Tilmeld nyhedsbrev

Sliders med crispy chicken og guacamole

Sliders med crispy chicken

Sliders med crispy chicken og guacamole

Opskrift til 18 - 20 stk.

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

3 timer og 15 minutter

Nemme og lækre sliders serveret med crispy chicken og en lækker avocadocreme. Du kan selv vælge om selv vil bage brødet dertil eller om du vil købe dem færdiglavet. Disse sliders kan serveres enten lune eller kolde, men de er selvfølgelig bedst varme.

Ingrediensliste

Slidersbolle

  • 25 g. gær
  • 1 dl. mælk
  • 3 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. olie
  • 480 g. hvedemel
  • sesamfrø

Syltede rødløg

  • 3 rødløg
  • 2 dl. sukker
  • 3 dl. eddike

Guacamole

  • 3 avocado
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. cremee fraiche
  • 3 stk. jalapenos
  • salt/peber

Crispy Chicken

  • 5 stk. kyllingebryst
  • 200 g. pankorasp
  • 3 tsk. paprika
  • 3 tsk. salt
  • 2 æg

Andet

  • salat
  • mayonnaise

Fremgangsmåde

Slidersboller

  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt mælk, salt, sukker og olie.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig.
  4. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Form 20 små boller og lad dem efterhæve 15 minutter.
  6. Pensel med æg og drys med sesamfrø.
  7. Bages i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Syltede rødløg

  1. Skær løgringene i tynde skiver.
  2. Kog eddike og sukker op i en gryde.
  3. Bland nu løg og de opkogte sirup i et glas –  gerne så alle løg er dækket. Lad blandingen stå på køl.

Crispy chicken

  1. Bland rasp og krydderier i en pose.
  2. Skær hvert kyllingebryst i 4 små fileter. Så du får 20 i alt.
  3. Vend bøfferne i æg og vend dem i raspblandingen.
  4. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15-20 minutter (alt efter tykkelse). Eller steg dem på en pande i et godt lag smagsneutral olie.

Guacamole

  1. Mos avocadoerne med en gaffel og bland de resterende ingredienser eller brug en stavblender/minihakker til at blande alle ingredienserne
  2. Til sidst stables burgerne blot. Først smøres over- og underbolle med mayonaise, herefter kommes salat, crispy chicken, guacamole og syltede rødløg på.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på sliders med sprød kylling med avocadocreme i en lækker hjemmebagt slidersbolle. Server sliders lune eller kolde til tapas, til reception eller på picnic. De er nemlig det ideelle nemme fingermad og så kan man jo variere fyldet, som man har lyst. Vi har også lavet en variant med oksekødsbøf, ristede løg i hjemmebagt slidersbrød.

Hvis du skal holde tapas, så har vi også en hel masse andre tapasopskrifter og vi har også lavet en E-bog, hvor vi har samlet nogle spændende forslag. Den kan du købe lige her. Her kan du få masser af inspiration og ideer til din næste tapasaften.

Skriv en kommentar