Sliders med kyllingebøffer

Sliders med kyllingebøffer
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre små sliders med kyllingebøffer, mayo og syltede rødløg. Lav mini-burgere til aftensmad, tapas eller som snack.

Ingrediensliste

  • Sprøde kyllingebøffer

  • 450 g. hakket kyllingekød fra De Danske Familiegårde
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt/peber
  • 1 stk. æg
  • 40 g. pankorasp
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Andet

  • 10 stk. sliders boller
  • 100 g. mayonnaise
  • 2 stk. tomat
  • 60 g. syltede rødløg
  • 30 g. krølsalat

Fremgangsmåde

  1. Start med farsen til bøfferne.
  2. Rør hakket kylling med alle krydderierne. Tilsæt så æg og hvedemel. Hvis den er lidt for våd, så tilsæt lidt ekstra mel.
  3. Form til små bøffer.
  4. Find tre skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber. Og i den tredje kommes hvedemel i.
  5. Vend nu først de små bøffer i hvedemel, herefter i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
  6. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3-5 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
  7. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af.
  8. Skær bollerne over og lun dem på begge sider på en pande. Gerne i lidt smør.
  9. Smør underbollerne med mayonnaise. Kom så salat på efterfulgt af kyllingbøf, en skive tomat, syltede rødløg og overbollen.
  10. Saml alle dine sliders og anret på et fad. Pynt evt. med lidt grønt på fadet (det kunne være forårsløg eller persille).
  11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på sliders med kyllingebøffer

Sommeren står for døren og i den anledning skal du da lave de her sliders med kyllingebøffer, mayonnaise, tomat og syltede rødløg. De er så nemme at lave og passer til alle sommerens fester og fejringer. Hovedelementet i disse små mini-burgere er en saftig og smagfuld kyllingebøf. De er lavet på hakket kylling fra De Danske Familiegårde, hvor vi har tilføjet lækre krydderier i farsen, inden de er formet som bøffer og vendt i æg og pankorasp. Kylling fra De Danske Familiegårde er dansk kylling, som er vokset op på lokale familiegårde, hvor dyrevelfærd og naturlige omgivelser er i højsædet. Det betyder meget for os, at det kød, som vi spiser er af den bedste kvalitet som muligt. Og det må vi altså bare sige, at kylling fra De Danske Familiegårde er.

De her små sliders med kylling kan serveres til årets sommerfest, til studenterfesten, til barnedåb eller bare til en hyggelig aften med venner eller familie. Vi har snydt lidt og blot købt de små miniburgere. Så er det i princippet blot kyllingebøfferne og de syltede rødløg, som man skal lave selv. Så de er så nemme at lave og kan hurtigt bikses sammen.

LÆS OGSÅ: Mini-pizza med pulled chicken

Sliders med kyllingebøffer

Sliders med kylling

Hvis du spørger os, så er de bedste sliders altså med kylling. Man kan lave så mange udgaver og her har vi altså valgt at lave en meget klassisk slider. Men du kan også bruge kyllingebryst og så blot skære ud i små fileter, som også paneres og steges. Som sagt, så er de her sliders med kylling lavet med hakket kylling. Ud af kyllingen laves en fars, hvor vi rører krydderier i. At man kan  komme krydderier i farsen gør en kæmpe forskel, da man kan få masser af smag ind i bøfferne.

Vil du være i god tid, så kan du gøre farsen klar på forhånd. Giv den lidt tid til at trække, så får du endnu mere smag. Du kan også forme dem på forhånd, så skal de blot paneres og steges inden anretning. Det er også sådan noget mad, hvor det ikke gør så meget, at den ikke er brandvarm, når den serveres.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar