Risalamande × Risalamande Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutterTilberedningstid 10 minutterSamlet tid 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseDen bedste opskrift på en luftig og cremet risalamande, som vi serverer hvert år juleaften sammen med en god, lun kirsebærsauce. Den har faktisk godt af at blive rørt sammen aftenen inden den skal bruges, så den lige kan få lov til at trække sig sammen. Så kan man tilføje lidt ekstra fløde dagen efter, hvis den bliver for tyk.IngredienslisteRisengrød 2,5 dl. vand 190 g. grødris 1 liter sødmælk 1 stk. vaniljestang saltTilsæt efter 90 g. flormelis 6 dl. piskefløde 75 g. smuttede mandlerTilbehør 500 g. kirsebærsauceLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeDagen indenKog vand op i en tykbundet gryde.Tilsæt grødris og lad det koge i ca. 2-3 minutter.Tilsæt mælk.Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Bland kornene med lidt sukker. Kom bælgen og vaniljesukkeret op i gryden med din risengrød.Lad det simre ved lav varme i ca. 35-40 minutter, hvor der bliver rørt jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.Kom til sidst et lille nip salt i (kan udelades).Når grøden er tyknet og risene er færdigkogt, så tages gryden af varmen (den tykner også yderligere, når den køler af, så pas på med ikke at koge den for meget ind).Hæld grøden over i en skål.Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på grøden (så undgår du, at der dannes en “hinde” på grøden).Sæt grøden i køleskabet til dagen efter.Dagen efterFjern vaniljebælgen fra grøden, hvis du har brugt en hel vaniljestang.Hak mandler groft.Bland grøden med flormelis og de smuttede mandler. Rør det godt sammen.Pisk fløden til en blød flødeskum, der danner toppe.Vend fløde i risengrøden lidt ad gangen til du får den konsistens du godt kan lide. Når den sættes på køl, så vil den også automatisk “trække” sig lidt sammen, så den må endelig ikke være for “hård” eller tung. Vi bruger ikke altid alt fløden, men gemmer i stedet resten på køl. Så kan man nemt inden servering røre den op med lidt ekstra fløde, hvis den er blevet lidt for tung i det.Sæt risalamanden på køl indtil servering.Server med lun kirsebærsauce.Lås skærmOpskrift på den bedste risalamandeDen bedste opskrift på en klassisk, gammeldags risalamande, som er luftig og med en lækker smag af vanilje. Selvfølgelig serveret med lun kirsebærsauce, så er det jo julens dessert. Og vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi når at spise risalamande i løbet af december. Men vi klager ikke, for vi elsker det! Bare den er lavet rigtigt og ikke er alt for tung i det, men samtidig må den heller ikke indeholde for meget fløde, så man nærmest skal sidde og lede efter risene. Det skal være en god balance og det er netop hvad denne opskrift har.Stort set alle danskere har nok den tradition at runde juleaften af med sådan en omgang her. Det er en tradition vi elsker. Der er nemlig intet som sådan en lækker omgang med lun kirsebærsauce på toppen. Måske I spiser den efter juleanden eller måske I venter til senere på aftenen, når der er åbnet gaver. Uanset hvordan man gør, så er der ingen tvivl om, at det er en af de mest hellige juletraditioner sammen med juleanden. Der er i hvert fald ingen jul uden risalamande hos os.LÆS OGSÅ: Julesmåkager med Oreo Risalamande af risengrødVi har efterhånden erfaret, at folk laver deres udgave så forskelligt. Og så er det jo altid en smagssag hvordan man bedst kan lide den. Som sagt, så har vi lavet den her udgave efter hvad vi bedst kan lide. Vi synes