Salat med varmrøget laks, bønner og dressing

Salat med varmrøget laks og saltmandler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift og inspiration på en lækker salat med varmrøget laks, bønner og hjemmelavet creme fraiche dressing. Nem og sund aftensmad på under 20 minutter.

Ingrediensliste

 • Dressing

 • 150 g. creme fraiche
 • 0,5 bundt frisk dild
 • 0,5 fed hvidløg
 • salt/peber
 • Andet

 • 200 g. varmrøget laks
 • 75 g. blandet salat
 • 80 g. frosne edamamebønner uden bælg
 • 0,5 stk. agurk
 • 40 g. soltørrede tomater
 • 50 g. saltmandler

Fremgangsmåde

 1. Start med dressingen. Hak dild fint. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Bland med creme fraiche og smag til med salt/peber. Sæt til side, imens du gør det resterende klar.
 2. Find skåle eller tallerkener frem.
 3. Skyl salat og kom det i bunden. Skyl edamamebønner i vand. Skær agurk i små stykker.
 4. Top salaten med edamamebønner, drænede soltørrede tomater (skær dem evt. i mindre stykker, hvis de er store) og saltmandler.
 5. Top med stykker af varmrøget laks og creme fraiche dressingen.
 6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på salat med varmrøget laks, bønner og dressing

Den lækreste salat med varmrøget laks, bønner og hjemmelavet dressing. Vi elsker sådan nogle salater her og får dem ofte. Enten til frokost eller aftensmad, da det er nemt og hurtigt. Den her kombination er helt fantastisk og er hurtigt blevet en favorit. En bund af blandet salat toppet med edamamebønner, agurk, soltørrede tomater, saltmandler, stykker af varmrøget laks og hjemmelavet creme fraiche dressing. Der er minimal forberedelse og minimal opvask. Sådan en omgang er altså bare altid god.

Vi bliver også spurgt om vi ikke kan lave flere af sådan nogle salater her. Selvom der jo er minimalt arbejde i dem, så forstår vi godt, at man nogle gange selv mangler inspiration til hvad man kan bruge i sådan en salat. Så hvad I ønsker skal I selvfølgelig få.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her

Salat med varmrøget laks og saltmandler

Måltidssalat med laks

Måltidssalater med laks er nogle af de bedste og nemmeste at lave. Man kan nemlig blot købe et godt stykke varmrøget laks og så er der jo som sådan ikke noget arbejde i selve laksen. Vi kan anbefale at gå til en fiskehandler. Måske du er heldig, at der kommer en fiskebil tæt på hvor du bor. Der kan man virkelig få det bedste laks og ofte koster det ikke ret meget mere end i butikkerne. I hvert fald ikke hvis man kigger på kiloprisen. Og man skal jo blot bruge ganske lidt til sådan en salat. Men ellers kan man selvfølgelig også bare købe noget i dagligvarebutikkerne. Vi ved, at Netto har en mega god en fra Premier-serien.

Salat med varmrøget laks og saltmandler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar