Små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på små, lækre kartoffelpizzaer med kartofler, løg, rosmarin og hjemmelavet hvidløgsolie. De er det perfekte lette sommermad, men kan også bruges som madbrød, en let forret eller som en del af en tapasaften.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Hvidløgsolie

  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. salt
  • Fyld

  • 4 stk. kartoffel
  • 0,5 stk. løg
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • 1 tsk. tørret timian
  • 30 g. rucola
  • 40 g. cherrytomater

Fremgangsmåde

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag:

  1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer indenden skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Lav din hvidløgsolie. I en skål blandes olivenolie, knust hvidløg og lidt salt. Rør det hele godt rundt og lad det stå og trække, imens pizzadejen hæver.
  4. Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Med lidt koncentration kan det sagtens gøres med en kniv. Læg kartoflerne i blød i en skål dækket af vand og 1 tsk. salt.
  5. Del hver pizzadej i 3 stykker, så du får 6 i alt.
  6. Brug fingrene til at forme pizzaerne. Brug godt med durummel, når du former dem, så de ikke hænger fast på bordet.
  7. Placer dine små bunde på 2 stykker bagepapir. Pensl først med hvidløgsolie. Fordel herefter frisk mozzarella. Top med løg skiver og tynde kartoffelskiver. Drys til sidst lidt tørret timian.
  8. Når ovnen er varmet op, tag da bagepladen ud af ovnen og skub bagepapiret med pizzaerne over på den varme bageplade. Bag straks i ca. 8-10 min.
  9. Gentag med anden omgang pizza.
  10. Skyl ruccola og halver cherrytomater. Pynt til sidst dine pizzaer med ruccola, cherrytomater og drys lidt salt og peber på pizzaerne. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

En nem opskrift på små kartoffelpizzaer drysset med hvidløgsolie. De kan både spises til aftensmad, men er også fine som madbrød eller som en del af en tapasbuffet. De er super nemme at lave og har en mild smag, som gør dem perfekte som sommermad.

De er lavet med tynde skiver af kartoffel, frisk mozzarella, frisk rosmarin og løg. Hvis man vil, så kan man også smøre bundene med creme fraiche, mascarpone eller flødeost. Det smager også rigtig lækkert.

LÆS OGSÅ: Den bedste koldhævede pizzadej

Små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

Små pizzaer til tapas

De her små pizzaer er geniale til tapas eller til en lækker sommermenu. De kan også sagtens bruges som madbrød eller tilbehør til grillmaden. De har en rigtig mild smag af hvidløg og så er kartoflerne bare rigtig gode derpå. Vi har derudover toppet med rucola og små cherrytomater. Skal det være ekstra lækkert, så kan du også bruge soltørrede tomater og evt. toppe med lidt sprødstegt serranoskinke.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvorfor kan man ikke trykke det teksten, hvor der står “tryk her” omkring pizzadejen til opskriften??

Skriv en kommentar