der skal være en god balance mellem risengrød og fløde, så den hverken bliver for tung eller for flydende.Risalamande laves af risengrød. Det er derfor vigtigt, at du får kogt en god risengrød, da det er hele basen for desserten. Fejler den, så er det svært at lave en god ris a la mande. Vi koger altid risengrøden aftenen før, så den har god tid til at sætte sig og blive helt kold, inden den laves til risalamande juleaftensdag. Vi koger vores risengrød med et lille nip salt og en hel vaniljestang. Der er meget delte meninger ift. Salt, men vi synes, at der skal et lille nip i, da det fremhæver smagen. Når risengrøden er kogt, så kommes den over i et fad med en stor flade og der lægges husholdningsfilm helt ned på grøden (så undgår du, at den danner hinde). Ved at komme det over i et fad med en stor flade, så køler det hurtigere af og du undgår, at det ’koger’ videre. Ris a la mande oprindelseHvor stammer eller kommer risalamande egentlig fra, har du måske spurgt dig selv? Hvad er historien bag? Selvom navnet måske får én på udenlandske tanker, så er den klassiske ris a la mande altså opfundet her i Danmark. Og det er kun her i Danmark, at man kan få den. Den skulle eftersigende være opfundet på hotel D’Angleterre i 1800 tallet af en kok. Det var en tid, hvor man fik meget inspiration fra det franske køkken. Og så var det også cirka samme tid at klassikere som Napoleonshatte og Sarah Bernhardt kager dukkede op. Så selvom navnet måske indbyder til en lidt mere eksotisk historie, så er det faktisk en ganske enkel historie.Risalamande med ristede mandlerHvis du vil lave den lidt ekstra luksus og give den en ekstra dyb smagsnuance, så kan du med fordel lave din risalamande med ristede mandler. Du rister bare dine smuttede mandler på en tør pande, indtil de får lidt farve. Herefter lader du dem køle af og så hakker du dem på samme måde, som med almindelige mandler. Det smager super lækkert og kan også anbefales.Kan man fryse risalamande? Kan risalamande fryses? Man kan godt fryse risalamande ned, men det anbefaler vi faktisk ikke. Du kan risikere, at den bliver grynet, når den tages op. Derfor anbefaler vi i stedet, at du bruger resterne til klatkager. Man kan nemlig sagtens lave klatkager af risalamande også.Alternativ til ris a la mandeHvis du ikke personligt selv er så meget til julens dessert eller én i dit selskab ikke er, så er der masser af muligheder for alternativer. Du kan eksempelvis lave en lækker juleislagkage med brændte mandler og kirsebærsauce.Læs mere om RisalamandeTilberedningHvor lang tid skal risengrøden koge, før den er klar til risalamande? Det tager omkring 35-40 minutter at koge risengrød. Risene skal være tilberedte, inden man kan tage risengrøden fra. Det er desuden en god idé ikke at koge risene helt ud. De skal være færdigtilberedte, men skal helst ikke koge længere tid end det.Hvordan undgår man, at risengrøden brænder på under kogningen? Lav varme, rør jævnligt og brug en gryde med tyk bund. Det er nok de bedste tips til ikke at brænde grøden på under tilberedning. Er man bange for, at den brænder på, så kan den også laves i ovn.Kan man lave risengrød dagen før og bruge den kold til risalamande? Ja, det skal man helst, så den kan nå at køle helt af og sætte sig, inden der vendes flødeskum, mandler osv. i.Hvordan afkøles risengrøden bedst, inden man blander flødeskum i? Kom i en bradepande eller noget med en stor overflade. Læg husholdningsfilm helt tæt ned på grøden. Når man spreder det ud på en stor flade, så køler det hurtigt af og du undgår, at grøden står og