Panang karry
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en rigtig Panang Curry, som dem man får i Thailand. En lækker karryret, som serveres med kogte ris. Den er så god til aftensmad og også god, hvis du får gæster og gerne vil invitere på rigtig thai mad.
Ingrediensliste
- 400 g. kyllingebryst
- 2 spsk. kokosolie
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 stk. rød peberfrugt
- 200 g. grønne bønner
- 3 spsk. panang karrypasta
- 10 stk. tørrede limeblade
- 400 ml. kokosmælk
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. fiskesauce
- salt
- 200 g. ris
Fremgangsmåde
- Skær kylling i tynde strimler. Skræl ingefær og hak i meget fine stykker. Pres hvidløg i en hvidløgspresser.
- Opvarm en wok eller pande med olie og tilsæt ingefær, hvidløg og karrypasta. Svits det kort.
- Tilsæt kylling og limeblade og steg det.
- Skær enderne af de grønne bønner og skær peberfrugt i strimler. Tilsæt dem og svits til bønnerne er blevet mere bløde.
- Tilsæt sukker og fiskesauce.
- Sluk for blusset og tilsæt kokosmælken (vigtigt at den ikke kommer til at koge, da de fleste kokosmælk vil have tendens til at skille).
- Smag til med evt. mere sukker/fiskesauce.
- Server retten med kogte ris og evt. frisk koriander.
Opskrift på Panang Karry
Her får du en nem og simpel opskrift på hjemmelavet panang karry med ris til. En af vores absolut favoritter inden for thai mad. Det er en skøn aftensmad med masser af smag. Server med kogte ris og lidt frisk chili på toppen. Så har du et ægte, autentisk thailandsk måltid.
Vi bruger ofte grønne bønner og peberfrugt i vores panang karry. Men man kan også sagtens bruge sukkerærter, minimajs eller bambusskud. Med hensyn til valget af grøntsager, så er det kun fantasien, som sætter grænser.
LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling
Opskrift på en autentisk Curry
Hvor køber jeg Panang karrypasta og kafir limeblade?
Vi anbefaler, at du går på jagt i et asiatisk supermarked. Her i Aalborg, der har vi et par stykker. Og her handler vi et par gange om måneden og fylder lageret op. Man kan nemlig ikke støve kafir limeblade op andre steder og de sælger også ofte en fantastisk karrypasta. Selvom det måske lyder besværligt, at man skal til at handle sådanne steder, så er det dét værd. Det er en helt anden smagsoplevelse man får.
Men hvis man ikke har lyst til det, så kan man også godt bruge en almindelig rød karrypasta og undlade limebladene. Den her Panang er med kylling, men man kan også lave den med svinekød eller oksekødsstrimler.
Har det betydning hvilken kokosmælk jeg bruger?
Vi anbefaler, at bruge en god fed kokosmælk til den her opskrift. Den kan godt laves med en light udgave, men den bliver nu aller bedst med en fuldfed kokosmælk. Her kan man også købe en god én i et asiatisk supermarked. Men ellers er dem fra de almindelige supermarkeder også super fine til retten.
På vores Instagramprofil lægger vi også dagligt autentisk madinspiration op. Så følg gerne med der eller smid os en kommentar, hvis du har ønsker til fremtidige opskrifter.
Kommentarer
Har i fundet friske kaffir limeblade et sted? Eller er de tørrede?
Hej Stine,
Vi bruger tørrede. Købt i asiatisk supermarked, hvor de ligger på frost. Vi synes det er så nemt, når de bare ligger i fryseren 🙂
Knus
Hvad betyder det, når der står 2 cm ingefær? 🤔
At du skal bruge 2 cm. af et stykke ingefær 🙂 Det er cirka 1 spsk. revet ingefær.
Knus
Skal der virkelig 1 dåse kokosmælk til pr. person – alene det svarer jo til et helt måltid i sig selv kaloriemæssigt?
Det er nok bare mig der overtænker opskriften… Men der står ikke rigtig hvordan tingene skal skæres – jeg tænker især på hvidløg, ingefær, chili, kaffir lime blade. Jeg tænker umiddelbart at hvidløg=presses, ingefær=rives, chili=hakkes fint (eller er det chili krydderi?), kaffir lime blade=tynde strimler (måske?). Jeg håber du kan klargøre det lidt for mig! 🙂 . Vil virkelig gerne lave den, jeg vil bare også gerne lave den korrekt! 😀 .
Hej Camilla,
Nej du har ret. Det fremgår ikke tydeligt af opskriften. Jeg har skrevet det til nu, så der ikke er nogen tvivl 🙂
Lime blade kommer i hele 🙂 Håber det bliver en succes – det er en af vores yndlings retter!
Knus
Kan men købe panang karrypasta i et normalt supermarked
Hej,
Ja i større supermarkeder som Bilka og Føtex 🙂
Kh
Blot til info, så sælger Bilka og Føtex tørrede kafirblade😊
Løvbjerg har også kafir lime blade…
Hvor meget chili (frisk) skal der i? Det fremgår ikke i opskriften. Kun at det skal snittes fint.
Hej Malene,
Vi har fjernet chili, da der allerede er chili i karrypastaen. Det er også slettet fra fremgangmsåden nu 🙂 Beklager forvirringen!
Kh
Piller i kaffir lime bladene op inden servering eller kan de spises??
Hej Anja,
Vi piller dem op ja 🙂
Kh
Kan man bruge rød karrypasta i stedet for panang karrypasta? Og kan man bruge ingefær pulver og er kafir limeblade meget vigtige (kan ikke finde dem nogen steder).
Hej Malou,
Det kan du godt, men det giver ikke samme smag, da krydderisammensætningen er forskellig.
Og du kan godt bruge ingefærpulver. Hvis du udelader limebladene, så gør det en kæmpe forskel – men hvis du ikke kan få fat i dem, så er der selvfølgelig ingen andre muligheder.
Vi plejer at købe alle tingene i asiatiske supermarkeder. Der kan man købe en stor pose kafir limeblade, som opbevares på frost. Der er til maaange omgange 🙂 Ellers har Bilka også både karrypasta og limeblade.
Kh
Hej kan man bruge noget andet i stedet for fiskesauce?
Hej,
Så ville jeg blot udelade det 🙂
Kh
Er det rå bønner eller frosne?
Hej,
Friske 🙂
Kh