Pasta med spinat og sprødstegt laks
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
En skøn opskrift på en smagfuld pastaret med laks, spinat og fløde. Den er vendt i en cremet sovs, som binder hele retten sammen. Retten er perfekt til aftensmad, men bestemt også hvis man skal have gæster.
Ingrediensliste
- 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
- 225 g. laksefilet
- 300 g. pasta
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 dl. hvidvin
- 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
- 150 g. frisk spinat
- salt/peber
- 1 tsk. citronsaft
- 2,5 dl. madlavningsfløde
Fremgangsmåde
- Kog pastaen.
- Opvarm en pande med lidt olie og steg laksefileterne sprøde. Hak dem evt. i mindre stykker.
- Når laksen er stegt lægges de til side i en skål. Hvidløg hakkes i små stykker og løget skæres i halve skiver. Steg løg og hvidløg på panden.
- Når det er blødt tilsættes hvidvin, smuldret grøntsagsboullionterning. Lad det simre til alk, og det koger i 2-3 minutter til alkoholen er fordampet.
- Herefter tilsættes frisk spinat og det opvarmes i saucen. Når det er svundet ind tilsættes salt, peber og lidt citronsaft. Herefter tilsættes madlavningsfløden og saucen blendes med en stavblender.
- Hæld nu pastaen i panden også, og rør godt rundt.
- Server nu retten med det sprødstegte laks på troppen.
Pasta med spinat og sprødstegt laks
Vi giver dig her opskriften på en af vores absolut yndlings pastaretter, nemlig pasta med spinat og sprødstegt laks. Hvis du ikke har prøvet sprødstegt laks før, så får du her vores varmeste anbefalinger til at gøre det. Det smager SÅ lækkert.
Det er ingen hemmelighed, at pasta, spinat og laks er en smagfuld og helt fantastisk kombination, når det gælder pastaretter. Hvis man så samtidig tilsætter fløde til den ligning, så har du altså opskriften på noget nær en perfekt aftensmad.
Den er god både til hverdag, men bestemt også som fredagsmad eller lørdagsmad. Faktisk laver vi den mest til hverdag, da man jo skal huske at få fisk et par gange om ugen. Vi synes dog at, især laks, smager så skønt i pastaretter, så derfor falder valget oftest på det.
LÆS OGSÅ: Indbagt kylling med pikantost
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.