en anden skål.
3. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
4. Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt.
5. Fordel massen i 10 glas og stil dem på køl i mindst 3 timer. Kan med fordel laves dagen før.

Bedøm denne ret

Den bedste chokolademousse med masser af chokolade og fløde. Den her opskrift er uden husblas og er rigtig nem at lave, da den består af få ingredienser. Det er en dessert, som er perfekt, når du skal have gæster eller lave mad til mange, og den egner sig bedst til at blive lavet i glas, så det er portionsanrettet. Man kan også sagtens lave det i en stor skål, men for at få det mest æstetiske look, så laver vi altid chokolademousse i små glas.

Det er en af vores absolut yndlings dessertopskrifter sammen med hjemmelavet is, blandt andet denne hjemmelavet Daim islagkage. Men chokolademousse og is er også en god kombination. Vi plejer nogle gange at lave desserttallerkener, hvor der er et lille glas med mousse i, en kugle is og noget frisk frugt. Det er altid en sikker vinder og chokolademoussen kan jo laves i god tid, da den skal nå at sætte sig.

Skriv en kommentar