Pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

kylling pizza

Pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en anderledes og særdeles god pizza med kylling, soltørrede tomater og feta. En pizza der bare må prøves.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Tomatsauce

  • 3 store tomater
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 40 g. tomatpure
  • 1 tsk. basilikum
  • Topping

  • 150 g. kyllingebryst
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • 1/4 bundt persille
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 30 g. feta

Fremgangsmåde

Koldhævet pizzadej

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan ståpå køl i op til 2 dage.

Tomatsauce

  1. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og det hele kommes i en gryde
  2. Det hele simrer indtil tomaterne er møre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den.
  3. Tomatsaucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.

Anretning

  1. Næste dag tages din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge påkøkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller såmeget din ovn kan trække. Sæt en bageplade eller pizzasten ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter tomatsauce og mozzarella.
  4. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen.
  5. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min. alt efter hvor kraftig din ovn er.
  6. Imens steges kyllingebryst på en pande med lidt fedtstof og salt og peber.
  7. Når pizzaen er færdig toppes med strimler af det nystegte kylling, soltørrede tomater, knust feta og friskhakket persille.

Bedøm denne ret

Opskrift på pizza med kylling, soltørrede tomater og feta

Her får du opskriften på en anderledes pizza med kylling, soltørrede tomater og feta. En pizza der virkelig har vundet vores hjerter. Kombinationen af saltet feta, sød tomatsauce og saftigt kylling gør det bare super godt sammen.

Vi har lavet pizzaen ud fra vores koldhævede pizzadej. Den røres sammen på 5 minutter. Derefter skal den bare have tid i køleskabet. Det er altså en ret der skal forberedes dagen før, men det gør det  super let at lave aftensmaden dagen efter. Du kan sagtens lave den hjemmelavede tomatsauce dagen før også.

Hvis du ikke har tiden til at lave den koldhævede pizzadej, så kan du sagtens lave vores normale pizzadej. Ligeledes kan du sagtens købe færdiglavet tomatsauce istedet for at lave den hjemmelavede, som vi har gjort.

LÆS OGSÅ: Pizza med parmaskinke, rucola og parmesan

kylling pizza

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook. Her får du daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag