Lækre hverdagsopskrifter

Sød kartoffel-burger med kylling

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En lækker opskrift på burger lavet af sød kartoffel med fyld af kylling. Nem og sund aftensmad, som mætter godt. De kan også laves med oksekød i stedet for kylling.

Ingrediensliste

 • 500 g. sød kartoffel
 • 1/2 aubergine
 • 30 g. grøn pesto
 • 30 g. frisk spinat
 • 280 g. kyllingebryst
 • 1/2 rødløg

Fremgangsmåde

 1. Skræl sød kartoffel. Skær den i skiver af cirka 2 cm. tykkelse. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt, peber og evt. lidt paprika. Bag ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 min.
 2. Skær aubergine i tynde skiver. Placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt. Bag ved 200 grader varmluft i cirka 10 min.
 3. Skær kylling i tynde fileter. Steg på en pande i lidt olie. Krydr med salt, peber, evt. lidt tørret chili.
 4. Saml dine burgere. Start med en bund af sød kartoffel, smør herefter med lidt pesto, top med salat, bagt aubergine, kyllingefilet, rødløg, lidt salat og et låg af sød kartoffel til sidst.
 5. Tip: Du kan også lave dem med en hakkebøf i midten i stedet for kylling.

Bedøm denne ret

Sød kartoffel-burger med kylling

En lækker opskrift på sød kartoffel-burger med kylling. Søde kartoflerne skæres i tykke skiver og bages i ovnen og bruges som ”bolle” i burgeren. Det er en anderledes og sund måde at lave burger på, men det smager skønt.

Vi lavede sød kartoffel-burger sammen med en flok veninder i går og vi var alle helt vildt begejstrede for dem. Så derfor blev vi nødt til at dele opskriften med jer. Man kan også sagtens bruge en almindelig hakkebøf, hvis man mere er til en oksekødsburger.

Det er sund, nem og lækker aftensmad. Resterne skar vi i mindre stykker og så havde vi en skøn salat til madpakken dagen efter.

Er du til den mere usunde burger, så bør du prøve vores opskrift på den bedste cheeseburger eller crispy chicken burger.

Sød kartoffel-burger med kylling

Følg også med på de sociale medier 

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag