Tilmeld nyhedsbrev

Små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

Små kartoffelpizzaer med hvidløgsolie

Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

En nem opskrift på små, lækre kartoffelpizzaer med kartofler, løg, rosmarin og hjemmelavet hvidløgsolie. De er det perfekte lette sommermad, men kan også bruges som madbrød, en let forret eller som en del af en tapasaften.

Ingrediensliste

Pizzadej

  • 1 portion pizzadej (Find opskriften lige her)

Hvidløgsolie

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. salt

Fyld

  • 4 kartofler
  • 1/2 løg
  • 1 pk. frisk mozzarella ost
  • 1 tsk. timian
  • 30 g. rucola
  • 40 g. cherrytomater

Fremgangsmåde

1. . Følg fremgangsmåden på pizzadej og sæt denne til hævning.
2. Lav din hvidløgsolie. I en skål blandes olivenolie, knust hvidløg og lidt salt. Rør det hele godt rundt og lad det stå og trække, imens pizzadejen hæver.
3. Skræl kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Med lidt koncentration kan det sagtens gøres med en kniv. Læg kartoflerne i blød i en skål dækket af vand og 1 tsk. salt.
4. Del din pizzadej i 6 stykker.
5. Brug fingrene til at forme pizzaerne. Brug godt med durummel, når du former dem, så de ikke hænger fast på bordet.
6. Tænd ovnen på 230 grader varmluft og sæt en bageplade i ovnen (så fungerer denne som en slags pizza bagesten)
7. Placer dine små bunde på 2 stykker bagepapir. Pensl først med hvidløgsolie. Fordel herefter frisk mozzarella. Top med løg skiver og tynde kartoffelskiver. Drys til sidst lidt tørret timian.
8. Når ovnen er varmet op, tag da bagepladen ud af ovnen og skub bagepapiret med pizzaerne over på den varme bageplade. Bag straks i ca. 8-10 min.
9. Gentag med anden omgang pizza.
10. Skyl ruccola og halver cherrytomater. Pynt til sidst dine pizzaer med ruccola, cherrytomater og drys lidt salt og peber på pizzaerne. Server med det samme.

Bedøm denne ret

En nem opskrift på små kartoffelpizzaer drysset med hvidløgsolie. De kan både spises til aftensmad, men er også fine som madbrød eller som en del af en tapasbuffet. De er super nemme at lave og har en mild smag, som gør dem perfekte som sommermad.

De er lavet med tynde skiver af kartoffel, frisk mozzarella, frisk rosmarin og løg. Hvis man vil, så kan man også smøre bundene med creme fraiche eller flødeost. Det smager også rigtig lækkert.

Vi spiste dem som aftensmad en varm sommerdag, hvor vi nærmest ikke kunne være i lejligheden på grund af varmen. Det er ulempen ved at bo på 4. sal, der bliver altså bare som en sauna.

Så vi havde ikke lyst til et tungt måltid, men derimod blot noget, som lå let i maven og som lige stillede sulten. Og så var de her altså perfekte. Med et glas koldt hvidvin på altanen til solnedgangen, så var det for os den perfekte sommeraften.

Skriv en kommentar