Rösti med laks og avocado Rösti med laks og avocado Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på rösti med laks og avocado samt krydderurtedressing. Kartoffelrøsti med røget laks er lækkert som frokost eller sund aftensmad. Ingrediensliste Rösti med laks 1 kg. kartoffel 1 stk. løg 2 stk. æg 100 g. røget laks 1 stk. avocado raps- eller solsikkeolie Krydderurtedressing 150 g. creme fraiche 0,25 bundt purløg 0,25 bundt frisk dild 1 tsk. citronsaft salt/peber Fremgangsmåde Skræl kartofler og pil skrællen af løget. Riv kartofler og løg groft på et rivejern. Pres det godt for væske i et viskestykke. Bland det med æg, salt og peber. Opvarm en pande med rigeligt olie. Kom klatter på panden og form til små røsti. Lad dem stege 4-5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne. Snit purløg og dild og bland i en skål med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Skær avocado i skiver. Anret rösti og top med dressing, røget laks, avocado og top med dild. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rösti med laks og avocado Sprøde rösti med laks og avocado samt en hurtig krydderurtedressing på frisk dild og purløg. Det her er en genial idé til en sund frokost eller aftensmad, men de kan også serveres som en lille tapas eller appetizer. Det er rösti lavet på kartofler og løg, som bliver stegt sprøde i olie. Den der sprøde bund af kartofler passer vildt godt sammen med røget laks og en cremet avocado. En nem og sund ret, som kræver få ingredienser. Man kan også lave sine rösti lidt større og så komme ekstra grønt på. Det kunne være fintsnittet spidskål, stegt squash, edamamebønner eller lignende. Så vil man kunne få mere fylde og grønt ind i retten. Udover laks, så kunne man også pynte af med lidt rejer, hvis det skal være eksta luksuriøst. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på ideer til sund frokost her Røsti med røget laks Vi laver ofte røsti. Det kan laves på alle slags rodfrugter, men man laver det ofte på kartofler. Har du lidt forskellige rodfrugtsrester, så kan du dog også sagtens bruge det. Det kunne være pastinak, gulerødder, selleri eller rødbede. Det vil også give en mere farverig røsti. Vi har som sagt brugt koldrøget laks, men du kan også toppe med varmrøget laks. Varmrøget laks har en lidt anden konsistens og kan også bruges til at lave en rørt laksesalat, som man kunne komme på. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.