Tilmeld nyhedsbrev

Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke

Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke

Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet luksus smørrebrød med danske kartofler, puré af jordskokke og sprød serrano. Det er lækker frokost og især god gæstemad, som vil imponere enhver.

Ingrediensliste

Jordskokkepure

  • 200 g. jordskokker
  • 2 spsk. smør
  • 1/4 dl. piskefløde
  • Salt/peber

Syltede rødløg

  • 2 dl. eddike
  • 2 dl. sukker
  • 2 stk. rødløg

Ristede løg

  • 1 løg
  • 3 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 30 g. hvedemel

Andet

  • 4 skiver rugbrød
  • 60 g. serranoskinke
  • 4 kartofler
  • 1/4 bundt purløg

Fremgangsmåde

Jordskokkepure

  1. Skræl jordskokker og skær dem i tern. Kog dem indtil de er møre.
  2. Hæld vandet fra. Tilsæt smør, fløde, salt og friskkværnet peber. Blend det hele sammen til du har en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Syltede rødløg

  1. Kom eddike og sukker i en gryde. Lad det koge op, så sukkeret smelter.
  2. Skræl rødløg og skær enten i både eller skiver.
  3. Tag eddikelagen af varmen og tilsæt dine løg. Lad det køle af, inden de bliver hældt på glas eller i en lufttæt beholder. Kan sagtens holde sig et par uger i køleskabet.

Ristet løg

  1. Skræl løg og halver det. Skær herefter i tynde skiver.
  2. Varm olie op i en gryde ved meget lav varme. Det er vigtigt, at olien ikke bliver for varm, da løgene ikke bliver sprøde så.
  3. Vend dine løg i hvedemel, så de er godt dækket.
  4. Ryst hvedemel af løgene og put dem ned i den varme olie.
  5. Lad løgene fritere, indtil de bliver gyldenbrune. Det kan godt tage 10 minutters tid.
  6. Når løgene er færdige, dryp dem af på en tallerken hvor der er lagt noget køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Servering

  1. Kog kartofler til de er møre. Lad dem afkøle.
  2. Steg serranoskinke på en pande i lidt olie. Lad det afkøle.
  3. Halver nu rugbrød og læg herefter kartoffelskiver ovenpå. Derefter tilsættes jordskokkepure, ristet løg, syltede rødløg, sprødstegt serranoskinke og til sidst toppes med friskhakket purløg.

Bedøm denne ret

Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke

Opskrift på luksus smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprødstegt serranoskinke. Vil du invitere gæster eller familie på en lækker frokost eller aftensmad. Så skal du prøve at lave dit eget smørrebrød, som slår dem man kan købe ved slagteren. Man kan nemlig gøre smørrebrød så lækkert og lidt anderledes end hvad man normalvis vil lave. Det er kunsten at gøre en rugbrødsmad super spændende.

LÆS OGSÅ: Smørrebrød med æg og rejer

Den her er med kogt kartoffel, en cremet og nem jordskokkepuré samt serranoskinke, som er stegt sprødt i ovnen. Det hele spiller bare så godt sammen og får man én bid af det hele, så komplimenterer de forskellige smage hinanden så godt. Vi serverede dem her i forbindelse med en fødselsdag, hvor vi gerne ville servere en anderledes frokost.

Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepuré og sprød serranoskinke

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven