Oksemørbradbøffer på pande Oksemørbradbøffer på pande Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Tilbered lækre oksemørbradbøffer på pande. Opskrift på de møreste bøffer af oksekød, som nemt tilberedes på panden. Ingrediensliste 2 stk. oksemørbradbøffer 3 spsk. smør 1 spsk. olivenolie 3 kviste frisk timian 2 fed hvidløg salt/peber Fremgangsmåde Hvis du bruger en hel oksemørbrad, så beregn ca. 200-250 g. pr. person. og skær ud i bøffer. Vi har her brugt nogle bøffer, som var skåret ud hos slagteren. Lad bøfferne ligge ved stuetemperatur inden tilberedning. Krydr med salt og friskkværnet peber på begge sider. Varm en pande op til den er rygendes varm. Tilsæt smør og olie til panden. Kom bøfferne på sammen med hvidløgsfed (de behøves ikke at blive pillet) og frisk timian. Steg dem i ca. 3 minutter på hver side (vi går efter en rosa bøf). Hvis du gerne vil have den mindre rød, så giv dem lidt længere tid på hver side. Tag herefter bøfferne af panden og lad dem hvile 10 minutter inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på oksemørbradbøffer på pande Oksemørbradbøffer på pande er så lækker spise og kan serveres til stort set alt. Når vi gerne vil kræse lidt ekstra i weekenden, så køber vi ofte sådan et par bøffer, da det er genialt at lave, hvis man kun er 2. Det er et mørt stykke kød, som kræver minimal tilberedning. Det er sådan en udskæring, som nærmest ikke kan gå galt. I det franske køkken kaldes sådan en bøf også for en tournedos og bøffen er genial til weekenden, til nytår eller til en gæstemiddag. Sådan en oksemørbradbøf bliver mør og er uden store sener. Det er et lækkert stykke kød, som er i absolut højeste klasse. Så skal der forkæles lidt ekstra, så kan det altså godt betale sig at kaste lidt ekstra penge efter sådan et par bøffer. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på aftensmad her Bøffer af oksemørbrad Her viser vi hvordan man laver bøffer af oksemørbrad på pande. Det er så nemt, kræver minimal forberedelse og så står du altså med en lækker, rød eller medium bøf. Alt efter hvad man foretrækker selvfølgelig. Vi kan godt lide vores bøffer rosa og det kræver altså minimal tilberedning på panden. Vi steger bøfferne i en blanding af olivenolie og smør. Desuden smider vi gerne friske krydderurter og evt. et par fed hvidløg på panden. Det giver en dejlig smag til bøfferne. Kan jeg bruge en hel oksemørbrad? Ja, du kan sagtens skære en hel oksemørbrad ud i bøffer. Det er netop det, som oksemørbradbøffer er. Skær dem ud i ca. 3 cm. tykkelse. Hvad er stegetiden for en oksemørbradbøf? En bøf på ca. 3 cm. skal have omkring 3 minutter på hver side for en flot rosa bøf. Hvad kan jeg servere til? En omgang flødekartofler eller bagte kartofler og gerne en god salat til. Det kunne være en tomatsalat eller en lækker, grøn salat. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.