tilbereder videre. Det kan nemlig ske, hvis man kommer den færdige grød i en høj eller lille beholder, da det tager lang tid for grøden om at køle af inde i midten.Skal grøden være helt kold, før man tilsætter flødeskum? Ja det skal den, ellers kan du risikere at det hele skiller.Forberedelse og ingredienserHvilken type ris egner sig bedst til risalamande? Grødris eller arborio-ris, som er italienske ris, som er kendt for deres cremede konsistens.Kan man bruge almindelige ris, hvis man ikke har grødris? Nej, det kan man ikke. Man skal bruge grødris eller arborio-ris, som er ris, der langsomt frigiver stivelse under tilberedningen, men som beholder en fast kerne.Hvilken fløde er bedst at bruge – piskefløde eller madlavningsfløde? Man skal bruge piskefløde til risalamande.Hvor meget sukker skal der i, for at den ikke bliver for sød? Det er en smagssag. Vi tilsætter gerne noget og så smager vi til. Det kan også afhænge af hvilken kirsebærsovs man bruger. Hvis det er en meget sød kirsebærsovs, så tilsætter vi lidt mindre sukker. Er det en mere syrlig kirsebærsauce, så kan risalamanden typisk godt tåle lidt mere sukker eller flormelis.Kan man bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang? Ja, det kan man sagtens. Det er også et billigere alternativ. Du får dog ikke de fine vaniljekorn med på samme måde som ved en stang.Konsistens og teksturHvordan undgår man, at risalamanden bliver for tyk? Juster løbende til med fløde, imens du rører det hele sammen. Vi pisker gerne lidt ekstra fløde, så man selv kan justere tykkelsen. Husk også, at den sætter sig, når den kommer på køl. Man kan lige vende lidt flødeskum i inden servering, hvis den har sat sig for meget efter ens smag.Hvad gør man, hvis den bliver for tynd eller flydende? Der er ikke så meget at gøre, når først den er blevet for tynd eller flydende. Man kan vende lidt flødeskum i, som er pisket godt. Men det bedste tip er, at man løbende kommer flødeskum i, når man vender sin risalamande sammen, da man nemmere kan styre konsistensen på den måde.Hvordan får man den luftig og cremet uden at overpiske fløden? Fløden skal piskes, så den har bløde toppe. Det er derfor vigtigt at være over sin fløde, når den piskes. Sluk gerne elpiskeren og mærk efter, inden du så måske tænder igen. Det kan gå hurtigt fra blød flødeskum til en overpisket flødeskum, hvis man er uopmærksom et kort øjeblik.Hvorfor skiller risalamanden, når man blander fløden i? Det skyldes sandsynligvis, at du enten har overpisket fløden eller at din risengrød ikke har været helt kold, da fløden er vendt i.Hvordan redder man en risalamande, der er blevet for tung i konsistensen? Lidt flødeskum (som ikke er pisket for meget) eller bare lidt ren piskefløde kan også gøre underværker, hvis den er for tung.Smag og justeringHvordan får man tydelig vaniljesmag uden at bruge for meget sukker? Brug vaniljestang. Vaniljestangen og selve kornene indeholder ikke sødme som sådan, så en kraftig vaniljesmag fås med kornene. Er det fordi du bruger vaniljesukker, så kom først vaniljesukker i og vent med det andet sukker. Så kan man nemmere justere sødmen løbende.Kan man bruge vaniljeessens i stedet for vaniljestang? Ja, det kan man godt.Hvordan får man den helt klassiske smag, som til juleaften? En god vaniljestang, sukker og smuttede mandler, som er hakket.Kan man tilsætte mandellikør eller rom for ekstra smag? Ja, det kan man godt. Men det er ikke sådan den klassiske risalamande er.Hvordan undgår man, at risalamanden smager for meget af risengrød? Sørg for ikke at have overkogt grøden. Brug en god vaniljestang, så du får en dejlig smag af vanilje. Sørg også for, at der er nok sukker eller flormelis i, da den ellers hurtigt bare kommer til at smage af risengrød med flødeskum.Servering og tilbehørHvornår bør man tage risalamanden ud af køleskabet før servering? 