Tilmeld nyhedsbrev

Nem æbletærte

Nem æbletærte

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Den bedste opskrift på en hjemmelavet æbletærte med kanelsukker. Den kræver ingen æltning, dej på bordet eller klistrede fingre. Det er så nem en opskrift. Server med creme fraiche eller vaniljeis, imens den stadig er lidt lun. Det er en helt forrygende dessert eller kage til kaffen.

Ingrediensliste

  • 130 g. sukker
  • 130 g. smør
  • 1 æg
  • 130 g. hvedemel
  • 2 æbler
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker, smør og æg. Kom herefter hvedemel i.
  2. Put bagepapir i en springform (Ø22 cm) og hæld dejen heri.
  3. Skyld æblerne og skær dem i tynde både. Læg dem ovenpå tærtedejen.
  4. Bland kanel og sukker og drys det oven på æblerne.
  5. Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i 40 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på den nemmeste og bedste æbletærte med kanel. Server med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis, så har du en simpel dessert, som smager forrygende.

Æbletærte minder os sådan om vores bedsteforældre. Vi fik altid serveret den bedste hjemmelavede æbletærte hos dem. De havde nemlig deres egne æbletræer, så når sommeren var ved at være forbi og efteråret var på vej, så begyndte æblerne at modnes.

Og det er jo bare så lækkert at lave æbletærte ud af danske æbler. Det smager så skønt og så var det bare fedt at kunne gå ud i haven og hente helt friske æbler.

Der er ingen tvivl om, at når vi en dag skal flytte i hus, så skal vi have vores helt eget æbletræ.

Skriv en kommentar