Nem æbletærte Nem æbletærte Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en hjemmelavet æbletærte med kanelsukker. Den består af mørdej og en mazarinmasse, hvor æblerne så placeres oveni. Til sidst drysses den med kanelsukker. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Ingrediensliste Mørdejsbund 160 g. hvedemel 45 g. flormelis 1 knivspids salt 70 g. smør 1 æg Fyld 200 g. marcipan 60 g. smør 60 g. sukker 2 æg 25 g. hvedemel 2 stk. æble 0,5 tsk. stødt kanel 2 spsk. sukker Fremgangsmåde Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter). Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 175 grader varmluft. Pisk blødt smør, marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter æg i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Skræl æbler og fjern kernehus. Skær i både. Fordel æbleskiverne oveni mazarinmassen. Vend sukker og kanel sammen. Drys det ovenpå. Bag tærten i ca. 20-25 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter. Server den lun, evt. sammen med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nem æbletærte Opskrift på en nem æbletærte med kanel og masser af æbleskiver. Server med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis, så har du en simpel dessert, som smager forrygende og som er hurtig at lave. Æbletærte minder os sådan om vores bedsteforældre. Vi fik altid serveret den bedste hjemmelavede æbletærte hos dem. De havde nemlig deres egne æbletræer, så når sommeren var ved at være forbi og efteråret var på vej, så begyndte æblerne at modnes. Og det er jo bare så lækkert at lave æblekage ud af danske æbler. Det smager så skønt og så var det bare fedt at kunne gå ud i haven og hente helt friske æbler. Der er ingen tvivl om, at når vi en dag skal flytte i hus, så skal vi have vores helt eget æbletræ, så vi kan bage masser af lækre æbletærter. LÆS OGSÅ: Frugttærte med vaniljecreme og frisk frugt Tærte med æbler og kanel Kombinationen af æbler, sukker og kanel går man aldrig helt galt i byen med. Det smager bare skønt og er så simpelt, som noget kan være. Udover det, så er der også den sprøde mørdejsbund og den smagfulde mazarinmasse, som komplimenterer æblerne rigtig godt. Det giver den absolut lækreste tærte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, kan man bage tærte dagen før, den skal bruges og så varme den i ovnen dagen efter, når den skal serveres? Mvh. Camilla Svar
Hej Anja, Lige i den her kage er det ret svært at udelade marcipan. Måske den her er noget i stedet: https://mummum.dk/aeblekage/ Kh Svar