Mørbradgryde med grøntsager Mørbradgryde med grøntsager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på mørbradgryde med grøntsager, som er perfekt som hverdagsmad. En gryderet med svinekød og bagte grøntsager. Ingrediensliste Bagte grøntsager 1 stk. squash 1 stk. rød peberfrugt 2 stk. rødløg 3 spsk. olivenolie salt/peber Mørbradgryde 600 g. svinemørbrad 1 stk. løg 3 fed hvidløg 2 spsk. tomatpure 800 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning 3 tsk. paprika 2 tsk. tørret basilikum 2 spsk. mascarpone salt/peber 75 g. frisk spinat Tilbehør 360 g. brune ris Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find en bageplade frem med bagepapir. Skær rødløg i tynde både. Skær peberfrugt i strimler. Halver squash og skær herefter ud i skiver. Kom alle grøntsagerne på bagepapiret og vend dem med olivenolie samt salt/peber. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 25 minutter. Kog ris efter pakkens anvisning. Imens grøntsagrene bager og risene koger, så gøres resten af mørbradgryden klar. Puds svinemørbrad og skær sener fra. Skær mørbraden i tern eller strimler. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med lidt fedtstof. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til løgene er bløde. Tilsæt så mørbrad og vend godt rundt, så det får farve over det hele. Tilsæt så tomatpure og vend godt rundt. Lad det stege en smule af. Tilsæt hakkede tomater på dåse, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand først), paprika og tørret basilikum. Vend det hele godt rundt. Bring det i kog. Når det koger, så skru ned og lad det simre ved lav varme. Kom mascarpone i tomatsaucen. Rør det godt ud og smag så til med salt/peber. Når de bagte grøntsager har fået lidt farve i kanterne og er blevet møre, så er de færdige. Tag dem ud af ovnen og tilsæt dem til mørbradgryden sammen med skyllet frisk spinat. Vend det godt sammen, så spinaten også falder sammen. Server din mørbradgryde med de kogte ris. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mørbradgryde med grøntsager Den lækreste og nemmeste mørbradgryde med grøntsager i tomatsauce. En nem gryderet med svinekød og bagte grøntsager, som er en sikker vinder. Vi har serveret den med brune ris, men du kan også sagtens servere den med kartofler, kartoffelmos, bulgur eller hvad du ellers plejer at servere din mørbradgryde til. Det her er desuden en lidt anderledes udgave end den klassiske mørbradgryde. Vi ville gerne lave en opskrift på et alternativ, som har masser af grøntsager. Og det må den her siges at have. I stedet for at komme grøntsagerne direkte i, så bager vi dem i ovnen inden. Det giver grøntsagerne en anden dybde og smag, som klæder den her mørbradgryde vildt godt. Derudover er det en simpel tomatsauce, hvor der lige er rørt lidt mascarpone i for ekstra cremethed. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mørbradgryder her Gryderet med svinekød og grøntsager Den her gryderet med svinekød og grøntsager er blevet en ny familiefavorit. Eftersom grøntsagerne bages inden de kommes i, så får de også en anden konsistens. Det er derfor også en super familievenlig og børnevenlig ret. Vi har bagt en blanding af squash, rødløg og peberfrugt, men du kan også sagtens bruge aubergine, bønner, porrer eller hvad du ellers foretrækker. Vi har blot valgt denne kombination, da det er grøntsager, som er hurtige at bage og har samme tilberedningstid. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.