Pastasalat med kylling, pesto og bacon

Pastasalat med kylling, pesto og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på pastasalat med stegt kylling, grøn pesto og sprød bacon. Server din pastasalat til aftensmad eller brug den i madpakken.

Ingrediensliste

  • 200 g. pasta penne
  • 90 g. grøn pesto
  • 60 g. rucola
  • 100 g. cherrytomater
  • 125 g. bacon i skiver
  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. paprika
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Fordel bacon på bagepapiret med et par centimeters mellemrum.
  4. Bag din bacon i den varme ovn i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med det efter 6 minutter. Det skal være gyldent.
  5. Tag bacon ud og lad det køle af.
  6. Rens kylling og skær i tern eller strimler.
  7. Hak hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser.
  8. Kog pasta penne efter pakkens anvisning (den angivne vægt er i tør vægt). Dræn pasta og sæt til afkøling.
  9. Halver cherrytomater.
  10. Skyl rucola.
  11. Varm en pande op med raps- eller solsikkeolie.
  12. Tilsæt kylling, hvidløg og paprika. Lad det stege, indtil kyllingen har fået farve over det hele og er færdigstegt. Smag til med salt og peber.
  13. Vend pasta penne med grøn pesto. Du kan altid tilsætte lidt ekstra pesto, hvis du gerne vil have den mere snasket.
  14. Vend pasta med rucola og cherrytomater
  15. Anret på et fad.
  16. Top med de stegte stykker kylling og stykker af bacon på toppen (du kan evt. brække det i mindre stykker).
  17. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med kylling, pesto og bacon

Den her pastasalat med stegt kylling, grøn pesto og bacon er en klassiker. Nem at lave og så smager den bare hammer godt! Vi laver den ofte til madpakken eller hvis aftensmaden skal være rigtig nem. Resterne er nemlig også fine dagen efter, så derfor laver vi ofte en stor portion.

Den består af pasta, som er vendt med grøn pesto, rucola, cherrytomater, stegt kylling og sprød bacon på toppen. Sådan en kombination går man aldrig helt galt i byen med, hvis du spørger os. Vi kan især anbefale at bruge en god grøn pesto. Man kan købe nogle ret gode på køl i de fleste supermarkeder, som smager lidt mere “frisk” end dem man kan købe i glas. Dem kan vi varmt anbefale!

LÆS OGSÅ: Pastasalat med små mozzarellakugler, tomat og grøn pesto

Pastasalat med kylling, pesto og bacon

Pastasalat til madpakken

Så hvis du mangler en nem opskrift på pastasalat til madpakken, så kan vi virkelig anbefale denne. Hvis du ikke er til pesto, så kan du også blot udelade det og i stedet toppe den med en dressing. Her kan vi anbefale en krydderurtedressing eller en karrydressing.

Vi elsker pastasalater i madpakken, da de mætter godt i forhold til en almindelig salat. Skal det være lidt sundere, så brug fuldkornspasta. Det mætter endnu bedre og man kan næsten ikke smage forskel på fuldkornspasta og almindelig pasta.

Pastasalat med kylling, pesto og bacon

Kan jeg lave den på forhånd?
Jep, det kan du sagtens. Som sagt, så er det en pastasalat, som også er god dagen efter. Hvis den dagen efter virker lidt tør, så kan du vende den med lidt olie eller lidt ekstra pesto. Så er den super god igen!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Den er bedst på 1. og 2. dagen 🙂 På 2. dagen kan der dog være behov for lige at spæde op med lidt pesto eller olie, hvis den er blevet lidt tør.

      Kh

Skriv en kommentar