Mazarinkage med vaniljecreme Mazarinkage med vaniljecreme Opskrift til 102030 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den lækreste mazarinkage med vaniljecreme og bær. En nem og lækker portionsanrettet dessert, som er perfekt til tapas eller kagebord. Ingrediensliste Mazarinkage 200 g. smør 200 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 5 stk. æg 3 spsk. citronsaft 1 tsk. bagepulver 160 g. hvedemel 200 g. marcipan Vaniljecreme 1 stk. æggeblomme 1,5 tsk. majsstivelse 0,75 dl. mælk 1,5 tsk. vaniljesukker 2 spsk. sukker 1 dl. piskefløde Andet 200 g. jordbær 20 g. pistacienødder Fremgangsmåde Først laves cremen. Nu skal creme laves. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” påcremen). Så skal kagen laves. Sukker, blødt smør, marcipan og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og citronsaft i dejen. Kom dejen i en 20×25 cm form. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle og skær den i firkanter. Når cremen er afkølet pisker du piskefløde i en skål. Vend forsigtigt fløden i den afkølede creme og smør det ovenpå kagen. Skyl jordbær og del dem i halve. Læg dem på cremen. Pynt evt. med hakkede pistacienødder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mazarinkage med vaniljecreme Den nemmeste og lækreste mazarinkage med vaniljecreme og jordbær. Det er en fin lille portionsanrettet dessert, hvor selve mazarinkagen er skåret ud i mindre stykker. Herefter er den pyntet med vaniljecreme og friske bær. Det er en lækker og nem dessert, som er perfekt på et større kagebord, en buffet eller til tapas. Mazarinkagen er saftig og på ingen måde tør. Kombinationen af mazarinkage og vaniljecreme er helt fantastisk og så kan du pynte med årstidens frugt eller bær. Vi har pyntet med jordbær, men det ville også være lækkert med brombær, vindruer, kiwi eller appelsin. LÆS OGSÅ: Daim islagkage med browniebund Mazarinkage med marcipan Vi bager vores mazarinkage med marcipan. Det giver en svampet og lækker mazarin, som også bliver kompakt på den der helt perfekte måde. Mazarin er også én af de kager, hvor ét stykke er nok til at stille den søde tand. Portionsanrettet dessert Vi er også kæmpe fans af portionsanrettet dessert! Det er så fint til et større kagebord, en omgang tapas eller blot som en del af en større buffet. Du kan også servere kagen til brunch eller til fødselsdag. Du kan selvfølgelig også lade være med at skære mazarinkagen ud i portioner. Kagen er også rigtig god som én stor kage, som du så stadig kan pynte med vaniljecreme og bær. Det er nok også det de fleste kender som en almindelig jordbærkage. Top evt. også med hakket chokolade eller smelt noget chokolade og put på inden du topper med cremen. Det vi også smage skønt og passe perfekt til kagen. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej. De ser så gode ud! Ved I, om man kan bage dem dagen før og lave cremen, når man opbevarer dem på køl? 🙂 Svar
Hej Sasha, Du kan godt bage kagen dagen før. Opbevar den i en plastikpose på køkkenbordet og så vent med at pynte med creme til dagen efter 🙂 Kh Svar