Porchetta burger Porchetta burger Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutterTilberedningstid 3 timerSamlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print BeskrivelseEn lækker opskrift på porchetta burger. En burger med porchettasteg, syrlig kål og bagte tomater. En smagfuld hjemmelavet burger.IngredienslistePorchetta 2,2 kg. svineslag 0,5 bundt frisk timian 0,5 bundt frisk rosmarin 1 stk. økologisk citron 2 spsk. olivenolie 7 fed hvidløg salt/peberPorchettamarinade 4 spsk. olivenolie 1 spsk. paprika 1 spsk. æblecidereddike 1 spsk. ketchup 1 spsk. citronsaft salt/peberSyrligt kål 1 stk. spidskål 6 spsk. olivenolie 1 stk. økologisk citron 4 spsk. æblecidereddike 1 spsk. akaciehonning 2 fed hvidløg salt/peberBagte tomater 300 g. cherry tomater 2 spsk. olivenolie 2 fed hvidløg salt/peberBasilikumsmayo 200 g. mayonaise 100 g. creme fraiche 1 bundt frisk basilikum 1 spsk. citronssaft salt/peberAndet 16 stk. burgerbollerLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådePorchettaSkyl og hak krydderurter og hvidløg fint. Bland sammen i en skål sammen med fintrevet citronskal og saft, salt og peber.Nu til kødet. Vend sværene opad og rids herefter grundigt igennem, dog ikke ned i kødet.Nu vendes slaget og smøres godt med krydderurte-blandingen.Rul stegen godt sammen. Sørg for at presse og holde den tæt under rulningen (målet er, at sværene skal nå hele vejen rundt). Brug kødsnor til at holde den stramt sammen.Sørg for at sværene er gnedet godt ind i salt, især ned i sprækkerne.Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål: olivenolie, paprika, æblecidereddike, ketchup, citronsaft, salt og peber.Pensl nu marinaden på stegen. Sæt stegen på et rotisserie.Når grillen har nået en temperatur på 150 grader placeres rotisseriet over inddirekte varme. Man kan sagtens undvære et rotisserie, dog kræver det, at man ofte (hvert 10. minut ca.) vender stegen undervejs. Lad porchettaen stege i cirka 2 timer. En god hjælp vil være et stegetermometer, så man kan følge med undervejs. Målet er en kernetemperatur på 65-70 grader.Er sværene ikke sprøde når kernetemperaturen rammer 66-68 grader, kan man tænde for direkte varme og skrue op for temperaturen. Sørg dog for at holde øje undervejs.Når kernetemperaturen er nået tages stegen af. Lad den herefter hvile i 20 minutter.Skær kødet i skiver og server.Syrligt kålSkyl og hak spidskål fint.I en lille skål blandes dressingen af olivenolie, citronsaft, æblecidereddike, akaciehonning, hvidløg, salt og peber. Pisk det godt sammen.Kort inden servering vendes spidskålen sammen med dressingen.Bagte tomaterTomaterne kan enten laves i ovn/airfryer eller på grill – fremgangsmåde og tilberedning er det samme.Skyl tomater og kom dem i en foliebakke.Snit eller pres hvidløg og kom i foliebakken sammen med lidt olivenolie, salt og peber.Bag nu tomater i 10-15 minutter ved ca. 180 grader (eller samme temperatur som grillen har under tilberedning af porchetta. Så vil det bare tage lidt længere tid).BasilikumsmayoSkyl basilikum.Kom basilikum, mayonnaise, citronsaft, salt og peber i en skål eller beholder og blend det godt sammen med en stavblender.Bland nu lidt creme fraiche i og smag til.Lun nu burgerboller.Saml burgerne med porchettaskiver, bagte tomater, syrligt kål og basilikumsmayo.Lås skærmOpskrift på porchetta burgerSkal du lave en burger udover det sædvanlige, så lad det være denne porchetta burger! En porchettaburger, som er lavet med et svineslag. Det er nemlig hvad porchetta er. Det er en slags italiensk flæskesteg, hvor svineslaget rulles sammen med friske krydderurter, hvidløg og citron. Når det tilberedes får man sprøde svær hele vejen rundt, hvilket bare er så lækkert. Vi har desuden givet selve sværene en marinade, som giver dem den mørke farve. Det smager helt fantastisk og gør kun sværene endnu bedre! Udover porchetta, så er der i denne burger også syrlig kål, bagte tomater og basilikumsmayo. Det er altså en burger udover det sædvanlige og vi kan kun varmt anbefale den.LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kød på grill her Burger med grisHvis du vil prøve noget andet end en traditionel burger, så skal du altså prøve den her burger med gris. Du får velsmag for alle pengene og du vil uden tvivl imponere dine gæster ved at servere sådan en omgang her. Vi serverer bare alle de forskellige elementer hver for sig, så man selv kan samle sin burger. Det er sådan en god kombination af smagfuld gris, syrlig kål, en cremet basilikumsmayo og de søde bagte tomater. Det er sådan en rigtig sommerburger eller et sommerligt take på en flæskestegsburger. Man ville også sagtens kunne lave den her burger med alt det samme fyld og så blot skifte porchetta ud med ribbensteg.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.