Rabarberhorn Rabarberhorn Opskrift til 204060 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse En god opskrift på lækre rabarberhorn, som er kærnemælkshorn fyldt med remonce og rabarber. De er så nemme at lave og smager så godt. Ingrediensliste Dej 50 g. gær 100 g. smør 2 dl. kærnemælk 0,5 dl. vand 1 stk. æg 4 spsk. sukker 600 g. hvedemel Fyld 100 g. smør 125 g. sukker 200 g. rabarber 35 g. sukker Til toppen 1 stk. æg 40 g. perlesukker 40 g. hasselnøddeflager Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt kærnemælk og vand. Lad det køle af, så det ikke er brandvarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 45 min. Imens dejen hæver, så laves fyldet. Blødt smør blandes godt sammen med sukker. Rens rabarber. Skær i stykker af ca. 2-3 cm. Vend rabarber i de 35 g. sukker. Sæt til side. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en cirkel på ca. 35 cm. i diameter. Skær hver cirkel ud som en pizza, så du får 10 ud af hver. I den brede ende fordeles ca. 1,5 tsk. remonce og ovenpå lægges der ca. 4-5 stykker rabarber. Rul hornet stramt sammen og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi kunne have 10 på hver bageplade. Sådan fortsætter du med alle sammen. Læg et viskestykke over bagepladerne og lad hornene efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk ægget sammen og pensl hornene med æggemassen. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker på toppen. Bag hornene i midten af ovnen (kun én plade af gangen) i ca. 9-10 minutter. Hold øje med dem undervejs. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Når de er gyldne og flotte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist. Frysning: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem afkøle helt og pak dem herefter i fryseposer. Put ikke for mange i én pose, da de godt kan blive lidt mast. Ved optøning: Tag dem ud af fryseren 1 time før brug. Varm ovnen op på 190 grader varmluft. Lun dem 2-3 minutter. Du kan også lade være med at varme dem op igen. De er nemlig også gode kolde. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rabarberhorn Hvis du elsker rabarber, så er disse rabarberhorn lige noget for dig. Den perfekte kombination af det søde fra kærnemælkshornet og remoncen samt det letsyrlige fra rabarber. De er så gode og virkelig nemme at lave. Selve dejen er en simpel gærdej lavet på kærnemælk. De bliver så fyldt med remonce lavet på smør og sukker samt små stykker af rabarber. Du kan også sagtens komme en lille klump marcipan i hver, hvis det skal være ekstra godt. LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med rabarber Kærnemælkshorn med rabarber og remonce Det er de absolut bedste kærnemælkshorn med rabarber og remonce. Måske du allerede har prøvet at lave hjemmelavede kærnemælkshorn? Det er super let og minder jo egentlig meget om måden man laver pølsehorn på. Dejen rulles ud til en stor cirkel og så skæres den ud som en “pizza”. Herefter kommes der remonce på og et par stykker rabarber. Og så rulles de stramt sammen. Efter hævning drysses de med sukker og hasselnødder Efter de har hævet, så bliver de penslet med æg og herefter drysset med perlesukker og hasselnøddeflager. Det giver lige det sidste til dem og gør, at de bliver virkelig gode. Herefter bages de og voila, så er der friskbagte rabarberhorn! Kan rabarberhorn fryses? Ja, du kan sagtens fryse dem ned, hvis du ikke har tænkt dig at spise alle på én gang. Vent til de er helt kølet af og pak dem herefter i fryseposer med 3-4 stk. i hver. På den måde undgår du, at de kommer til at ligge for tæt og herved at blive mast. Ved optøning, tag dem så ud af fryseren 1 time før brug. Varm ovnen op på 190 grader varmluft. Lun dem 2-3 minutter. Du kan også lade være med at varme dem op igen. De er nemlig også gode kolde. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Tak for endnu en god opskrift! Tror I, at de kan laves med jeres rabarberkompot, hvis man ikke er så vild med hele stykker af rabarber? Svar
Hej Mathilde, Det tror jeg godt man kan, men ved ikke om det vil flyde for meget ud. Sørg i hvert fald for at rulle hornene stramt sammen 🙂 Kh Svar
Tusind tak for ny inspiration. Altid dejligt?. Skal det være smør eller flydende margarine til dejen eller kan begge dele bruges? Kan jeg bruge frosne rabarber ( har en del i fryseren som er klar til brug ). På forhånd tak. Vh Lene Svar
Hej, Du kan godt blive flydende margarine til dejen, men ikke til remoncen. Hvis du bruger frosne rabarber, så lad dem tø op inden, så de ikke afgiver for meget væske i hornene 🙂 Kh Svar