Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavet millionbøf serveret med en cremet kartoffelmos. Man kan på nogle måder sige, at millionbøf er den danske version af en kødsovs. Det er nem, lækker og billig aftensmad.

Ingrediensliste

  • Millionbøf

  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 stk. løg
  • 600 g. hakket oksekød
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 600 g. hakkede tomater på dåse
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 tsk. paprika
  • 2 spsk. ribsgele
  • 1 tsk. sovsekulør
  • salt/peber
  • Kartoffelmos

  • 1000 g. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skræl nu kartofler og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde og dæk til med vand.
  2. Bring i kog. Når det koger, så skrues der ned. Lad dem koge til de er møre.
  3. Hak løg i små tern.
  4. Opvarm en gryde med olie og steg løg ved middel varme til de er bløde.
  5. Tilsæt nu det hakkede oksekød og steg det sammen med løgene.
  6. Smuldr nu boulionterningen i kødet og tilsæt de hakkede tomater.
  7. Tilsæt salt, peber, paprika og laurbærblade og lad det simre 5 minutter under omrøring (middel varme).
  8. Tilsæt ribsgelé og kulør.
  9. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og de kommes over i en skål.
  10. Smør, mælk og salt tilsættes, og det piskes med en elpisker til mosen er luftig.
  11. Serveres straks og evt. med rødbeder og ribsgelé.
Bedøm denne ret

Opskrift på millionbøf med kartoffelmos

Den bedste opskrift på millionbøf med en cremet kartoffelmos. Millionbøf er dansk mad, når det er bedst. Og hold op, hvor har vi spist det mange gange som børn. Det var en favorit hos os sammen med den traditionelle mørbradgryde med bacon og cocktailpølser. Begge retter bliver nemlig serveret med kartoffelmos og vi elsker kartoffelmos! Det her er en nem hverdagsret, som både store og små elsker. Vi laver den ikke helt på den klassiske, gammeldags måde, da vi har tomater i vores sauce. Det synes vi giver sådan en god smag. 

Millionbøf og kartoffelmos er nem og billig hverdagsmad, hvor alle kan være med. Det er også en ret, som er hurtig at lave og som kræver få ingredienser. Sådan en ret, som passer perfekt til en hverdagsaften. Traditionelt set vil man lave det på en opbagt sovs, men vi laver den altså sådan her og har altid fået den sådan. Det giver den bedste smag og den bedste millionbøf, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Stegt flæsk med persillesauce

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf og kartoffelmos

Sådan en omgang millionbøf og kartoffelmos er altid godt på de lidt køligere dag. Det er også børnevenlig aftensmad. Begge vores børn elsker i hvert fald det og spiser altid en stor portion. Men sådan er det jo ofte med retter med kartoffelmos. Det er bare noget, som børn ofte elsker. Hvis man vil lave mosen lidt mere grøn, så kan man tilføje gulerødder, blomkål eller broccoli og koge det med. Det er også et kæmpe hit herhjemme.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hej der står man skal varme vand til kartofler og gulerødder i millionbøfopskriften, men gulerødder står ikke nævnt i opskriften

Skriv en kommentar