Sønderjysk rugbrødslagkage med hindbær Rugbrødslagkage med hindbærskum Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på nem rugbrødslagkage med hindbærskum, chokolade og friske bær. En super god lagkage, der er fin at lave hvis du har lidt tørre rugbrødsrester. Ingrediensliste Rugbrødslagkagebunde 6 stk. æg 200 g. sukker 150 g. rugbrød 100 g. hasselnødder 1 spsk. kartoffelmel 2 spsk. bagekakao 2 tsk. vaniljesukker 2 tsk. bagepulver Hindbærskum 250 g. frosne hindbær 80 g. sukker 2 spsk. citronsaft 5 dl. piskefløde Fyld og topping 125 g. blåbær 125 g. hindbær 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 160 grader varmluft. Del æg, så hviderne er i en skål og blommerne i en anden skål. Pisk blommerne med sukker og vaniljesukker, så det bliver lyst og luftigt. Blend rugbrød, nødder, kakaopulver, bagepulver og kartoffelmel i en foodprocesser. Pisk nu hviderne stive. De skal piskes så stive, at du kan vende skålen over hovedet uden at hviderne ryger ud. Vend først den blendede rugbrødsblanding i de piskede æggeblommer og vend derefter forsigtigt de stive æggehvider i blandingen. Beklæd en springform (str. Ø22 cm) med bagepapir eller smør den med smør. Hæld dejen over i formen og bag kagen i ca. 40-45 minutter. Imens kagen bages opkoges frosne hindbær med citronsaft og sukker. Lad det afkøle helt. Pisk fløde til en fast flødeskum og vend den afkølede hindbærcoulis der i. Sæt på køl indtil brug. Lad kagen afkøle. Skær den over to gange, så du får tre bunde. Smør nu bundene med skum og drys efter hvert lag med mørk hakket chokolade. Top med hindbærskum og friske bær. Sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Kitchenaid Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage med hindbær Her får du opskriften på en lækker sønderjysk rugbrødslagkage med hindbærskum toppet med chokolade og friske bær. I den oprindelige rugbrødlagkage bruges der syltetøj. Vi synes sommetider at syltetøj kan blive for sødt, så derfor har vi udviklet opskriften med en hjemmelavet coulis af hindbær, som vi har vendt i fløden. Det giver en tilpas syrlig smag som passer super godt til kagen. LÆS OGSÅ: Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot Fordelen ved kagen er at du kan få brugt dine rugbrødsrester. Rugbrød blendes sammen med nødderne, så det kommer sig ikke så nøje hvilken slags rugbrød du bruger. Vi har i opskriften skrevet rugbrød uden kerner, men har du rugbrød med kerner, så kan det også sagtens bruges. Derudover gør det ikke noget, hvis rugbrødet er blevet lidt tørt, det kan ikke smages i kagen. Vi har brugt Kitchenaid Foodprocessor 1,7 L, som du finder lige her. En virkelig god foodprocessor, som er nem at bruge og nem at gøre ren. Mulighederne er mange Det gode ved den her lagkage er også, at du kan lave den lige som du ønsker. Du kan lave en syrlig bærskum, som vi har gjort. Men du kan også smøre bundene med diverse former for syltetøj, såsom hindbær, jordbær, brombær, boysenbær osv. og derefter tilføje ganske almindeligt flødeskum. LÆS OGSÅ: Lagkage med hindbær og chokolade Følg også med på de sociale medier Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Jeg skal lave rugbrødslagkage til min venindes bryllup og skal lave til 90 mennesker, har derfor lidt spørgsmål. Hvis bundene laves dagen forinden, anbefaler du så at komme dem i køleskabet? Hvordan deler man dem bedst, med snor? Og i så fald hvilken slags vil du anbefale? Hvor lang tid inden servering ville du lægge bundene sammen? Hilsen Emma Svar
Hej Emma, Hvis bundene bages dagen inden, så ville vi blot opbevare dem i plastikposer lukket med en klemme. Vi deler dem blot med en skarp, lang brødkniv. Du kan sagtens lægge den sammen om morgenen, selvom den først skal spises om eftermiddagen. Så 5-6 timer inden. Så får kagen lov til at sætte sig. Kh Svar
skal man bruge kartoffelmel, eller kan dette undlades eller kan man bruge noget andet? mvh Selma Svar
Hej, jeg har bagt disse bunde 7 dage inden brug. Ville i sætte dem på køl eller fryse dem ned? Og ville i skære inden eller efter. (: Svar
Hej, jeg har bagt disse bunde 6 dage inden brug ( 4 stk). Ville i sætte dem på køl eller fryse dem ned? Og ville i skære inden eller efter. (: Svar
Hej, Ville fryse dem ned og så skære dem, når de stadig er lidt frosne, så går det nemlig super nemt 🙂 Kh Svar