Oksespidsbryst med selleripuré og rodfrugter Oksespidsbryst med selleripuré og rodfrugter Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 5 timer Samlet tid 5 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker opskrift på oksespidsbryst serveret med selleripuré og råsyltede rodfrugter. Det er perfekt som gæstemads hovedret eller sommermad. Ingrediensliste Oksespidsbryst 800 g. oksespidsbryst 3 stk. løg 3 fed hvidløg 4 stk. gulerod 4 stk. laurbærblade 1 stk. oksebouillonterning 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2 tsk. salt 1 tsk. peberkorn Sellerimos 700 g. knoldselleri 200 g. kartoffel 2 fed hvidløg 1 stk. løg 2 stk. laurbærblade 1,5 dl. hvidvin 2 dl. piskefløde Sauce 25 g. smør 1 spsk. sukker 2 dl. æblecidereddike 1 spsk. hvedemel Andet 200 g. bolsjebede 1 spsk. citronsaft 75 g. blandet salat Fremgangsmåde Oksespidsbryst Rens oksebrystet kort af, så der ikke er for meget fedt på. Brun kødet kort af på alle sider på en varm pande med smør eller olie. En stor gryde eller stegegryde varmes op med 2-3 spsk. olie eller smør. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder. Tilsæt vand, så det dækker kødet. Tilsæt også laurbærblade, salt, sorte peberkorn og bouillonterninger (de skal direkte i vandet). Lad kødet simre ved lav/middel varme i cirka 4-5 timer. Tjek forsigtigt om kødet er mørt uden, at det falder fra hinanden. Sellerimos Skræl knoldselleri og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog det let mørt sammen med to fed hvidløg, ét almindeligt løg samt to laurbærblade. Hæld kogevandet fra, tilsæt hvidvin, og kog ind. Tilsæt fløde, og kog det ind til cirka det halve. Hiv laurbærbladene op, blend del hele til en puré, og smag til med salt. Sauce Opvarm en lille gryde og karamelliser sukkeret, så det bliver lysebrunt, tilsæt derefter eddiken, og kog det ind til en tyk sirup. Tilsæt smør og mel. Rør det sammen ved svag varme og lav en melbolle. Tilsæt ca. 4 dl. god kogesaft fra kødet. Lav det simre yderligere, indtil det tykner en smule. Det skal ikke være en tyk sauce. Andet og servering Skræl rodfrugterne, og skær dem ultratyndt på et mandolinjern. Læg dem i isvand med lidt citronsaft, til de skal bruges. Lige før servering dryppes de sprøde rodfrugter af og vendes med god olivenolie, citronsaft og salt. Ved servering skæres kødet i fire passende stykker. Servér på selleripuréen, og hæld sauce ovenpå, pynt med en god håndfuld rodfrugter og feldsalat på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på oksespidsbryst med selleripure Her får du opskriften på lækker og smagfuld gæstemad. Nemlig oksespidsbryst med en cremet og selleripuré og rodfrugter. Oksespidsbryst koges i 4 timer, hvilket gør den ultra mør. Sammen med selleripuré og rodfrugter giver det en harmonisk mundfuld. Retten er lidt tidskrævende, men den er alt tiden værd, hvis du gerne vil servere et godt og smagfuldt måltid for gæster. Server med en god vin og en lækker dessert, måske den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Så har du i sandhed lækker fredagsmad eller weekendmad, som uden tvivl vil falde i god jord ved alle madelskere. LÆS OGSÅ: Sund lasagne med grøntsagsplader Gæstemad med oksekød Det er virkelig lækker og nem gæstemad med oksekød, hvis det skal være ekstra godt. Vi elsker at forkæle vores gæster eller familie lidt ekstra i weekenden og her er denne opskrift perfekt. Det er ekstra luksus mad uden, at det bliver alt for kompliceret og svært. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.