Mørbradbøffer ala dansk efterår Mørbradbøffer ala dansk efterår Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på mørbradbøffer ala dansk efterår med masser af efterårets bedste grøntsager og friske krydderurter. Ingrediensliste 550 g. svinemørbrad salt/peber 1 stk. løg 3 fed hvidløg 300 g. gulerod 1 stk. rød peberfrugt 1 stk. porre 1 stk. squash 1 spsk. paprika 40 g. tomatpure 4 dl. madlavningsfløde 1 stk. grøntsagsbouillonterning salt/peber Sellerimos 1 kg. kartoffel 250 g. knoldselleri 30 g. smør 2 tsk. salt 2 dl. mælk Andet 60 g. serranoskinke 0,5 bundt forårsløg 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Puds mørbrad for store sener. Skær ud i bøffer af ca. 3-4 cm. Bank dem med en kødhammer. Krydr med salt/peber på begge sider. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerod, peberfrugt, porre og peberfrugt ud i grove stykker. Skræl kartofler og selleri. Skær i mindre stykker. Kom i en gryde med vand, som dækker grøntsagerne og bring i kog. Når det koger, så skrues der en anelse ned. Kog til det er mørt. Varm en pande eller gryde op med smør eller olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til det er blødt og har fået lidt farve. Skub det til side på panden eller tag fra i en skål. Kom lidt ekstra fedtstof på panden. Steg mørbradbøfferne af, så de får farve på begge sider. Tag dem fra på en tallerken. Kom lidt ekstra fedtstof på panden. Tilsæt alle dine grove grøntsager (og løg og hvidløg, hvis du tog det fra tidligere). Krydr med salt og peber. Lad dem sautere 5 minutter til de bliver bløde. Tilsæt paprika og tomatpure. Vend godt rundt, så det bliver stegt en smule af. Tilsæt madlavningsfløde, smuldret bouillonterning og evt. lidt vand, hvis fløden er meget tyk. Læg mørbradbøfferne oveni saucen. Lad det simre ved lav varme i ca. 20-30 minutter. Imens det simrer, så laver du tilbehøret klar. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Kom serranoskinke på en bageplade med bagepapir, så de ligger med lidt mellemrum i mellem dem. Når ovnen er varm, så kommes bagepladen ind. Lad det blive sprødt. Det tager ca. 7-10 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Tag bagepladen ud og lad det køle af. Hak det herefter i mindre stykker. Hak forårsløg og persille fint. Sæt til side i en skål. Når kartofler og selleri til din mos er kogt mørt, så hælder du vandet fra. Tilsæt salt, smør og mælk. Brug en elpisker eller en kartoffelmoser til at lave din mos. Smag evt. til med mere salt. Server din sellerimos med mørbradbøfferne samt serrano-crunch, persille og forårsløg på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på mørbradbøffer ala dansk efterår I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på mørbradbøffer ala dansk efterår. Den her ret kunne simpelthen ikke hedde andet, da den består af efterårets grøntsager i sæson. Vi vil, sammen med Fiskars, over de kommende måneder inspirere dig til lækre gæsteretter, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer og hvor det ikke sprænger madbudgettet. Så det er, som det plejer, nemme og smagfulde retter, hvor alle kan være med. Der er så mange lokale avlere i Danmark, som sælger de lækreste grøntsager. Vi var så heldige, at en lokal sælger laver nogle grøntsagskasser med en masse blandet, som vi simpelthen tog udgangspunkt i. De her mørbradbøffer er derfor lavet i en paprikasauce med squash, løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder og så er det serveret med en mos lavet på kartofler og selleri. Og vi siger dig, det smagte bare helt fantastisk! En efterårsret lige efter vores smag. LÆS OGSÅ: One pot pasta med laks Mørbrad med grøntsager Mørbradgryden tilberedte vi i et Fiskars Norden Steel Stegefad, som har en naturlig non-stick funktion, da den har en Thermium mineralbehandling. Hele Fiskars Norden serie kan også gå i ovnen, hvilket vi synes er rigtig smart. Så kan man nemlig forberede mørbradretten på komfuret og herefter sætte det i ovnen, hvis man skal have gæster. Og så er det jo et kæmpe plus, at Norden Steel stegefadet også bare er så pænt, at retten sagtens kan serveres og sættes direkte på bordet. LÆS OGSÅ: Klik her for inspiration til efterårsmad Man skal ikke gå på kompromis med den gode kvalitet ift. køkkenudstyr. Nu har vi haft Fiskars produkter siden vi flyttede hjemmefra for snart 8 år siden og mange af produkterne har vi stadigvæk i køkkenet. Det er altså bare kvalitet i vores øjne! Madlavning skal være sjovt og det er bare ikke fedt, når maden brænder fast eller man skal investere i nyt udstyr hvert år. Derfor kan man lige så godt hjælpe sig selv godt på vej med noget godt udstyr, som Fiskars er. Madlavning skal jo netop være noget hyggeligt, som man kan samles om. Gæstemad med efterårets grønt Så hvis du står og skal have gæster her i efteråret, så skriger det da på en god simreret. Det er comfort food og falder altid i god jord! Samtidig kan man udnytte det danske efterår og de lækre grøntsager, som er i sæson. Grøntsager i sæson er bæredygtigt og så smager det altid bare bedre. Og tilberedt i Fiskars Norden Steel stegefadet, så har du ikke kun en smagfuld ret, men også en virkelig smuk ret med efterårets farver. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Syntes det er en underlig måde opskriften er lavet på man hopper fra det ene til noget andet lige midt i bøf opskriften skal der skrælles kartofler og selleri en ting af gangen så det giver mening 😊 Svar
Hej Kate, Ja det er det måske, men det er så der er mindst spildtid og man udnytter tiden optimalt. Du deler det bare op som du synes 🙂 Kh Svar