Lækre hverdagsopskrifter

Lasagne

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på den bedste hjemmelavede lasagne med bechamelsauce. En af de bedste italienske retter som findes, hvis du spørger os.

Ingrediensliste

  • Kødsauce

  • 2 stk. løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1000 g. hakket oksekød
  • 5 stk. gulerod
  • 5 stilke bladselleri
  • 70 g. tomatpure
  • 800 g. hakkede tomater på dåse
  • 5 dl. vand
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 3 tsk. tørret basilikum
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. chiliflager
  • salt/peber
  • Bechamelsauce

  • 50 g. smør
  • 6 spsk. hvedemel
  • 8 dl. mælk
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • salt
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • Andet

  • 14 stk. lasagneplader
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg, bladselleri og gulerod meget fint. Du kan evt. rive gulerødderne.
  2. I en stor gryde varmes lidt smør eller olie op. Herefter tilsættes grøntsagerne. Lad det svitse et par min, indtil det har fået farve.
  3. Tilsæt nu hakket oksekød og lad det få farve.
  4. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, krydderier, vand, oksebouillionterning. Lad nu det hele stå og simre ved svag varme i 1-2 time.
  5. Smag din kødsauce til med salt og peber.
  6. Nu til bechamelsaucen. Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel, når smør er smeltet og lav en “melbolle” ved at bruge et piskeris, så melet suger alt smørret. Du kan evt. tage gryden af blusset, imens dette gøres.
  7. Tilsæt nu lidt mælk af gangen samtidig med, at der piskes. Fortsæt indtil alt mælk er tilføjet. Lad det hele koge op, så saucen bliver tyk. Tilsæt frisk mozzarella og lad det smelte i saucen. Smag til med muskatnød og salt.
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et fad med lidt smør eller olie og lav skiftevis lag med køsauce, plader og bechamelsauce. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere tilbage. Slut af med et lag bechamel og små stykker frisk mozzarella på toppen. Dæk fadet med staniol og sæt det i ovnen på midterste rille. Giv lasagnen 30 min. Fjern derefter staniol og giv lasagnen 10 min. mere.
  9. Tag lasagnen ud af ovnen og lad den afkøle 5 min. inden den serveres.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste lasagne

Den bedste opskrift på en lækker og hjemmelavet lasagne med grøntsager og bechamelsauce. Den her ret er en af grundene til, at vi elsker italiensk mad. Italienske retter smager bare af sommer, hvidvin og lune sommeraftener.

Vi elsker den her hjemmelavede version, som er lavet på gode råvarer og som har fået lov til at stå og simre, så den har kunne trække en masse smag.

Da vi var små, der var vi så kræsne at vi kun ville have Knorr-udgaven. Men i dag, efter vi har smagt en rigtig italiensk udgave, så er vi heldigvis gået væk fra den overbevisning og vi vil altid foretrække en hjemmelavet over en Knorr version.

LÆS OGSÅ: Mexicansk lasagne 

Lasagne – Den bedste hjemmelavet lasagne

Den bedste hjemmelavet lasagne

Det her er vores absolut bedste opskrift på en omgang hjemmelavet lasagne. Den består både af en lækker kødsauce, men også en helt fantastisk hjemmelavet bechamelsauce samt masser af ost. Det er den perfekte kombination af disse tre elementer og det smager så lækkert, når det er hjemmelavet.

Så hvis du længe har ledt efter madopskrifter på den bedste lasagne, så har du altså fundet den lige her. I hvert fald hvis vi selv skal sige det!

Hvad kan I anbefale som tilbehør?
Vi kan anbefale en lækker tomatsalat som tilbehør. Den er super enkel og nem at lave. Men samtidig så smager den bare helt forrygende! Du finder opskriften lige her.  Der er intet som en simpel salat, som kan laves på under 10 minutter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Lækker sovs- men når I skriver FRISK mozerella ost til ostesovsen er det så bøf-mozerella. Jeg brugte revet mozerella og ostesovsen blev sådan lidt gummiagtig/ikke flydende… men smagte fint i den færdige lasagne.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag