Minipizza med pulled chicken og pesto Minipizza med pulled chicken og pesto Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 15 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 15 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på minipizza med pulled chicken, pesto, feta og soltørrede tomater. Lækre minipizzaer med kylling, som kan spises til aftensmad, frokost eller bruges i madpakken. Kyllingen er selvfølgelig kyllingebryst fra De Danske Familiegårde. Det er dansk kylling, som er vokset op under gode forhold og på lokale gårde. Ingrediensliste Koldhævet pizzadej 215 g. vand 5 g. gær 8 g. salt 315 g. hvedemel Pulled chicken 280 g. kyllingebryst (fra De Danske Familiegårde) 1 bundt frisk basilikum 2 fed hvidløg 50 g. parmesan 20 g. pinjekerner salt 1 dl. raps- eller solsikkeolie Andet 100 g. pizzasauce 125 g. frisk mozzarella 60 g. soltørrede tomater 80 g. fetaost Køb opskriften på Nemlig Fremgangsmåde Pizzadej og formning Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage. Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid. Næste dag Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 6 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op. Nu skal du forme dine minipizzaer. Tag først en klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Læg pizzabundene på et stykke bagepapir. Vi kunne have 3-4 på hver. Fordel herefter tomatsauce samt ost på. Skru ovnen ned på 230 grader. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk minipizzaerne + bagepapir over på den varme bageplade. Bag herefter pizzaerne i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er de færdige. Bag kun én plade ad gangen. Når de er færdige, så toppes der med pulled chicken, fetaost, soltørrede tomater og frisk basilikum. Pulled chicken Kom kyllingebryst op i en gryde med vand og salt. Bring i kog. Skru herefter lidt ned og lad det simre i ca. 20-25 minutter eller til det er kogt helt igennem. Tag herefter kyllingen fra og lad det køle lidt ned. Nu til pestoen. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden og lad dem køle lidt af. Kom alle ingredienserne til pestoen op i en minihakker, foodprocessor eller lignende (gem evt. lidt basilikumsblade til pynt). Begynd at blende og tilsæt så stille og roligt olie undervejs til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt. Riv kyllingen fra hinanden med to gafler, så det bliver “pulled”. Vend så pestoen i. Sæt til side indtil du skal bruge det. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på minipizza med pulled chicken Minipizza med pulled chicken, soltørrede tomater og fetaost er præcis hvad du får opskriften på her. En ægte forårspizza eller sommerpizza, som du bare må prøve! De her små minipizzaer med kylling er så gode som aftensmad, en lidt mere luksuriøs frokost eller i madpakken. De er samtidig nemme at lave, da de er lavet med vores koldhævede dej, som er hurtig at røre sammen. Kyllingen bliver trevlet fra hinanden med to gafler og så bliver den ellers vendt i en hjemmelavet basilikumpesto. Det giver det absolut lækreste kylling, som både har masser af saft og smag. Som altid har vi brugt kyllingebryst fra De Danske Familiegårde. Det er nemlig dansk kylling, som er vokset op på lokale familiegårde, hvor dyrevelfærd og naturlige omgivelser er i fokus. Kyllingerne er langsomtvoksende, har fri adgang til natur og får kun økologisk foder. Det er altså nogle principper, som vi gerne betaler mere for og som vi 100% kan stå inde for. LÆS OGSÅ: Nem opskrift på hønsesalat Minipizza med kylling Sådan en minipizza med kylling er hurtigt strøget ind som favorit hos både os og vores børn. De er også geniale til sommerens festlige arrangementer, da det som sagt er sådan lidt en sommerudgave af en pizza. Hvis du ikke er til sådan en virkelig fedtet pizza, men gerne vil have en mere frisk udgave, så er den her lige noget for dig. Og har du ikke tiden til at lave hjemmelavet pesto, så kan du også blot købe en færdiglavet, som vendes med kyllingen. Man kan få nogle ret gode, som står på køl i de fleste butikker. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Tags anvendt i denne opskrift KyllingebrystPinjekernerHvedemelTørvarerPizzasauceSoltørrede tomaterKonservesRaps- eller solsikkeolieParmesanFetaostFrisk mozzarellaGærKølevarerFrisk basilikumGrøntsagerHvidløgKødKrydderurterKyllingEfterårForårSommer Dette kan også interessere dig Pizza med stenbiderrogn og kartoffel Læs mere Pizza med burrata og pesto Læs mere Surdejspizza Læs mere Pizza med burrata, mortadella og pistacie Læs mere Skriv en kommentar Cancel reply Δ