Panna cotta med havtorn Panna cotta med havtorn Opskrift til 246810121416182022242628303234363840 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker panna cotta med havtorn og hvid chokolade. Så nem og lækker en dessert, som du kan lave dagen før. Ingrediensliste Panna cotta 3 stk. husblas 1 stk. vaniljestang 6 dl. piskefløde 75 g. sukker Havtornsgele 200 g. frossen havtorn 1 dl. vand 2 spsk. sukker 2 stk. husblas Pynt 50 g. hvid chokolade 50 g. sukker 50 g. vand Fremgangsmåde Først laves panna cotta. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer. Nu skal havtornsgeléen laves klar. Læg husblas i en skål med koldt vand. Kog frosne havtorn med sukker. Blend det med en stavblender eller si kornene fra. Opløs husblassen deri og rør godt rundt. Hæld havtorngeléen ovenpå panna cottaen og stil dem tilbage på køl i mindst 1 time. Nu til den hvide chokolade. Hak hvid chokolade fint og hæld det i en skål, der kan tåle høj varme. Vi brugte vores kitchenaid med stålskål og piskeris i stål. Opvarm en gryde med vand og sukker. Det skal blive 135 grader. Det tager lidt tid at nå 100 grader, men derefter går det stærkt i takt med, at det bliver mere og mere en sirup. Så hold godt øje med det. Når siruppen har nået en temperatur på 135 grader hældes den over i skålen i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med det piskes, så dannes der små chokoladestykker, som ligner krystaller. Hæld den krystalliserede chokolade over på et stykke bagepapir og lad den køle af. Pynt med chokoladen på din panna cotta inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på panna cotta med havtorn Her får du opskriften på en frisk og lækker panna cotta med havtorn og hvid chokolade. Det er simpelthen så god og nem en dessert! Den kan serveres til alle anledninger. Fødselsdage, påskefrokost, julefrokost eller blot som dessert, hvis du skal have gæster i weekenden. Det er den perfekte kombination mellem sødme og syrlighed, så hvis en tung chokoladebombe ikke lige er dig, så er vi sikre på, at sådan en her vil falde lige i din smag. Panna cotta er en vaniljebudding, som laves på piskefløde, sukker og husblas. Det er super nemt at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet, så alle kan altså være med her. Man kan i princippet toppe den med hvad som helst, men den her har vi toppet med havtorn. Havtorn har en syrlig og frisk smag, som passer perfekt til den søde vaniljebudding. Desuden har vi toppet med hvid krystalliseret chokolade også. Her kan du også blot toppe med almindelig hvid chokolade. LÆS OGSÅ: Risalamande Vaniljebudding i glas Vi laver altid panna cotta eller vaniljebudding i glas. Det giver sådan et fint udtryk og så er det også nemt at portionsservere. Samtidig kan du gøre desserten klar på forhånd, så du ikke skal stresse rundt, hvis du har gæster. Den skal blot opbevares på køl og så kan den serveres direkte. Det bliver altså ikke nemmere! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.