Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake med browniebund

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift pü den bedste cheesecake med Oreo og browniebund. Den er nem at lave og krÌver ikke store fÌrdigheder i køkkenet og hvis du aldrig har arbejdet med husblas før, sü frygt ej. Det er slet ikke sü svÌrt, som mange gür og siger.

Ingrediensliste

  • Browniebund

  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. smør
  • 2 ĂŚg
  • 125 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 65 g. hvedemel
  • Cheesecake

  • 200 g. naturel flødeost
  • 60 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 stk. husblas
  • 1 spsk. vand
  • 75 g. Oreo

FremgangsmĂĽde

Browniebund

  1. TĂŚnd ovnen pĂĽ 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, nür smørret er smeltet og tilsÌt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk Ìg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. TilsÌt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en springform (Ø21), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 10-13 minutter. Overfladen skal vÌre fast, men nür man mÌrker pü den, sü skal den virke ubagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
  7. Nür den er kølet af, sü kan du presse bunden helt ud mod kanterne.

Cheesecakefyld

  1. LÌg husblas i blød i koldt vand i en skül.
  2. Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen.
  3. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  4. Hak Oreo groft (du kan ogsü bruge dem, som allerede er knuste). Vend dem i din flødeostblanding.
  5. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, sü er det nemt at bruge den. Placer vand og drÌnet husblas i en skül (der kan tüle at gü i mikroovn). Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, sü kan det ogsü gøres i en lille gryde pü komfuret. Placer vand og drÌnet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, nür det er smeltet.
  6. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Pisk det godt ud, sü du ikke har klumper. Dette gør man for at sÌnke temperaturen pü husblassen inden den hÌldes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. HÌld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  7. NĂĽr du har en ensartet blanding uden klumper, sĂĽ hĂŚlder du den ovenpĂĽ din browniebund i springformen.
  8. SÌt din kage pü køl i minimum 4-5 timer, sü den kan fü lov at sÌtte sig.
  9. Inden du tager kagen ud af springformen, skÌr rundt langs hele kanten med en kniv. Et godt tip er at skylle kniven i varmt vand inden du skÌrer langs kanten og tørre den af. Nür kniven er varm, sü er det nemmere at løsne den.
  10. Fjern springformen. Hvis kanten er blevet lidt grim, sü kan du bruge bagsiden af kniven (igen, skyl den under varmt vand og tør af) og sü køre bagsiden af kniven rundt langs kanten.
  11. Pynt til sidst med knuste oreos pü toppen og server med det samme eller sÌt pü køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift pĂĽ Oreo cheesecake med browniebund

Her für du opskriften pü en lÌkker Oreo cheesecake med browniebund. Den lÌkreste cheesecake med Oreo, som er den perfekte dessert, da den kan laves dagen før. Vi elsker Oreos, de fine mørke kiks med creme i midten. De smager bare godt i de fleste ting, blandt andet ogsü denne islagkage med Oreo og browniebund. 

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Oreo cheesecake med browniebund

Oreo cheesecake opskrift

Den her Oreo cheesecake er bare sü lÌkker og nem at lave. Den intense og fyldige browniebund med det luftige cheesecakefyld pü toppen. Det er altsü den helt perfekte kombination, hvis du spørger os.

Kan jeg lave kagen dagen før?

Ja, det er büde nemmest og bedst at lave kagen dagen før. Ostecremen skal nemlig sÌtte sig i 4-5 timer og det altsü nemt natten over. Vi elsker ogsü den her slags desserter, som skal laves dagen før. Det gør, at man ikke skal stresse sü meget pü selve dagen, hvis man eksempelvis skal have gÌster. Kagen skal bare lige løsnes fra formen og sü evt. pyntes med knust oreo og lidt friske bÌr pü toppen. Sü har du altsü en vinderdessert, som vil imponere de fleste.

Du skal heller ikke vÌre bange for at kagen smager af ost. Selvom der er flødeost i, sü er den her kombination sü god. Den er cremet og lÌkker og der er ikke en snert af ost i smagen. Flere af vores venner, som absolut ikke kan fordrage flødeost, elsker den her cheesecake.

Oreo cheesecake med browniebund

Hvordan opbevares den bedst?

Det er bedst at opbevare den i springformen, indtil den skal serveres. Sü løsner du den blot fra formen med en kniv, der er gjort varm under den varme vandhane. SkÌr forsigtigt rundt langs hele kanten. Og fjern forsigtigt formen. Sü kan du evt. lige gøre kniven varm igen og sü skrabe kanterne pÌne.

Der er ingen tvivl om, at den her Oreo cheesecake med browniebund bliver en af ürets desserter. Og vi skal nok nü at lave den mange gange i løbet af de nÌste par müneder. Der er nemlig intet sü lÌkkert som en god cheesecake.

Følg ogsü med pü de sociale medier
Følg ogsü med pü Instagram, hvis du vil have mere inspiration til lÌkre kager og søde sager.

Kommentarer

    1. Hej Kirstine,

      Vi vil anbefale kun at lave den én dag før, da bunden godt kan blive lidt tør så 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag