Cheesecake med Oreo kiksebund

Cheesecake med Oreo-kiksebund

Cheesecake med Oreo kiksebund

Opskrift til personer (Ø24 cm springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en lækker opskrift på Oreo Cheesecake i to lag. Den består af få ingredienser og så er den let at lave, da den ikke skal bages. Desuden er det en af de desserter, der kan laves i god tid, da den skal på køl og nå at sætte sig.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 300 g. Oreo
 • 100 g. smør
 • Fyld

 • 400 g. naturel flødeost
 • 5 dl. piskefløde
 • 4 spsk. kakao
 • 100 g. flormelis
 • 1/2 tsk. citronsaft
 • 4 husblas
 • Pynt

 • 50 g. Oreo

Fremgangsmåde

1. Start med at tage det hvide fra i to pakker oreos. Læg kiksene i en pose og det hvide i en skål.
2. Knus nu kiksene i posen med enten en kødhammer eller en blender.
3. Smelt smørret og hæld det sammen med de knuste kiks.
4. Tag en springform og tag bunden ud. Placer nu springformen (uden bund) på det fad som du vil servere kagen på.
5. Hæld kikseblandingen i og pres bunden tæt.
6. Læg nu husblas i koldt vand, fordel to blade i en skål og to blade i en anden skål. Eller i én skål hvis du ikke ønsker kagen todelt, men helt hvid.
7. Bland nu det hvide fra oreokiksene med lidt flødeost. Rør godt og sørg for, at der er så få klumper som muligt. Tilsæt derefter resten af flødeosten, flormelis og citronsaft.
8. Pisk nu fløden i en ny skål, den skal dog ikke piskes helt så meget som normalt flødeskum.
9. Bland fløden over i flødeostcremen, og rør godt til en ensartet og cremet masse.
10. Tag halvdelen af cremen over i en anden skål.
11. Bland kakaopulver i den ene skål.
12. Hæld vandet fra den ene skål med husblas (lad cirka 1 tsk vand blive) og varm det i mikroovnen i 20 sekunder så husblassen er smeltet.
13. Nedjuster temperaturen på husblassen ved at røre 1 spsk. af cremen i. Hæld derefter alt husblads over i skålen med den HVIDE creme.
14. Rør godt og hæld nu den hvide creme på oreo kiksebunden og sæt på køl i 20 minutter.
15. Vent 15 minutter, og gør så det samme ved chokoladecremen. Hæld vandet fra den ene skål med husblas (lad cirka 1 tsk vand blive) og varm det i mikroovnen i 20 sekunder så husblassen er smeltet.
16. Nedjuster temperaturen på husblassen ved at røre 1 spsk. af cremen i. Hæld derefter alt husblads over i skålen med CHOKOLADE cremen.
17. Tag nu kagen fra køl, og hæld forsigtigt, lidt efter lidt, chokocreme på kagen. Stil den herefter tildækket tilbage på køl (minimum 5 timer).
18. Inden servering skæres kagen fri fra formen, og på toppen drysses med den sidste halve pakke oreo.

Bedøm denne ret

Cheesecake med Oreo kiksebund

Opskrift på en lækker cheesecake med Oreo kiksebund. Den her opskrift har vi glædet os til at dele med jer! Det er så lækker en oreo kage. Den ser virkelig luksuriøs ud, men den er mega nem at lave og så smager den helt fantastisk.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med glasur og Oreo

Det er en lækker dessertkage både til de kolde timer, men bestemt også de varme og lune aftenener til sommer. Vi kombinerer ofte Oreo sammen med dessert, da den kiks bare fungerer godt i det meste, eksempelvis i denne islagkage med Oreo.

Den her bliver i hvert fald en af de sommerkager, som vi kommer til at lave et par gange eller to, da vores venner elsker alt med Oreo.

Kan denne laves dagen før?

Jep, denne cheesecake med oreo kiksebund skal faktisk helst laves dagen inden. Det skal cheesecakes generelt, da de skal bruge nogle timer på at sætte sig i køleskabet.

Vi synes det er dejligt, at den skal laves dagen før. Det gør nemlig, at det er en af de kager eller desserter, som kan laves i god tid. Så hvis man skal have gæster, så kan man klare desserten dagen inden. Så plejer vi bare lige at pynte den, inden den bliver serveret. Nemmere bliver det faktisk ikke.

Hvis du derimod ikke har tid til at lave den dagen før og heller ikke har tid til at den skal stå på køl i 4 timer, så kan du snyde en smule. Hvis du har plads i fryseren, så kan du sætte den der i. Så tager det kun omkring 2 timer for den at sætte sig.

Kan den fryses?

Vi må være ærlige og sige, at vi ikke selv har prøvet at fryse den. Og af den grund, vil vi heller ikke anbefale nogen at fryse den. Vi lover dog, at vi nok snart skal få testet det. Det er jo dejligt at kunne fryse eventuelle rester.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag