Rabarbercrumble Rabarbercrumble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den bedste rabarbercrumble med marcipan og havregryn. En af de bedste desserter med rabarber, som smager helt fantastisk. Ingrediensliste Rabarberbund 450 g. rabarber 100 g. sukker Crumble 150 g. smør 140 g. hvedemel 200 g. marcipan 60 g. havregryn 140 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker Fremgangsmåde Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Rens rabarber og skær dem i små stykker af ca. 2-3 cm. Den angivede vægt er, når du har skåret og renset dem. Bland rabarber med sukker og lad det stå og trække, imens du forbereder crumbledejen. Bland alle ingredienserne til crumbledejen i en skål. Ælt det sammen med hænderne. Jo længere du ælter, jo mere vil den samle sig, da smørret bliver blødgjort med varmen fra dine hænder. Du skal have en sammenhængende dej. Fordel rabarber i bunden af et tærtefad eller stegefad på ca. 26-28 cm. Fordel herefter din crumbledej ovenpå. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter (hvis du ikke bruger et porcelænsfad, så kan det være, at det går hurtigere). Hold øje med den efter 25 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Den skal være gylden og sprød på toppen. Tag din crumble ud af ovnen og lad den køle en smule af. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. TIP: Du kan sagtens forberede alle elementerne i god tid, så du blot skal fordele crumbledejen udover inden bagning. Dette gør, at det er en super nem dessert, da meget kan laves i forvejen. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på den bedste rabarbercrumble Rabarbersæsonen er lige om hjørnet og derfor er månedens råvare, i samarbejde med Fiskars, selvfølgelig rabarber! Vi er gået i køkkenet og har lavet vores bud på den absolut bedste rabarbercrumble. Server din smuldrekage med creme fraiche, flødeskum eller med en god vaniljeis til. Det er én af vores absolut yndlings forårskager! Vi har lavet crumblekagen i et Norden stegefad fra Fiskars, som har en fantastisk non-stick funktion, der er perfekt, når man skal lave crumble eksempelvis. Du behøves nemlig slet ikke at smøre fadet inden og så undgår du, at der sidder kage fast i bunden eller på siderne. Den er samtidig super nem at gøre ren og derfor helt uundværlig i køkkenet, hvis du spørger os! LÆS OGSÅ: Rabarbersaft Rababercrumble opskrift Det her er den bedste og nemmeste opskrift på rabarbercrumble, hvis du spørger os. En tilpas sprød og lækker crumble på toppen af de letsyrlige rabarber. Det bliver ikke en bedre kombination. Server med en klat kold creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis. Så har du i vores øjne den skønneste og nemmeste dessert. Rabarbercrumble med marcipan og havregryn Selve den sprøde crumble eller crumbledej bliver lavet på blandt andet marcipan, havregryn og smør. Det giver en crumble, som er sprød på ydersiden, men som er blød og lækker nedenunder. Kombinationen af havregryn og marcipan gør noget helt fantastisk og vi ville ikke udelade nogle af tingene. Rabarbercrumble med mandler eller hasselnødder På toppen, inden den kommer i ovnen, kan du drysse med enten mandler eller hasselnødder. Du kan selv hakke dem eller du kan købe mandelflager eller hasselnøddeflager. Hvis du er mere til kokos, så kan du også drysse med lidt revet kokos på toppen. Vi laver dog oftest blot vores crumble uden noget ekstra på toppen, men det giver helt sikkert også noget lækkert til desserten med lidt sprøde nødder. Opskrift med rabarber Det her er én af vores yndlings opskrifter med rabarber. Generelt elsker vi desserter, som kombinerer det letsyrlige med noget sødt. Det skaber den perfekte balancegang. Og det er dét den her dessert kan. At den så oven i købet er super let at lave er blot et plus. Rabarberdessert Så hvis du vil lave den bedste rabarberdessert, så er det denne rabarbercrumble eller rabarbersmuldrekage, som du skal lave. Simpelt, men virkelig godt! Fordelen er også, at du kan forberede rigtig meget af den på forhånd. Du kan gøre rabarber klar i fadet og samle din crumbledej. Så skal den blot fordeles udover inden bagning og voila, så kan du servere friskbagt crumble til dine gæster i weekenden. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hvis man forbereder alting før der kommer gæster, skal jeg så vente med at lægge dejen over rabarberne, eller kan jeg godt lægge det hele klar i et fad dagen før? Svar
Hej, Så ville jeg bare gøre det hele klar hver for sig og så først samle det inden bagning. Du kan nemlig risikere, at rabarberne væder en smule. 🙂 Kh Svar
Hvordan ville den te sig med lidt chokolade i? Jeg har noget hvid chokolade som jeg simpelthen ikke ved hvad jeg skal gøre af. Svar
Hej Tanja, Vi har ikke selv forsøgt os med det, men tror sagtens du kan tilføje noget hakket hvid chokolade til selve crumbledejen 🙂 Kh Svar
Hejsa. Vil bare lave crumble til at komme ovenpå en is dessert, så kan jeg bare smuldre crumblen på bagepapir og samme bagetid😉 Vh Tina Svar
kan man erstatte smør med smsgsneutral olie og i så fald hvor meget olie? Har en med mælkeallergi. Svar
Hej Mette, Det kan du desværre ikke, da din crumble vil blive alt for olieret. Men du kan bruge plantebaseret fast smør som alternativ 🙂 Kh Svar