Panang Karry Panang karry Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en rigtig Panang Curry, som dem man får i Thailand. En lækker karryret, som serveres med kogte ris. Den er så god til aftensmad og også god, hvis du får gæster og gerne vil invitere på rigtig thai mad. Ingrediensliste 400 g. kyllingebryst 2 spsk. kokosolie 2 fed hvidløg 2 cm. frisk ingefær 1 stk. rød peberfrugt 200 g. grønne bønner 3 spsk. panang karrypasta 10 stk. tørrede limeblade 400 ml. kokosmælk 2 tsk. sukker 2 tsk. fiskesauce salt 200 g. ris Fremgangsmåde Skær kylling i tynde strimler. Skræl ingefær og hak i meget fine stykker. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Opvarm en wok eller pande med olie og tilsæt ingefær, hvidløg og karrypasta. Svits det kort. Tilsæt kylling og limeblade og steg det. Skær enderne af de grønne bønner og skær peberfrugt i strimler. Tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde. Tilsæt sukker og fiskesauce. Sluk for blusset og tilsæt kokosmælken (vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille). Smag til med evt. mere sukker/fiskesauce. Server retten med kogte ris og evt. frisk koriander. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Panang Karry Her får du en nem og simpel opskrift på hjemmelavet panang karry med ris til. En af vores absolut favoritter inden for thai mad. Det er en skøn aftensmad med masser af smag. Server med kogte ris og lidt frisk chili på toppen. Så har du et ægte, autentisk thailandsk måltid. Vi bruger ofte grønne bønner og peberfrugt i vores panang karry. Men man kan også sagtens bruge sukkerærter, minimajs eller bambusskud. Med hensyn til valget af grøntsager, så er det kun fantasien, som sætter grænser. LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling Opskrift på en autentisk Curry Hvor køber jeg Panang karrypasta og kafir limeblade? Vi anbefaler, at du går på jagt i et asiatisk supermarked. Her i Aalborg, der har vi et par stykker. Og her handler vi et par gange om måneden og fylder lageret op. Man kan nemlig ikke støve kafir limeblade op andre steder og de sælger også ofte en fantastisk karrypasta. Selvom det måske lyder besværligt, at man skal til at handle sådanne steder, så er det dét værd. Det er en helt anden smagsoplevelse man får. Men hvis man ikke har lyst til det, så kan man også godt bruge en almindelig rød karrypasta og undlade limebladene. Den her Panang er med kylling, men man kan også lave den med svinekød eller oksekødsstrimler. Har det betydning hvilken kokosmælk jeg bruger? Vi anbefaler, at bruge en god fed kokosmælk til den her opskrift. Den kan godt laves med en light udgave, men den bliver nu aller bedst med en fuldfed kokosmælk. Her kan man også købe en god én i et asiatisk supermarked. Men ellers er dem fra de almindelige supermarkeder også super fine til retten. På vores Instagramprofil lægger vi også dagligt autentisk madinspiration op. Så følg gerne med der eller smid os en kommentar, hvis du har ønsker til fremtidige opskrifter.
Hej Stine, Vi bruger tørrede. Købt i asiatisk supermarked, hvor de ligger på frost. Vi synes det er så nemt, når de bare ligger i fryseren 🙂 Knus Svar
Skal der virkelig 1 dåse kokosmælk til pr. person – alene det svarer jo til et helt måltid i sig selv kaloriemæssigt? Svar
Det er nok bare mig der overtænker opskriften… Men der står ikke rigtig hvordan tingene skal skæres – jeg tænker især på hvidløg, ingefær, chili, kaffir lime blade. Jeg tænker umiddelbart at hvidløg=presses, ingefær=rives, chili=hakkes fint (eller er det chili krydderi?), kaffir lime blade=tynde strimler (måske?). Jeg håber du kan klargøre det lidt for mig! 🙂 . Vil virkelig gerne lave den, jeg vil bare også gerne lave den korrekt! 😀 . Svar
Hej Camilla, Nej du har ret. Det fremgår ikke tydeligt af opskriften. Jeg har skrevet det til nu, så der ikke er nogen tvivl 🙂 Lime blade kommer i hele 🙂 Håber det bliver en succes – det er en af vores yndlings retter! Knus Svar
Hvor meget chili (frisk) skal der i? Det fremgår ikke i opskriften. Kun at det skal snittes fint. Svar
Hej Malene, Vi har fjernet chili, da der allerede er chili i karrypastaen. Det er også slettet fra fremgangmsåden nu 🙂 Beklager forvirringen! Kh Svar
Kan man bruge rød karrypasta i stedet for panang karrypasta? Og kan man bruge ingefær pulver og er kafir limeblade meget vigtige (kan ikke finde dem nogen steder). Svar
Hej Malou, Det kan du godt, men det giver ikke samme smag, da krydderisammensætningen er forskellig. Og du kan godt bruge ingefærpulver. Hvis du udelader limebladene, så gør det en kæmpe forskel – men hvis du ikke kan få fat i dem, så er der selvfølgelig ingen andre muligheder. Vi plejer at købe alle tingene i asiatiske supermarkeder. Der kan man købe en stor pose kafir limeblade, som opbevares på frost. Der er til maaange omgange 🙂 Ellers har Bilka også både karrypasta og limeblade. Kh Svar
Meny har også Kaffir Limeblade. Men derudover er det altid lækkert at gå på opdagelse i de Asiasiske butikker ? Svar
Hej Tina, Hvis du bruger den fra supermarkedet, så gør den ikke. Hvis du bruger den ægte thai paste, så kan du selv bedømme, hvor meget du vil tilsætte 🙂 Kh Svar
Super lækker ret, tak🙏😋 Jeg har lavet den nogle gange, og den bliver meget stærk for mig, og jeg ved ikke helt hvorfor… Har prøvet med kun 2 spsk Panang Karry pasta (fra asiatisk butik) og 7 blade… Så hvordan får jeg den nedjusteret i styrke? Mvh Helle Svar
Hej Helle, Det er lidt svært at justere styrken af den karrypasta man køber. Det eneste du kan gøre er at tilføje endnu mindre af karrypasten. Ellers skal du lave en hjemmelavet paste, men det er også ret omfattende. Kh Svar