20-30 minutter før, så den ikke er helt køleskabskold.Hvordan holder man kirsebærsaucen varm, uden den bliver tyk? Vent med at varme den til lige inden servering eller lad den stå ved lav varme.Skal risalamande serveres kold eller lun? Risalamanden serveres kold og toppes med lun kirsebærsauce.Hvordan undgår man, at saucen trænger ned i risalamanden ved servering? Det kommer an på konsistensen på din risalamande og også tykkelsen på din kirsebærsauce. Nogle saucer er til den tynde side, hvorimod andre er til den tykke side. En tyk kirsebærsauce plejer ikke at trænge ned i risalamanden.Kan man bruge andre typer sauce end kirsebær? Ja, man kan lave en jordbærsauce eller hindbærsauce. Det er dog ikke så traditionelt, men smager også meget dejligt.Opbevaring og genbrugHvor længe kan risalamande holde sig i køleskab? 2-3 dage.Kan man fryse risalamande ned, og hvordan er konsistensen efter optøning? Nej, det vil vi ikke anbefale.Hvordan genopfrisker man risalamande dagen efter, så den stadig er luftig? Vend evt. lidt frisk flødeskum i.Kan man lave den klar dagen før, og først vende fløden i på dagen? Jep sagtens.Hvordan opbevares resterne bedst, hvis man vil bruge dem som dessert dagen efter? Lufttæt beholder.Typiske udfordringerHvorfor bliver risengrøden tør, når den køler af? Har du kogt den for meget ind, da du lavede den? Det er vigtigt, at man får taget risengrøden af, når risene er færdigtilberedte. Selvom den måske virker til den tyndere side der, så vil den sætte sig meget, når den køler af.Hvordan undgår man, at risene klistrer for meget sammen? Sørg for ikke at overtilberede risengrøden.Hvorfor bliver risalamanden grynet efter den har stået på køl? Sørg for at bruge frisk mælk, når du laver risengrøden, da det typisk er det, som kan gøre, at grøden bliver grynet.Hvad gør man, hvis fløden falder sammen, når man vender den i grøden? Vend forsigtigt mere fløde i og sørg for at vende den i, så man ikke får slået alt luften ud af flødeskummet.Hvordan sikrer man, at mandlen ikke forsvinder i grøden? Kom mandlen i som det sidste, så du har styr på hvor den er placeret.Variationer og alternativerKan man lave risalamande uden fløde – fx med plantefløde? Ja, det kan man godt.Hvordan laver man en laktosefri eller vegansk version? Brug laktosefri mælk og fløde eller en plantebaseret fløde og mælk.Kan man bruge havregrød eller risdrik i stedet for mælk? Ja, det kan man godt. Vær dog opmærksom på, at selve farven på grøden og den færdige risalamande godt kan være mere grå i farven.Hvordan laver man en hurtig version med færdig risengrød? Brug færdig risengrød og følg ellers samme fremgangsmåde.Kan man lave små portionsanretninger eller trifli-udgave af risalamande? Ja, det kan man sagtens.Ofte stillede spørgsmål til ris a la mandeHvor længe holder risalamande sig? Den holder sig 2-3 dage på køl, men den er bedst på 1. og 2. dagen. Da vi var børn, så var det tradition at spise resterne af risalamanden dagen efter juleaften, imens man kunne kigge på sine gaver.Kan man fryse risalamande? Kan risalamande fryses? Man kan godt fryse risalamande ned, men det anbefaler vi faktisk ikke. Du kan risikere, at den bliver grynet, når den tages op. Derfor anbefaler vi i stedet, at du bruger resterne til klatkager. Man kan nemlig sagtens lave