Tilmeld nyhedsbrev

Nemme falafler

Nemme falafler

Opskrift til 55 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede falafler. Falafler er en form for vegetarfrikadelle, som smager fantastisk i pitabrød eller som tilbehør til en salat. Det er vegetarisk mad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • 500 g. kikærter
  • 4 løg
  • 7 fed hvidløg
  • 4 tsk. salt
  • 4 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander
  • 2 bundt persille
  • 2 tsk. chili
  • 1 dl. vand
  • 90 g. hvedemel
  • 10 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 300 g. rasp

Fremgangsmåde

1. Læg kikærterne i blød i vand i 12 timer.
2. Løg, hvidløg og persille hakkes fint.
3. Kikærter, løg og hvidløg blendes i en foodprocessor sammen med salt, spidskommen, koriander og chili.
4. (Vand tilsættes hvis farsen kører i tomgang)
5. Den blendede fars blandes med persillen og hvedemel. Tilsæt lidt havregryn hvis dejen er for våd. Lad den gerne stå og trække 30 min.
6. Falaflerne formes og rulles i rasp.
7. En pande med en masse raspolie opvarmes.
8. Falaflerne steges og lægges derefter på køkkenrulle, så de kan afdryppe.

Bedøm denne ret

Nemme falafler

En lækker opskrift på sprøde og smagfulde falafler. Vi elsker falafel og spiser det ofte som tilbehør til en god salat eller i pitabrød.

De er super nemme at lave, men det kræver, at man får sat kikærter i blød, da de gerne skal stå i blød natten over. Vi synes nemlig, at friske kikærter giver det bedste resultat sammenlignet med kikærter på dåse.

Falafler har en krydret smag, så vi spiser det sammen med en kold, krydderurtedressing, eksempelvis i et pitabrød eller i et hjemmebagt fladbrød.

LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat 

Nemme falafler

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej mummum
    Synes I generelt har nogle fede idéer, men lige mht falaflerne bed jeg mærke i at I gør tingene lidt mere besværlige for jer selv ved at rulle falaflerne i rasp, for det behøves slet ikke. Hvedemel og havregryn skal heller ikke være tilstede i en original falafel-opskrift.
    Falaflerne bliver crispy bare de frituresteges. Men der skal bruges masser af vand, 1 dl er faktisk for lidt. Og brug lidt natron (mindre end 1/3 tsk) så falaflerne hæver lidt under stegning

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven