Rutebilslagkage

Nem opskrift på rutebilslagkage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste og nemmeste rutebilslagkage med fløde, knuste rutebiler, kakao og hakket chokolade. Det er den bedste lagkage.

Ingrediensliste

 • 3 stk. chokoladelagkagebunde
 • 5 dl. piskefløde
 • 150 g. rutebiler
 • 1 spsk. bagekakao
 • 50 g. mørk chokolade
 • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

 1. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
 2. Knus rutebiler. Put dem i en pose og knus dem med hænderne eller brug en kagerulle eller kødhammer til at knuse dem.
 3. Vend de knuste rutebiler samt kakao i fløden. Vend det godt rundt, så du får en ensartet creme.
 4. Placer én af lagkagebundene på et fad eller tallerken. Fordel 1/3 af dit rutebilsfyld og fordel det ud.
 5. Sådan fortsætter du med næste lag.
 6. Til sidst lægger du toppen på og fordeler det sidste creme ovenpå.
 7. Hak mørk og lys chokolade groft. Drys chokolade ovenpå.
 8. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på rutebilslagkage

Her får du en super nem opskrift på den bedste rutebilslagkage. Én af vores absolut yndlings lagkager, som oven i købet er virkelig nem at lave. Den består af mørke lagkagebunde, fyld af rutebiler, kakao og fløde samt hakket chokolade på toppen. Det er nok verdens nemmeste lagkage.

I mange år fik vi den her lagkage hvert år til vores fødselsdag. Den er bare så simpel og nem at lave, da vi blot bruger købte lagkagebunde. Vi pynter den af med hakket chokolade, men du kan også sagtens pynte med friske bær, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller brombær. Det vil uden tvivl løfte kagen yderligere.

LÆS OGSÅ: Lagkage med banan

Nem opskrift på rutebilslagkage

Lagkage med rutebiler

Måske du tænker, hvad er rutebiler? Rutebiler er sådan nogle sprøde, makronagtige kiks med chokoladesmag. Vi køber dem som regel i større butikker som Kvickly, Føtex, Bilka eller Meny og de plejer at være på småkagehylden.

Disse rutebiler knuser man så og så bliver det vendt med piskefløde og lidt kakao. Dette giver den bedste “skum”, som så fyldes i mellem lagkagebundene. Lagkage med rutebiler må være den nemmeste opskrift på lagkage vi har.

Nem opskrift på rutebilslagkage

Brun lagkage med fyld

Det her er én af de bedste brune lagkager med fyld. Vi fylder den som sagt blot med knuste rutebiler og flødeskum. Du kan dog sagtens tilføje lidt friskhed til lagkagen ved at tilføje friske bær eller skiver af banan. Det bryder lidt det søde fra chokoladen.

Kan man bruge færdigkøbte bunde?
Ja sagtens. Det er faktisk det vi oftest gør, da vi synes det giver en helt fantastisk lagkage. Du kan dog også sagtens bage nogle chokoladebunde selv, hvis du gerne vil lave dem hjemmelavede. Men vi synes sagtens, at man kan bruge de færdigkøbte.

Mit fyld ser grumset ud – hvad har jeg gjort forkert?
Absolut intet. Når man blander rutebilerne i flødeskummet, så kan den godt komme til at se lidt grumset ud. Pas dog på med at overpiske fløden. Når rutebilerne bliver vendt i, så bliver den nemlig også lidt tykkere. Så vær opmærksom på hvor meget du pisker fløden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar