Sandkage

Sandkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på en klassisk sandkage, som er en lækker skærekage til kaffen. Med den her opskrift får du en kage, som er svampet og ikke tør.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt.
  4. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen.
  5. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål.
  6. Vend creme fraiche, hvedemel og bagepulver i dejen.
  7. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
  8. Smør en rugbrødsform (23×13 cm.) med smør eller beklæd med bagepapir.
  9. Fordel dejen i formen.
  10. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 35-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  11. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  12. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
Bedøm denne ret

Opskrift på sandkage

Sandkage er nok én af de mest simple kager, man kan kage. Samtidig har den en mild smag, som de fleste godt kan lide. Vi fik altid serveret denne kage hos vores bedsteforældre, så derfor er der også noget nostalgisk ved den. Det er samtidig en kage, som består af simple ingredienser og som de fleste kan finde ud af at bage.

Vores opskrift på sandkage giver en svampet og lækker kage, som ikke bliver tør. Det er nemlig det værste, hvis kagen bliver alt for tør. Det er samtidig en god grundopskrift, hvor du nemt kan tilføje chokolade, citronskræl eller appelsinskræl til kagen for en anden smag.

LÆS OGSÅ: Den bedste drømmekage

Sandkage

Sandkage i springform eller bradepande

Vi bager altid vores sandkage i en brødform. Det er sådan vi har lært at bage den og sådan kagen oftest bages. Den kan dog også sagtens bages i en springform eller i en lille bradepande, hvis det er det eneste man har.

Hvordan opbevarer jeg bedst kagen?
Vi plejer at opbevare den i en lufttæt beholder eller i en plastikpose. Du kan også sagtens fryse kagen ned. Skær den evt. ud i skiver inden den fryses. Så er den nemlig super nem at tage op, hvis man får uventede gæster og så tør den hurtigt op.

Min sandkage bliver tør – hvad gør jeg forkert?
Der kan være så stor forskel på ovne og vi oplever især, at nye ovne opfører sig anderledes end ældre ovne. Husk derfor på, at vores bagetider er vejledende. Hold gerne øje med kagen undervejs, da det sagtens kan være, at den skal have lidt mindre eller længere tid i din ovn. Sørg også for ikke at overpiske eller overrøre dejen, når du kommer mel i.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Ved du hvordan det bliver, hvis man putter mindre sukker i? Syntes den er voldsom sød, dejlig svampet, men alt for sukkersød.

Skriv en kommentar