Tilmeld nyhedsbrev

Nem cheesecake

Nem cheesecake

Nem cheesecake

Opskrift til 6 personer (Ø18 cm springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Nem opskrift på en simpel cheesecake med sprød kiksebund af digestivekiks og vaniljemousse ovenpå. Det er en perfekt og nem dessert, hvis du ikke har så meget tid til at lave en god dessert. Den her er nemlig god, da den kan laves to dage før.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. smør

Fyld

  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

1. Start med bunden. Knus dine digestivekiks (put dem evt. i en plastikpose og slå med en kødhammer eller noget andet tungt). Smelt din smør og bland smør sammen med de smuldrede digestive kiks.
2. Find en springform frem. Placer den på en helt flad tallerken (du skal ikke bruge selve bunden fra springformen, da tallerkenen fungerer som bund).
3. Pres din kikseblanding godt ned i bunden af springformen.
4. Nu til osteblandingen. Start med at lægge 3 stk. husblas i blød i koldt vand.
5. Bland flødeost, flormelis og vanilje og rør det godt sammen.
6. Pisk din fløde stiv og vend den forsigtigt i flødeostblandingen.
7. Når din husblas er udblødt, så placerer du det i en lille gryde sammen med 1 spsk. citronsaft. (hvis du har en mikroovn, så kan du også placere det i en skål og give det 30-40 sek. i mikroovnen). Tænd for varmen på komfuret og rør rundt i blandingen, indtil husblassen er smeltet.
8. Nu skulle du gerne have en flydende blanding af citronsaft og husblas.
9. For at sænke temperaturen en smule på blandingen inden den hældes sammen med blandingen med flødeost og flødeskum, så blandes 2 spsk. af flødeost/flødeskumsblandingen over i din blanding med husblas og citronsaft. Dette røres godt ud, så der ikke er nogen klumper.
10. Herefter hældes hele husblas-citronblandingen sammen med den resterende blanding af flødeost/flødeskum. Rør det hele sammen forsigtigt med en dejskraber/grydeske (nemmest med en dejskraber).
11. Når det hele er en ensartet blanding, så hælder du din osteblanding ovenpå kiksebunden.
12. Pynt evt. med små chokoladekugler.
13. Sæt din ostekage på køl i minimum 4-5 timer, men gerne natten over.
14. Når du skal servere kagen, så er det en god idé lige at skære med en kniv hele vejen rundt i kanten, inden du løsner springformen, så du får et pænt resultat.
15. Pynt med lige præcis det du har lyst til.

Bedøm denne ret

En simpel og nem cheesecake med sprød kiksebund og vaniljemousse ovenpå. Det her nok den mest simple cheesecake vi har her på hjemmesiden, da den ikke har nogen form for gele på toppen.

Den har en mild smag af vanilje og så kan man jo pynte den med friske bær eller små chokoladekugler, som vi har gjort. Den er helt perfekt som en nem dessert, især fordi det er en af de kager, der kan laves i god tid.

Når vi laver den her nemme ostekage, så plejer vi også at lave en form for bærsauce ved siden af, som man kan hælde over, hvis man har lyst. Det er egentlig bare friske bær eller frosne bær (der har fået et opkog), som blendes sammen med lidt vand og sukker.

Syrligheden fra bærsovsen fungerer nemlig rigtig godt med sødmen fra kagen.

Skriv en kommentar