Kartoffelpizza med bacon

Opskrift på kartoffelpizza med bacon

Kartoffelpizza med bacon

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskift på en sprød, hvid pizza med mascarpone, bacon og kartofler. Den bedste kartoffelpizza, som er sprød og luftig.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 200 g. mascarpone
  • 2 kartofler
  • 1 løg
  • Salt/peber
  • 125 g. baconskiver

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag: 

  1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  4. Smør herefter mascarpone på. Skær kartofler og løg i helt tynde skiver. Løg dem på pizzaen og smuldr mozzarella på.
  5. Skru ovnen ned på 230 grader.
  6. Læg baconskiver på et stykke bagepapir og steg dem i ovnen i cirka 6 minutter eller indtil de er sprøde. Tag dem ud sammen med bagepapiret og lad badepladen være i ovnen. Lad baconskiverne afkøle.
  7. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  8. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  9. Bag kun én pizza af gangen.
  10. Top med salt, peber og stegt bacon.

Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelpizza med bacon

Den bedste opskrift på en sprød, hjemmelavet kartoffelpizza med bacon, mascarpone og løg. Det her er den bedste hvide pizza, hvis du spørger os. Kombinationen af mascarpone, kartofler, løg og bacon er helt fantastisk! Så simpelt, men stadigvæk så sindsygt lækkert.

Kartoffelpizza er perfekt til aftensmad, til frokost eller hvis du skal have gæster. Selve pizzabunden er lavet af en koldhævet dej, som man blot rører sammen. Herefter lader man den hæve i køleskabet natten over. Det giver den sprødeste og lækreste pizzabund, som passer perfekt til mascarpone, kartoffel og bacon.

LÆS OGSÅ: Pizza med pepperoni

Opskrift på kartoffelpizza med bacon

Hvid pizza med kartofler og bacon

Det her er den lækreste hvide pizza med kartoffel og bacon. Hvis du gerne vil lave en mindre fed udgave, så kan du sagtens bruge serranoskinke i stedet. Det giver også en super lækker pizza, blot i en mindre fed udgave.

Det er desuden meget vigtigt, at du skærer kartoflerne meget tyndt. De bliver ikke kogt eller noget på forhånd, så derfor er det super vigtigt, hvis de skal blive ordentligt tilberedt, når pizzaen bages.

Opskrift på kartoffelpizza med bacon

Hjemmelavet pizza med kartofler

Hvis du endnu ikke har prøvet en pizza med kartofler, så er det på tide. Selvom der ikke er tomatsauce på, så får man virkelig stadigvæk en helt fantastisk og lækker pizza. Kombinationen af fyldet har den helt perfekte balance af salt og sødt. Det er en rigtig sommer-pizza, hvis du spørger os. Du kan også toppe den med lidt grøn eller rød pesto til sidst. Det vil uden tvivl heller ikke være dårligt.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag