Skagenshorn

Skagenshorn
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede skagenshorn med marcipan og glasur. De absolut bedste hjemmebagte kærnemælkshorn med remonce.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 25 g. gær
  • 50 g. smør
  • 1 dl. mælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 0,5 tsk. salt
  • 300 g. hvedemel
  • Marcipanremonce

  • 65 g. marcipan
  • 80 g. sukker
  • 65 g. smør
  • Andet

  • 1 stk. æg
  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. bagekakao
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og nedkøl det ved at tilsætte mælk. Lad det køle af til det er lillefingervarmt.
  2. Opløs gæren i mælkeblandingen.
  3. Tilsæt sukker, salt og æg og rør rundt.
  4. Lidt af gangen tilsættes mel og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
  6. Imens dejen hæver røres remonce sammen. Riv marcipan på et groft rivejern eller smuldr det med fingrene. Rør det sammen med blødt smør og sukker sammen i en skål. Sæt til side.
  7. Rul dejen ud i en cirkel på størrelse med en pizza. Skær den ud som en pizza, så du får ca. 8-10 trekanter. Placer en skefuld remonce i den brede ende.
  8. Rul hornene stramt sammen omkring remoncen.
  9. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 1 time dækket til med et viskestykke.
  10. Pensl dem forsigtigt med sammenpisket æg.
  11. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Hold øje med dem efter 8 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  13. Rør glasur sammen af flormelis, bagekakao og varmt vand. Tilsæt vand lidt efter lidt til du har den rette konsistens. Den må ikke være alt for tynd. Bliver den for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  14. Fordel glasur på hornene og drys evt. med finthakkede mandler (slet ikke nødvendigt).
Bedøm denne ret

Opskrift på skagenshorn

Her får du vores bedste opskrift på hjemmebagte skagenshorn med marcipanremonce og glasur. De blødeste og lækreste horn, som er perfekte at nyde til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. De er samtidig super nemme at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet. Vi elsker de her skagenshorn, som er fyldt med en remonce lavet af smør, sukker og marcipan. Du kan også sagtens lave en remonce uden marcipan, men vi synes lige, at de bliver lidt ekstra luksuriøse med marcipan. Har du rester af marcipan fra jul, så er det altså helt ideelt at lave sådan en omgang her. Så undgår man madspild og får samtidig lavet noget lækkert til hyggen. Det er da total win-win, hvis du spørger os!

Hornene er lavet med en simpel gærdej med smør. Vi rører dejen sammen på røremaskine, da det simpelthen bare er hurtigt og let. Du kan dog sagtens røre dejen sammen i hænderne. Vær dog opmærksom på mængden af hvedemel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen må nemlig stadig gerne være lidt klistret, så du ikke får alt for tørre skagenshorn.

LÆS OGSÅ: Opskrifter på forskellige slags horn

Skagenshorn

Horn med marcipan og glasur

Sådan et hjemmebagt horn med marcipan og glasur kan på mange måder også minde om en fastelavnsbolle. I stedet for at være samlet til en bolle, så er de i stedet formet som horn. Der er dog ingen creme i disse horn, men vi tænker, at det også kunne være mega lækkert. Det er et perfekt lille projekt, som giver noget af det lækreste hjemmelavede bagværk. Der er nemlig intet som hjemmelavet bagværk! Det slår til hver en tid det færdigkøbte, hvis du spørger os.

Ulempen ved hjemmelavet bagværk er, at det så til gengæld heller ikke holder sig lige så frisk så længe. Så hvis du ikke tænker, at du får spist alle hornene inden for de første par dage, så vil vi anbefale at fryse dem ned uden glasur på. Så er det til gengæld mega nemt at tage et par skagenshorn op til weekendbrunchen eller hvis du får lyst til noget sødt og ikke har tid til at bage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar