Pasta med bagte tomater og basilikum

Pasta med bagte tomater og basilikum
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på pasta med bagte tomater, basilikum og mascarpone i fad. Nem, hurtig og billig hverdagsmad, som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • 300 g. cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 2 spsk. mascarpone
  • 50 g. parmesan
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 200 g. fettuccine

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Kom cherrytomater, skrællede hvidløgsfed, olivenolie samt salt og peber i et fad. Vend det hele godt rundt.
  3. Når ovnen er opvarmet, så kommes fadet ind i ovnen i 30 minutter. Rør rundt i fadet halvvejs.
  4. Riv parmesanost. Pluk basilikumsblade.
  5. Lige inden fadet i ovnen er ved at være færdigt, så koges pasta efter pakkens anvisning (gem noget af pastavandet fra det kogte pasta).
  6. Tag fadet ud. Mos det hele sammen med en gaffel.
  7. Tilsæt mascarpone, basilikumsblade og parmesanost. Rør det hele godt sammen.
  8. Kom ca. 0,5 – 1 dl. pastavand i blandingen. Rør godt rundt.
  9. Kom herefter drænet pasta i fadet. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
  10. Server med det samme, evt. med et drys parmesanost og et par basilikumsblade på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med bagte tomater og basilikum

Den her opskrift på pasta med bagte tomater, basilikum og mascarpone skal du tilføje til din opskriftssamling! Så nem, så lækker og perfekt til en travl hverdag. Det er også sådan en ret, som i stor grad passer sig selv, er billig at lave og ja, som bare smager så godt. Den er i hvert fald blevet en sikker vinder hos os. Især i disse tider, hvor kød er blevet vanvittigt dyrt. Så tager vi gerne et par dage om ugen uden kød. Og det savner vi på ingen måde! Man kan lave så mange lækre retter, hvor det ikke er nødvendigt med kød. Det er denne smagfulde og lækre pastaret et godt bevis på.

Cherrytomater, hvidløg og olie kommes i et fad. Herefter bages det i ovnen, så cherrytomaterne bliver bagte. Det er bare altid så godt med bagte tomater, så får de sådan en sød og dejlig smag. Når de kommer ud af ovnen, så blandes de med frisk basilikum, mascarpone og parmesanost. Sammen med lidt pastavand, så blandes det til en smagfuld tomatsauce. Pasta vendes i og voila, så har du alletiders nem og smagfuld hverdagsret.

LÆS OGSÅ: Klik her for alle vores pastaretter

Pasta med bagte tomater og basilikum

Pastaret med bagte cherrytomater

Måske du har prøvet vores populære tiktok pasta med fetaost, som også bages i ovnen? Det er sådan set den ret, som vi har taget inspiration fra til denne pastaret. Vi ville gerne kombinere det med at lave en hurtig pastaret med minimalt arbejde og minimal opvask. Og det blev altså til denne.

Hvis du ikke har mascarpone, så kan du også bruge flødeost. Vi har bare ofte lige en rest mascarpone tilbage i køleskabet efter at have lavet kartoffelpizza. Den rest passer perfekt i mængden til denne omgang, så samtidig undgår man madspild, hvilket jo er win win.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Lækker nem opskrift, vi piftede den lige op med lidt kylling, men tror sagtens laks også kan fungerer. Den er dog også rigtig fin uden noget kød 🥰

Skriv en kommentar