Pikant kylling i fad

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på pikant kylling i fad. Aftensmad på 30 minutter er vores yndlings på travle dage. Server med kogte ris eller kartofler.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 800 g. kyllingebryst
  • 100 g. pikant flødeost
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 spsk. paprika
  • salt/peber
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Snit hvidløg fint. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler. Rens kyllingefileter og skær evt. i mindre stykker.
  3. En pande opvarmes med lidt olie og/eller margarine.
  4. Kylling steges cirka 1-2 minutter på hver side ved høj varme. Tilføj godt med salt og peber.
  5. Læg kylling over i et ildfast fald.
  6. På panden tilsættes igen lidt fedtstof. Steg hvidløg, løg og peberfrugt ved middel varme i 5-7 minutter.
  7. Hæld de stegte løg og peberfrugt over kyllingen i det ildfaste fad.
  8. I en skål blandes pikant flødeost, hakkede tomater, paprika, madlavningsfløde og lidt salt og peber. Blend det hele sammen med en stavblender eller pisk det godt sammen. Hæld saucen over i fadet.
  9. Bages i ovnen i 25-30 minutter.
  10. Imens det er i ovnen, gøres en bageplade klar med bagepapir. Her fordeler du bacon på.
  11. Når der er 10 minutter igen af bagetiden, så sætter du bacon ind og lader det blive sprødstegt. Så skulle det hele gerne være færdig på samme tid.
  12. Fordel bacon og evt. frisk persille ovenpå det pikante kylling i fad.
  13. Serveres med kogte ris, som koges efter pakkens anvisning.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars pande

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pikant kylling i fad

En nem opskrift på pikant kylling i fad med bacon. Kylling i en lækker pikant sovs, som er super nem at lave. Det hele skal bare op i ét fad og så blendes saucen sammen og hældes udover. Herefter skal det blot bages i ovnen. Imens det bager, så kan du koge ris og evt. lave en lækker salat til. Det er en skøn hverdagsret, som er nem at lave og som kræver få ingredienser.

Den består af kylling, pikantost, tomater, peberfrugt og lidt madlavningsfløde. En helt fantastisk kombination! Måske du har prøvet pikante koteletter i fad. Det er lidt den samme form for sauce.

LÆS OGSÅ: Kylling i cremet sauce i pande

Pikant kylling i fad

Kylling pikant

Den her form for kylling pikant er super lækker. Måske du har prøvet at fylde pikantflødeost i kyllingen og så med bacon rundt om? Det her er lidt en anderledes måde at lave pikant kylling på. Vi elsker, at den er så nem og at saucen blot skal blendes sammen og hældes udover. Det tager derfor ikke mere end 15 minutter at bikse det sammen og så skal det blot bages i ovnen.

I stedet for kylling, så kan du også bruge koteletter, mørbrad eller kalkun. I stedet for bacon kan du også bruge serranoskinke, som bages sprødt i ovnen på samme måde som bacon. Det giver en lidt mindre fed version.

Pikant kylling i fad

Hvilken salat kan I anbefale til pikant kylling i fad?

Det er super lækkert at servere en salat til retten. Vi elsker blandt andet den her salat med avocado, melon og feta. Den komplimenterer den pikante kylling helt perfekt. Derudover kan vi også anbefale at lave de her luksus hvidløgsbrød til. Så har du altså en helt fantastisk og nem menu, som kan serveres både til hverdag og fest.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. En fantastisk smagsfuld ret, jeg brugte Buko pikantost, og så brugte jeg en dåse god kokosmælk, da jeg ikke har det så godt med mælkeprodukter, virkelig godt.?

  2. Hej Jakob.
    Tusind tak for en super lækker opskrift. Det er ikke sidste gang jeg vil lave den.
    Mvh. Pia

    1. Hej Sasha,
      Du kan se næringsindhold på alle vores opskrifter nederst på siden som medlem af Mit Mummum 🙂
      Kh

  3. Hej

    Ville man kunne lave denne rat aftene før. Og så bare sætte det på køl. Og så tilberede det dagen efter til aften? Da jeg tænkte det ville være nemt som gæstemad og kunne lave dagen før. Men usikker på om jeg bare ville kunne sætte på køl og så tilberede dagen efter.

    Tak for gode opskrifter og inspiration

    Vh Karina

  4. Virkelig en lækker opskrift. Tak for den. Alle fire i husstanden var vild med det – selv den yngste på 1 år, der er super småtspisende og selektiv, spiste godt af retten ☺️👍🏻

Skriv en kommentar