Panang Karry

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en rigtig Panang Curry, som dem man får i Thailand. En lækker karryret, som serveres med kogte ris. Den er så god til aftensmad og også god, hvis du får gæster og gerne vil invitere på rigtig thai mad.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 200 g. grønne bønner
  • 3 spsk. panang karrypasta
  • 10 stk. tørrede limeblade
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. fiskesauce
  • salt
  • 200 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Skær kylling i tynde strimler. Skræl ingefær og hak i meget fine stykker. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  2. Opvarm en wok eller pande med olie og tilsæt ingefær, hvidløg og karrypasta. Svits det kort.
  3. Tilsæt kylling og limeblade og steg det.
  4. Skær enderne af de grønne bønner og skær peberfrugt i strimler. Tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde.
  5. Tilsæt sukker og fiskesauce.
  6. Sluk for blusset og tilsæt kokosmælken (vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille).
  7. Smag til med evt. mere sukker/fiskesauce.
  8. Server retten med kogte ris og evt. frisk koriander.
Bedøm denne ret

Opskrift på Panang Karry

Her får du en nem og simpel opskrift på hjemmelavet panang karry med ris til. En af vores absolut favoritter inden for thai mad. Det er en skøn aftensmad med masser af smag. Server med kogte ris og lidt frisk chili på toppen. Så har du et ægte, autentisk thailandsk måltid. 

Vi bruger ofte grønne bønner og peberfrugt i vores panang karry. Men man kan også sagtens bruge sukkerærter, minimajs eller bambusskud. Med hensyn til valget af grøntsager, så er det kun fantasien, som sætter grænser.

LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling

Opskrift på en autentisk Curry

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Hvor køber jeg Panang karrypasta og kafir limeblade?

Vi anbefaler, at du går på jagt i et asiatisk supermarked. Her i Aalborg, der har vi et par stykker. Og her handler vi et par gange om måneden og fylder lageret op. Man kan nemlig ikke støve kafir limeblade op andre steder og de sælger også ofte en fantastisk karrypasta. Selvom det måske lyder besværligt, at man skal til at handle sådanne steder, så er det dét værd. Det er en helt anden smagsoplevelse man får.

Men hvis man ikke har lyst til det, så kan man også godt bruge en almindelig rød karrypasta og undlade limebladene. Den her Panang er med kylling, men man kan også lave den med svinekød eller oksekødsstrimler.

Panang Karry – Opskrift på en autentisk Curry

Har det betydning hvilken kokosmælk jeg bruger?

Vi anbefaler, at bruge en god fed kokosmælk til den her opskrift. Den kan godt laves med en light udgave, men den bliver nu aller bedst med en fuldfed kokosmælk. Her kan man også købe en god én i et asiatisk supermarked. Men ellers er dem fra de almindelige supermarkeder også super fine til retten.

På vores Instagramprofil lægger vi også dagligt autentisk madinspiration op. Så følg gerne med der eller smid os en kommentar, hvis du har ønsker til fremtidige opskrifter.

Kommentarer

    1. Hej Stine,

      Vi bruger tørrede. Købt i asiatisk supermarked, hvor de ligger på frost. Vi synes det er så nemt, når de bare ligger i fryseren 🙂

      Knus

    1. Skal der virkelig 1 dåse kokosmælk til pr. person – alene det svarer jo til et helt måltid i sig selv kaloriemæssigt?

  1. Det er nok bare mig der overtænker opskriften… Men der står ikke rigtig hvordan tingene skal skæres – jeg tænker især på hvidløg, ingefær, chili, kaffir lime blade. Jeg tænker umiddelbart at hvidløg=presses, ingefær=rives, chili=hakkes fint (eller er det chili krydderi?), kaffir lime blade=tynde strimler (måske?). Jeg håber du kan klargøre det lidt for mig! 🙂 . Vil virkelig gerne lave den, jeg vil bare også gerne lave den korrekt! 😀 .

    1. Hej Camilla,

      Nej du har ret. Det fremgår ikke tydeligt af opskriften. Jeg har skrevet det til nu, så der ikke er nogen tvivl 🙂
      Lime blade kommer i hele 🙂 Håber det bliver en succes – det er en af vores yndlings retter!

      Knus

  2. Hvor meget chili (frisk) skal der i? Det fremgår ikke i opskriften. Kun at det skal snittes fint.

    1. Hej Malene,

      Vi har fjernet chili, da der allerede er chili i karrypastaen. Det er også slettet fra fremgangmsåden nu 🙂 Beklager forvirringen!

      Kh

  3. Kan man bruge rød karrypasta i stedet for panang karrypasta? Og kan man bruge ingefær pulver og er kafir limeblade meget vigtige (kan ikke finde dem nogen steder).

    1. Hej Malou,

      Det kan du godt, men det giver ikke samme smag, da krydderisammensætningen er forskellig.
      Og du kan godt bruge ingefærpulver. Hvis du udelader limebladene, så gør det en kæmpe forskel – men hvis du ikke kan få fat i dem, så er der selvfølgelig ingen andre muligheder.

      Vi plejer at købe alle tingene i asiatiske supermarkeder. Der kan man købe en stor pose kafir limeblade, som opbevares på frost. Der er til maaange omgange 🙂 Ellers har Bilka også både karrypasta og limeblade.

      Kh

  4. Meny har også Kaffir Limeblade. Men derudover er det altid lækkert at gå på opdagelse i de Asiasiske butikker ?

    1. Hej Tina,
      Hvis du bruger den fra supermarkedet, så gør den ikke. Hvis du bruger den ægte thai paste, så kan du selv bedømme, hvor meget du vil tilsætte 🙂
      Kh

  5. Super lækker ret, tak🙏😋

    Jeg har lavet den nogle gange, og den bliver meget stærk for mig, og jeg ved ikke helt hvorfor… Har prøvet med kun 2 spsk Panang Karry pasta (fra asiatisk butik) og 7 blade… Så hvordan får jeg den nedjusteret i styrke?

    Mvh Helle

    1. Hej Helle,

      Det er lidt svært at justere styrken af den karrypasta man køber. Det eneste du kan gøre er at tilføje endnu mindre af karrypasten.
      Ellers skal du lave en hjemmelavet paste, men det er også ret omfattende.

      Kh

Skriv en kommentar