Marcipan is Marcipan is Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer og 30 minutter Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på marcipan is lavet uden ismaskine. En hjemmelavet is med marcipan, som er en nem dessert. Ingrediensliste 4 stk. pasteuriseret æggeblomme 75 g. sukker 1 stk. vaniljestang (eller vaniljesukker) 5 dl. piskefløde 150 g. marcipan Fremgangsmåde Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps med en elpisker til den er lys og luftig. Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestang og skrab vaniljekorn ud og kom i fløden. Kom også vaniljestangen med i gryden. Lad fløden varme igennem under omrøring. Lige inden fløden begynder at koge, så tages den af varmen. Tilsæt æggesnapsen under omrøring. Sæt nu gryden tilbage på blusset og lad det tykne mens der piskes kraftigt (massen må ikke koge og tages af blusset lige inden det når kogepunktet). For at teste om den er tyk nok, så kan man teste med bagsiden af en ske. Når man stikker skeen ned i massen, så skal den dække bagsiden af skeen. Herefter tages massen af. Lad massen afkøle. Når massen er afkølet rives marcipan på et rivejern og vendes i ismassen. Rør godt rundt for at få det fordelt i hele massen. Herefter hældes massen i en beholder og stilles tildækket i fryseren (man kan også køre den på ismaskine). Under indfrysningen er det vigtigt, at der røres i ismassen hver halve time, indtil den er frossen (det tager ca. 4 timer). På den måde undgår man for mange iskrystaller og du får den bedste is, som er mulig, uden en ismaskine. Inden servering tages isen ud 20 minutter før, så den kan tø en smule op, inden den kugles op. Lås skærm Opskrift på marcipan is Har du en rest marcipan efter julen, så kan den med fordel trylles om til hjemmelavet marcipan is. En cremet is, som er er god som dessert eller blot som en del af en dessert. Man kunne jo lave en isbar med forskellige varianter af hjemmelavet is. Dét ville vi selv elske at få serveret. Den her is er lavet med æggeblommer, sukker, vanilje, fløde og selvfølgelig marcipan. Man kan også sagtens komme hakket chokolade i eller smelte chokolade og fordele i isen, imens man kommer ismassen over i bøtten. Så får man sådan en god marcipan-chokoladeis. Den her marcipanis ville også være god at servere som tilbehør til en god dessertkage. Det kunne være en brownie eller en god mazarinkage med friske bær til. Dét ville være en god sommerdessert. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med marcipan her Hjemmelavet is med marcipan Vi er vilde med is og laver ofte selv hjemmelavet is. Den her hjemmelavet is med marcipan serverede vi faktisk til madklub i en nøddekurv med friske bær til. Det var et kæmpe hit og smagte bare så godt! Isen er cremet og har masser af revet marcipan i sig. Hvis du er vild med marcipan, så er der ingen tvivl om, at den her is vil være lige noget for dig. Har man andre rester fra jul som nougat, snebolde eller lignende, så kan man også hakke det og vende i. Så kan man i den grad få brugt juleresterne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.