klatkager af risalamande også.Kan man lave risalamande dagen før? Det kan du teoretisk set godt, men vi vil anbefale at lave den på dagen. På den måde får du den mest luftige udgave. Men risengrøden som skal bruges dertil er en god idé at lave dagen før, så den har sat sig og er kølet helt ned.Hvor meget risalamande pr person?Vi regner med 200 g. pr. person. Så er du sikker på, at der er nok og så er en rest risalamande dagen efter jo ikke dårlig alligevel. Det er ikke de værste rester at have.Hvor meget risalamande til 5 personer? Der ville vi lave 1000 g.Hvor meget risalamande til 10 personer? Der ville vi lave 2000 g.Hvor meget risalamande til 15 personer? Der ville vi lave 3000 g.Hvor meget risalamande til 20 personer? Der ville vi lave 4000 g.Hvilken vin til risalamande? Vi serverer gerne en sød portvin til, som har noter af kirsebær for at komplimentere kirsebærsaucen.Spørgsmål til tilberedning af risalamandeKan man lave risalamande i ovn?Ja, man kan lave selve risengrøden til risalamanden i ovn. Det har vi en opskrift på lige her.Kan man lave risalamande i stegepose?Du kan lave risengrøden i stegepose. Til den her opskrift skal du bruge 1 liter sødmælk og 180 g. grødris, som kommes i en stegepose. Luk posen, men ikke helt. Kog posen i en gryde med vand og lad selve hullet og enden stikke op af vandet. Kog i ca. 45-50 minutter. Når det er færdigkogt, så kommes det hele i en skål og røres sammen.Kan man lave risalamande i mikroovn?Man kan lave risengrøden i mikroovn. Kom 1 liter sødmælk og 180 g. grødris i en stor skål med høj kant. Giv først risengrøden 5 minutter ved høj effekt. Herefter skrues der ned til lav effekt. Risengrøden får 5 minutter, hvorefter der røres. Sådan fortsætter du med 5 minutters interval, indtil den er færdig. Denne metode kræver, at du har en mikroovn, hvor du selv kan styre antal watt og dermed kan køre den ved lav og høj effektivitet. Når risengrøden er færdig, så tages den ud og den får lov til lige at samle sig.Kan man lave risalamande i airfryer?Vi vil ikke anbefale at lave risengrøden i airfryer, da vi ikke synes, at resultatet bliver godt nok.Kan man lave risalamande med..Hvid chokolade? Det kan man sagtens. Vi ville nok udelade noget af sukkeret så og så komme hakket hvid chokolade i. Hvid chokolade er meget sødt, så derfor ville vi holde igen med at komme flormelis eller sukker i. Hvis man ikke er vild med mandler, så er hvid chokolade en god måde at give sin dessert noget knas og konsistens uden mandlerne.Husblas? Det vil vi ikke anbefale, men vi ved, at nogen bruger husblas i deres version. Hvis du bruger husblas, så må det være fordi, at din risalamande har tildens til at blive for tynd. Koger man risengrøden korrekt og laver en letpisket flødeskum, så burde den aldrig blive for tynd. Og så burde det ikke være nødvendigt med husblas. Den bedste laves uden gelatine.MælkeprodukterHytteost? Vi har også hørt om nogen, som bruger hytteost i deres udgave. Man kan lave en god sundere udgave med hytteost og mandler, hvor der så kommes kirsebærsauce ovenpå. Men vi vil ikke kalde det for risalamande.Skyr? På samme måde som med hytteosten, så er der også nogen, der bruger skyr. Ligesom med hytteosten, så smager det skønt med vaniljeskyr og kirsebærsauce ovenpå og evt. ristede mandler. Det giver sådan lidt en vibe af jul, men vi ville aldrig servere det juleaften. Det er godt som en lille snack.Mandelessens? Vi kan forstå, at det deler vandene om der skal mandelessens i risalamanden eller ej. Vi har altid lavet uden og for os skal det ikke i. Du kan dog sagtens komme det i, hvis du synes smagen bliver bedre af det. Vi vil dog altid foretrække udgaven uden.Æggesnaps? Man kan også lave en æggesnaps af æggeblommer og sukker og vende i. Der var en, der skrev, at hun vendte æggesnaps og flødeskum i risengrøden. Vi har aldrig selv prøvet det, men det lyder da spændende og det kan man helt sikkert også.Utraditionelle tingMarcipan? Du kan også rive lidt god marcipan i. Hvis du er vild med marcipansmagen, så vil det uden tvivl være lækkert.Citron? Synes du risalamanden er lidt for sød, så kan man give den noget modspil i form af lidt citron. Det kan være lidt saft, som vendes i eller fintrevet citronskal. Man kan også komme lidt citron i selve kirsebærsaucen, så man har syrligheden der. Men så skal risalamanden også være til den søde side, hvis den toppes med en frisk og letsyrlig kirsebærsauce, hvis du spørger os.Risottoris? Ja, sagtens! Grødris og risottoris minder meget om hinanden og mange synes faktisk, at risottoris er bedre til risalamanden. Find nogle lækre risottoris og så kan det faktisk gøre din dessert endnu bedre.Andre smagsgivereHavremælk? Ja det kan man. Kog risengrøden på havremælk og brug evt. en sojafløde eller laktosefri fløde, hvis det er fordi, at du vil lave en laktosefri eller mælkefri udgave.Færdigkøbt risengrød? Ja, det kan du sagtens. Du erstatter bare risengrøden med en færdigkøbt grød.Uden mandler? Ja, er du ikke til mandler, så kan du sagtens lave din ris a la mande uden. Vi synes, at mandlerne giver en god konsistens og smag til risalamanden, så vi ville aldrig undvære dem. Hvis du ikke er vild med smagen af de rå mandler, så kan du prøve at riste dem, da det giver en mere nøddeagtig smag, som også er rigtig lækker.Uden mælk/fløde? Du kan lave det på havremælk og sojafløde. Det er ikke helt som den originale, men det er et fint alternativ, hvis du skal lave en mælkefri og flødefri udgave.Laktosefri risalamande Ja, brug blot laktosefri mælk og fløde og følg ellers fremgangsmåden på samme måde.Uden sukker? I princippet ja, men det ville vi aldrig gøre. Der skal lige lidt sukker i for, at den sidder lige i skabet.Sund risalamande? Nej, ikke noget som vi ville servere juleaften. Du kan lave sundere versioner, som har noterne af risalamande med hytteost og skyr og så kirsebærsauce på. Men vi ville aldrig servere det i stedet for risalamanden. Det er god som en sund snack eller lignende.Glutenfri risalamande? Ja, ris er naturligt glutenfri, så det afhænger af den kirsebærsauce, som du vælger. Men selve risalamanden er glutenfri.Problemer med risalamandeHvad gør man, hvis risalamanden er for tynd? Start med at gøre alle de ting, som du kan gøre for at forhindre, at den bliver for tynd. Din risengrød skal være helt kold, inden de resterende ting vendes i. Sørg for at fløden er pisket, så den er fast. Det skal være en blød flødeskum, men den må endelig ikke blive for tynd. Ligeledes må den heller ikke blive for hårdt pisket.Hvis uheldet er ude og den er blevet for tynd, så kan man piske lidt ekstra fløde og piske den ret fast (pas på du ikke overpisker og det bliver grynet). Vend forsigtigt i, så du bibeholder luften i flødeskummet. Vi har også hørt om nogen, som kommer husblas i, men det er ikke noget, som vi selv har prøvet.Hvad gør man, hvis risalamande er for tyk? Hvis den er for tyk, så kan du vende lidt ekstra fløde i eller blot vende lidt ren piskefløde i (som ikke er pisket). Husk på, at når den kommer på køl, så vil den også sætte sig yderligere. Hvis den er for tyk inden servering, så kom lidt piskefløde i og vend forsigtigt