Sød kartoffel salat med spidskål og feta

Sød kartoffel salat med spidskål og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker sød kartoffel salat med spidskål, feta og grøn pesto. En rigtig efterårssalat med bagte sød kartoffeltern.

Ingrediensliste

 • Sød kartoffel salat

 • 800 g. sød kartoffel
 • 3 spsk. olivenolie
 • salt/peber
 • 0,25 stk. spidskål
 • 50 g. soltørrede tomater
 • 75 g. fetaost
 • 3 spsk. grøn pesto
 • Ristede græskarkerner

 • 50 g. græskarkerner
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Start med at klargøre søde kartoflerne til salaten.
 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 3. Skræl kartoflerne og skær i tern. Vend dem med olie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
 4. Bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter. Vend rundt i dem undervejs.
 5. Snit spidskål fint. Dræn soltørrede tomater for olie (du kan bruge olien til at stege i, så smid den ikke ud) og skær de soltørrede tomater ud i mindre stykker. Smuldr feta.
 6. Nu til de ristede græskarkerner.
 7. Varm en pande op med olie. Kom græskarkernerne på. Rør jævnligt og lad dem stege til de begynder at ‘poppe’. Krydr med salt og tag dem herefter fra på en tallerken.
 8. Tag dine bagte søde kartofler ud.
 9. Kom dem op i en skål eller i et fad.
 10. Kom spidskål, soltørrede tomater, smuldret feta og ristede græskarkerner ved. Vend forsigtigt sammen.
 11. Anret og fordel til sidst klatter af grøn pesto rundt omkring i salaten.
 12. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på sød kartoffel salat med spidskål og feta

Her får du opskriften på vores nye yndlingsssalat! En sød kartoffel salat med spidskål, feta, soltørrede tomater, ristede græskarkerner og grøn pesto. Den lækreste efterårssalat, som bare passer perfekt til det kolde vejr. Har du prøvet at bage nogle elementer i din salat? Hvis ikke, så kan vi virkelig anbefale dig at prøve det. Kombinationen af de bagte tern af sød kartoffel sammen med det sprøde kål og de ristede kerner. Det er den helt perfekte kombination.

Måske du har været inde og lure på vores opskrift på schnitzel med den her salat? Vi synes simpelthen det er så god en salat, at den fortjener sit eget post. Den er god til en sprød schnitzel, men den egner sig altså også godt til andet kød. Prøv at servere den med en stegt nakkefilet, et stykke fyldt kyllingebryst eller måske en butterdejsstang til. Sådan en salat, som egner sig til det meste.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre kålsalater her

Sød kartoffel salat med spidskål og feta

Efterårssalat med sød kartoffel

Det er sådan en rigtig efterårssalat, hvor man virkelig får brugt efterårets lækre råvarer. Om sommeren elsker vi at lave friske og overdådige salater med blandt andet frugter og bær. Men når efteråret kommer og mange af de råvarer går ud af sæson, så skifter vi dem ofte ud med ting som kål og sød kartoffel. Spidskål er en sikker vinder hos os, når vi skal lave efterårssalater og vintersalater. Sådan en god base, som har en meget neutral smag, men som giver godt med sprødhed til din salat. Og hvis du bruger både grøn og lilla spidskål, så får du samtidig det smukkeste farvespil.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar