Rissalat med ærter Rissalat med ærter Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en spændende og nem rissalat med ærter, peberfrugt og majs. Måske du tænker, hvad du kan bruge rester af ris til? Du kan bruge dem til at lave denne nemme rissalat. Ingrediensliste 250 g. ris 150 g. majs på dåse 150 g. frosne ærter 1 stk. rødløg 1 stk. rød peberfrugt 1 stk. citron salt/peber Fremgangsmåde Kog ris efter pakkens anvisning. Hak peberfrugt i små tern. Hak et lille rødløg i små tern. Hvis det er meget stort, så brug kun halvdelen. Vend kogte ris med ærter, majs, peberfrugt og rødløg. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rissalat med ærter Her får du opskriften på en simpel og nem rissalat med ærter, majs og peberfrugt. Det er en kold rissalat, som er perfekt, hvis du eventuelt har en rest ris fra aftensmaden. Du kan spise den som tilbehør. Vi kan anbefale den til et stykke stegt kylling, falafler, tun eller laks. Du kan bruge basmatiris, jasminris, parboiled ris – ja lige præcis de ris du har! Det er en super måde at undgå madspild på, da mange nok typisk smider rester af ris ud. LÆS OGSÅ: Salat med avocado og mango Kold rissalat Sådan en kold rissalat er som sagt en god måde at få nogle rester af ris på. Vi kan umuligt være de eneste som ofte lige har en skål ris tilbage efter at have fået boller i karry eller en anden ret med ris til. I stedet for at smide det væk, som de fleste nok gør, så kan man altså bruge dem i den her skønne rissalat i stedet. Du kan selvfølgelig også bare koge nogle ris og bruge i denne salat. Du kan bruge hvide ris, vilde ris, brune ris eller det du lige har. Tilbehør til rissalat Du kan servere forskelligt kød til din rissalat. Du kan også servere den som en del af en større buffet. Vi kan især anbefale den her fyldte mørbrad med feta og persille. Eller måske hasselback kylling med spinat og feta. En nem opskrift på bagt kylling, som bliver fyldt med spinat og knust feta. Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.