rundt.Hvad gør man, hvis risalamande er for sød? Så kan man neutralisere sødmen med lidt citronsaft. Vi anbefaler dog, at du tilføjer sukker eller flormelis løbende, hvis du er i tvivl om hvor sød du vil have den. Så kan man nemmere styre sødmen. Det er nemmere end at den er blevet for sød.Grynet eller skiltHvorfor bliver risalamande grynet? Det er sandsynligvis pga. din risengrød. Sørg for at mælken til din risengrød er på dato og ikke er udløbet, da det kan give en grynet risengrød. Du kan allerede smage det, inden du laver din risengrød til risalamande.Hvorfor skiller risalamande? Hvis din risengrød ikke er kølet af inden du vender flødeskum i, så skiller den med stor sandsynlighed. Så sørg for, at risengrøden er helt kold, inden du laver risalamanden. Vi kan anbefale at lave den klar dagen før, så den har god tid til at køle af og sætte sig på køl. Følg med på de sociale medierFølg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Har lavet den efter jeres i år. Mums den smager godt trods at den vist blev lidt for flydende. Håber den når at sætte sig lidt inden aftenSvar
Hej Mette,Den vil sætte sig lidt. Men det er også derfor vi anbefaler, at man vender fløde i lidt efter lidt. Hellere at den er lidt for tyk, så kan man nemmere styre konsistensen eller røre lidt ekstra i inden servering <3 Glædelig jul til dig!KhSvar
HejEr der mulighed for at jeg ville kunne få jeres gamle opskrift tilsendt? Den med cremefine og vanillesukker 😊De bedste hilsner KarinaSvar
Er der en grund til i bruger flormelis i stedet for sukker? Hvis man vil bruge sukker i stedet for hvor meget skal man sp bruge? 😀Svar
Hej Sussi,Sådan har vi bare altid lært det. Hvis man vil bruge sukker, så ville vi nok lave en sød risengrød med sukker i, i stedet 🙂 Så undgår du sukkerkrystaller i risalamanden.KhSvar
hejsa. jeg havde stor succes med din opskrift på risalamande sidste år, og vil selføli gentage succesen i år, men da jeg kigger opskriften nu, ser den anderledes ud end jeg husker den..er ret sikker på jeg ikke brugte vanilje stang sidste år, men vanilje sukker.. kan man ikke gøre det ?.. og hvis jo, hvor meget skal man så bruge til en dobbelt portion ( 16pers ).så syntes jeg også jeg kan mindes at jeg sidste år brugte både cremefine og alm piskefløde ?.. bliver det bedre hvis det kun er med cremefine ?. eller kan man godt feks bruge 0,5 liter creme fine og 0,7 liter alm piskefløde og blande det i på skift ( dobbelt portion )på forhånd tak for svar 🙂Svar
Hej,Vi har ændret lidt i opskriften, men du kan sagtens bruge vaniljesukker ja! Vi ville bruge 3-4 tsk. eller bare smage til. Vi har brugt en blanding af cremefine og alm. piskefløde ja, men cremefine har vi haft lidt svært ved at finde i supermarkederne i år, så vi har ændret til ren fløde. Men jo, du vil sagtens kunne bruge de mængder du skriver. Bare husk, at cremefine og piskefløde skal piskes hver for sig 🙂KhSvar
Hej Jeg brugte jeres opskrift sidste år og det var den bedste ris a la mande! Så tak for den lækre opskrift🤩 Men jeg kan se, at cremefine piskefløde er fjernet fra opskriften. Jeg vil stadig gerne bruge det, da den gjorde ris a al mande mere let i det. Men jeg kan ikke huske hvor meget der skulle bruges, kan I hjælpe mig med det?Glædelig jul til jer🎄Svar
Hej Mia,Ja vi har fjernet det fra opskriften, fordi vi synes ikke man kan få det i så mange butikker i år. Og vi vil gerne at vores opskrifter er nemme at gå til og man ikke skal rundt i flere butikker for at finde ingredienserne <3 Vi plejer at bruge 2,5 dl. cremefine og 3,5 dl. alm. piskefløde 🙂KhSvar