Pastasalat med hjemmelavet pesto

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på pastasalat med hjemmelavet pesto, cherrytomater, bønner og fetaost. Perfekt tilbehør til sommermaden. Kan også spises uden tilbehør. Den er nemlig god i madpakken også. Den kan sagtens laves dagen før den skal spises.

Ingrediensliste

  • Pesto

  • 1 bundt frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 30 g. mandler
  • Fyld

  • 250 g. pasta
  • 40 g. soltørrede tomater
  • 200 g. frosne grønne bønner
  • 200 g. cherrytomater
  • 75 g. fetaost

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet til din pasta og salt vandet godt. Når vandet koger, så tilsætter du din pasta.
  2. Når pastaen er 1 min fra et være al dente (færdige), så tilsætter du de frosne bønner og lader dem ligge i vandet sammen med pastaen i 1 min (ikke lad dem ligge for længe, da det giver slatne bønner – og vi vil have dem sprøde ;-)) Derefter dræner du din pasta og dine bønner og når vandet er hældt fra, så hælder du det tilbage i gryden.
  3. Blend nu alle ingredienserne til pestoen med en stavblender.
  4. Så tilsætter du persillepesto og soltørrede tomater + lidt af olien fra tomaterne, så undgår du, at pastasalaten bliver tør.
  5. Rør det hele godt sammen og smag den til. På toppen drysses med cherrytomater og fetaost.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med hjemmelavet pesto

Opskrift på den skønneste pastasalat med hjemmelavet grøn pesto. Sommeren er lige for døren og derfor går vi all-in på pastasalater. Vi spiser nemlig en masse pastasalat i løbet af sommeren, da det bare er lækker sommermad for os.

Det er nemt at servere en god pastasalat og så bare lige grille noget lækkert kød på grillen. Det plejer altid at være en vinder i hele familien til aftensmad.

Resterne fra pastasalaten plejer vi at bruge i madpakken på arbejde eller i skolen. Den her er en af vores favoritter. For ikke nok med at den indeholder hjemmelavet pesto, så har den også grønne bønner, tomater og masser af fetaost.

LÆS OGSÅ: Pastasalat med grøn pesto, ærter og rucola

Pastasalat med hjemmelavet pesto

Hvad kan jeg forberede på forhånd?

Det gode ved denne pastasalat med hjemmelavet pesto er at det kan forberedes. Du kan koge pastaen et par timer før, og blot lade det afkøle. Pestoen kan du sagtens lave 2-3 dage før du skal bruge den. Så er det altså bare nemt at bikse sammen på dagen.

Kan jeg skifte nogle af grøntsagerne ud?
Jep, det kan du sagtens. I stedet for bønner kan vi anbefale ærter eller edamamebønner. Du kan også bruge agurk, soltørrede tomater eller sukkerærter.

Kan jeg udelade feta?
Jep, du kan også sagtens udelade fetaost. Du kan dog også servere den i en skål ved siden af, så kan man selv tage det på, hvis man er til det. Du kan også erstatte med små stykker af mozzarellaost, hvis du er mere til den ost.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar